Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!!

Μίκης Θεοδωράκης: «Μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ»
ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ | Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Προμήνυμα μεγάλων συμφορών για την Ελλάδα χαρακτηρίζει με χθεσινή δήλωσή του την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης. «Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης και σημειώνει πως η σημερινή πρωτοφανής και ιλιγγιώδης εξέλιξη στην οικονομική διαδρομή της χώρας έχει «αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας» και τη «διεθνή ταπείνωση» .

Ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι «κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας...» και υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια «τεχνητή οικονομική κρίση». Στη συνέχεια αφού επεσήμανε ότι αυτό γίνεται για «να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι», διερωτήθηκε: «Ομως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;» .

Με την επισήμανση ότι παραμένει οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, συνδέει την οικονομική κρίση με την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκφράζει φόβο για την «αιφνίδια σύσφιγξη των σχέσεων» και τις «επαφές των υπουργών και άλλων παραγόντων». «Υποψιάζομαι ότι πίσω απ΄ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού» σημείωσε. Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, αφού αναφέρεται στην ύπαρξη μιας «διεθνούς συνωμοσίας» για να προχωρήσει το «μεγάλο κόλπο», ώστε ένας «ελεύθερος λαός» να «υποβαθμιστεί σε υποτελή» , προέβλεψε: «Η οικονομική κρίση δεν είναι παρά το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν» .
Αναρτήθηκε από "ΤΟ ΒΗΜΑ online"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου