Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ -- ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ 900.000.000 $

Στο Miami Beach, ένας άνδρας καταχράσθηκε επενδύσεις σε είδη παντοπωλείου, σε "καθεστώς Ponzi", αποκάλυψε η SEC

Από το Δαβίδ Scheer ΚΑΙ GALLU JOSHUA

Bloomberg News

Οι Ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές (των ΗΠΑ) στο Miami Beach, έχουν ασκήσει δίωξη στον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Nevin Shapiro, ισχυριζόμενες ότι καταχράσθηκε 900 εκατομμύρια δολάρια, για μια μεσιτεία πώλησης ειδών παντοπωλείων, που έγινε με ένα σύστημα επενδύσεων "ομολόγων Ponzi".

Σύμφωνα με τους (ξεγελασμένους) επενδυτές, ο Shapiro έκανε παραγγελίες τα έτη 2003 - 2009 για την Capitol Επενδυτική των ΗΠΑ, με το σύστημα της λεγόμενης εκτροπής τροφίμων, που αγόραζε σε χαμηλές τιμές τρόφιμα σε μία περιοχή, και τα πωλούσε αλλού με σκοπό το μεγάλο κέρδος, δήλωσε στη Securities and Exchange Commission, χθες την Τετάρτη.

Μέχρι το 2005 η ασύμφορη επιχείρηση είχε σχεδόν χρεωκοπήσει. Ο Shapiro χρησιμοποιούσε εισερχόμενα κεφάλαια, που προορίζονταν για άλλες

επιχειρήσεις, κι από την άλλη ''είχε πλούσιο τρόπο ζωής και μπορούσε να πληρώσει 769 εκατομμύρια δολάρια σε προηγούμενους επενδυτές", είπε η SEC.

``Ο Shapiro δελέαζε τους επενδυτές, διαφημίζοντας ψευδώς για τους τίτλους της Capitol Επενδυτικής, ως ασφαλή επένδυση με εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις', 'είπε ο Eric Bustillo, επικεφαλής του γραφείου, του Οργανισμού Ομοσπονδιακών Ρυθμιστικών Αρχών του Μαϊάμι. ``Χρησιμοποιούσε το ιδιαίτερα ισχυρό κύρος του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χρηματοδότηση των επενδύσεων ειδών παντοπωλείου με σύστημα εκτροπής των επιχειρήσεων της Capitol Επενδυτικής, αλλά πίσω από τις πλάτες τους, εξέτρεπε τα χρήματά τους για να πλουτίσει''.

Η Kathryn Meyers, μια δικηγόρος υπεράσπισης σε Lewis Tein και σε Coconut Grove, είπε ότι ο Shapiro θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες στο δικαστήριο. Ο Schapiro, 41 ετών, ζει στο Μαϊάμι Μπιτς, σύμφωνα με την SEC.

ΠΗΓΗ: Miami Herald Com

To Nevco Trading Inc, είναι logo του εμπορικού κέντρου στο Μαϊάμι, που ανήκει στον Εβραίο γκάγκστερ και "φιλάνθρωπο".
Παρά τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, δεν βρήκα φωτογραφία του στο διαδίκτυο.
Για τα Τοξικά Ομόλογα
Ponzi, έχουμε αναφερθεί σε "παλαιότερες" κομπίνες ακινήτων, από Εβραίους των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου