Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΜΕ ΝΕΑ ...."ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ"!!!!!

Διπλή πρόκληση σε Αιγαίο και Εβρο.ΑΣΚΗΣΕΙΣ... για γερά νεύρα κάνει η Τουρκία τόσο στον Εβρο όσο και στο Αιγαίο.
Στην πρώτη περίπτωση, με εκπαίδευση διαρκείας ολόκληρης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στη διέλευση ποταμού με γέφυρες. Και στη δεύτερη, με άσκηση που προγραμματίζεται για σήμερα και αύριο στο Κεντρικό Αιγαίο, όπου βάφτισε τουρκικές, όσον αφορά την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης ναυαγών, δύο περιοχές.

Με την άσκηση αυτή, που φέρει την κωδική ονομασία «Ντενίς Ασλανί», η Αγκυρα επιχειρεί να επαναφέρει στην ατζέντα, όπως και στο παρελθόν, θέμα δήθεν δικαιοδοσίας της στον τομέα της έρευνας και διάσωσης μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό. Για τον σκοπό αυτό έχει εκδώσει αναγγελία (ΝΑVΤΕΧ) για τις περιοχές μεταξύ Σκύρου- Λέσβου- Αγίου Ευστρατίου και Ψαρών η μία και Χίου- Λέσβου η άλλη. Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας αντέκρουσαν τους περί «τουρκικής περιοχής δικαιοδοσίας» ανεδαφικούς ισχυρισμούς της Αγκυρας- πρακτική που ακολουθείται πάντα.Από ελληνικής πλευράς υπάρχει ήδη προγραμματισμός για παρακολούθηση της άσκησης στην τουρκική αναγγελία, ενώ επιτελική ετοιμότητα υπάρχει και για το ενδεχόμενο να προκληθεί πραγματικό περιστατικό για έρευνα και διάσωση.
Οσον αφορά τον Εβρο, το ελληνικό Πεντάγωνο παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή «εκπαιδευτική δραστηριότητα» στο βόρειο μέρος του ποταμού- στο ύψος της Ορεστιάδας- της 3ης Τουρκικής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που μετακινήθηκε για τον σκοπό αυτό από περιοχή ανατολικότερα της Κωνσταντινούπολης.Παρ΄ όλο που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρόμοια εκπαίδευση- άσκηση, αυτό που προβληματίζει τον ελληνικό στρατό είναι η έντασή της, καθώς και η μετακίνηση της συγκεκριμένης μονάδας.
ΝΕΑ-ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
Αναρτήθηκε από Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου