Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ Π.Ο.Ε.

Καμένα αυτοκίνητα, τα κλειστά παράθυρα και οδομαχίες, σε Διαμαρτυρία κατά της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου!!! Η αστυνομία απάντησε βίαια με δακρυγόνα, σφαίρες καουτσούκ!!! 14 συλλήψεις!!!
Η Αστυνομία με εκτοξευτήρες νερού, με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, προσπάθησε το Σάββατο να διαλύσει βίαια τους διαδηλωτές, από μια διαμαρτυρία, που εξέφραζαν την αντίθεσή τους, για τη συνάντηση των κορυφαίων αξιωματούχων του παγκόσμιου εμπορίου (Π.Ο.Ε.).
Στα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους του «μαύρου μπλοκ» των ακτιβιστών, προκλήθηκαν ζημιές και συνελήφθησαν 14 άτομα, είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κάηκαν τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα, έσπασαν βιτρίνες στις ταραχές του Σαββάτου, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Patrick Puhl.
Στη Γενεύη, ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι συνελήφθησαν και...... τέσσερις αρχαιοκάπηλοι εκτός από τους διαδηλωτές. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί των αστυνομικών ή διαδηλωτών, αλλά μια 80χρονη γυναίκα έχασε την ισορροπία της και έπεσε, και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πορείας από χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη συνεδρίαση του
Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), που πρόκειται να αρχίσει τη Δευτέρα, κατά την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η ΕΕ και άλλες εμπορικές δυνάμεις αναμένεται να γίνουν η αιχμή του δόρατος, σε μια τελευταία προσπάθεια δραστηριοποίησης του ενωποιημένου παγκόσμιου εμπορίου. Ο Bonfati είπε στην Ελβετική τηλεόραση TSR, ότι η αστυνομία ήταν σε θέση κατά την έναρξη της διαδήλωσης, να εντοπίσει περίπου 200 μέλη του "μαύρου μπλοκ", του οποίου τα βίαια (δυναμικά) στοιχεία, ενώνουν τις άλλες δυνάμεις των διαδηλωτών και να προκαλούνται ζημιές. Είπε ότι (τα μέλη αυτά), ήταν διασκορπισμένα κατά μήκος της διαδρομής και η αστυνομία αναγκάστηκε να τους χωρίσει από τους άλλους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου