Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ: Οι Σιωνιστές, άσκησαν πιέσεις στον Δικαστή Goldstone, για να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση mitzvah του εγγονού του!

CAPE TOWN, Νότια Αφρική (JTA) - Εν όψει της έντονης πίεσης, ο Νοτιοαφρικανός δικαστής Richard Goldstone, έχει συμφωνήσει να μην παραστεί στην (Εβραϊκή) γιορτή mitzvah, του εγγονού του.

Μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ της Νοτιοαφρικάνικης Σιωνιστικής Ομοσπονδίας και της "Beth Hamedrash Hagadol" στο Sandton, ένα πλούσιο προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου η εκδήλωση mitzvah θα λάβει χώρα, επετεύχθη συμφωνία με την οικογένεια που θα κρατήσει Goldstone από την παρακολούθηση των υπηρεσιών συναγωγή στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο Goldstone ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών, που διερεύνησε τον πόλεμο στη Γάζα το χειμώνα του 2008-09. Στην τελική έκθεση της επιτροπής, κατηγορούνται το Ισραήλ και η Χαμάς, για τα εγκλήματα πολέμου και πιθανών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις, ήταν εχθρικοί σχετικά με την απόφαση, όταν επικοινώνησε το JTA, με τον Avrom Krengel, τον πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Σιωνιστικής Ομοσπονδίας, λέγοντας ότι, "Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια εμπλοκή στην εκδήλωση mitzvah για το αγόρι - είμαστε πολύ ευαίσθητοι στα ζητήματα αυτά και σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να πω".

Εβραϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοαφρικανικής Σιωνιστικής Ομοσπονδίας, είχαν προγραμματιστεί να οργανώσουν μια διαμαρτυρία έξω από τη συναγωγή, αν οι Goldstone ήταν παρόντες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Ραβίνος Moshe Kurtstag, ο οποίος ηγείται στη Νότια Αφρική της Μπεθ Ντιν, του θρησκευτικού δικαστηρίου, είπε ότι δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, αλλά επιβραβεύει το αποτέλεσμα. "Οι άνθρωποι έχουμε συναισθήματα γι 'αυτό, θεωρούμε ότι έβαλε το Ισραήλ σε κίνδυνο και δεν θα ήθελα να τον τιμήσουμε", είπε.

Όταν έφθασε στην Ουάσινγκτον, όπου είναι πλέον η βάση του, ο Goldstone ήταν απρόθυμος να σχολιάσει, αλλά είπε ότι «για το συμφέρον του εγγονού μου, έχω αποφασίσει να μην παραστώ στην τελετή στη συναγωγή."

Ο Arthur Chaskalson, ένας συνταξιούχος Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής, είπε ότι ήταν «ντροπή», η άσκηση πίεσης στον παππού, για να μη παρευρεθεί στην εκδήλωση mitzvah για τον εγγονό του.

"Αν είναι αλήθεια, ότι αυτό έχει την ευλογία της ηγεσίας της εβραϊκής κοινότητας στη Νότια Αφρική, αντανακλά (αρνητικά) πάνω τους και όχι επάνω στον δικαστή Goldstone", είπε ο Chaskalson και πρόσθεσε: "Θα έπρεπε να σκύβουμε το κεφάλι από ντροπή".
ΠΗΓΗ:
JTA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου