Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΥΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ


Αυτή είναι ολόκληρη η παρά ....λίγο απόφαση του Υπουργείου Περιβαλλοντικής Καταστροφής και Εγκληματικής Παραλλαγής.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ μαθαίνει κανείς, ότι η ΔΕΗ έχει " Επιλεγέντες Πελάτες" πού 'χουν τον κώλο πίσω, έτσι για να σκάζουμε εμείς από τη ζήλια μας και να ψαχνόμαστε να βρούμε κατά που πέφτει ο δικός μας κώλος.
ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ θα πληροφορηθείς ότι από όλη αυτή τη βαβούρα και τα προ και μετά των εκλογών πανηγύρια, ΔΕΝ ....ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΑΠΑΝΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!! Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και θαύμα, να "ωφελούνται" ένεκα γενναιοδωρίας του παρακράτους του ψευδοΠΑΣΟΚ οι ραγιάδες, και το κράτος της ΔΕΗ να μην επιβαρύνεται ούτε σέντσι....
1.- Η κυβερνητική τηλεπροσφορά αφορά αποκλειστικά κατανάλωση έως 800 kWh το τετράμηνο (δηλαδή 200kWh το μήνα) για κύρια κατοικία.
2.- Η τηλεπροσφορά ισχύει ΜΟΝΟ αν η κατανάλωση ξεπερνά τις 200kWh το τετράμηνο, αλλά είναι μικρότερη από 1.000kWh το τετράμηνο. Στα απλά Ελλήνικος αυτό σημαίνει, ότι αν κάψεις 199 kWh ή 1.007 kWh κάποιο τετράμηνο κατά λάθος, τότε ξέχνα την έκπτωση μαϊμού!!!!
3.- Η κατανάλωση νύχτας που αντιστοιχεί σε νυχτερινό τιμολόγιο, είναι εκτός συναγωνισμού και δεν λαμβάνεται παντελώς υπόψη!!!!!
4.- Για να ευτυχίσεις της εκπτώσεως, θα πρέπει το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ σου καθαρό φορολογητέο προ εκπτώσεων και προ μειώσεων εισόδημα της οικογένειας του δικαιούχου, να είναι μικρότερο από το ελάχιστο απαλλασσόμενο φόρου ποσό, ενός μισθωτού ή συνταξιούχου. Δηλαδή, αν σε μια 5μελή οικογένεια, υπάρχουν ετήσια εισοδήματα πχ του ανδρόγυνου, αυτά συναθροίζονται και αφού οπωσδήποτε ξεπερνούν το απαλλασσόμενο φόρου ετήσιο εισόδημα ενός μισθωτού (αφορολόγητο), τότε ούτε κι αυτή η οικογένεια ελπίζει ποτέ να ευεργετηθεί.
Επειδή και όταν βγήκε η "προσφορά" έπεσε πολύ μουρμούρα για κάλπικες  ελαφρύνσεις, βγήκε και η προσφορά για τα ΑΜΕΑ να ολοκληρώσει για χάρη μας, αφού τόσες και τόσες φορές τα ΑΜΕΑ χρησιμοποιούνται από τους κυβερνητικούς φασίστες ως γλάστρα των εκπομπών τους. Υπήρχε λοιπόν λόγος να παρουσιαστούν ως ξεχωριστή ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ' στο αμετροπρεπέστατο μέτρο της χούντας?????


ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!!!!!!
Με τη πρώτη ερευνητική ματιά που θα ρίξουμε, τόσο στις "ειδικές προϋποθέσεις" της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α' και στις αντίστοιχες της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Δ' των ΑΜΕΑ, διαπιστώνουμε αμέσως, ότι στη πραγματικότητα και οι έχοντες αναπηρία άνω του 67% της κατηγορίας Δ' πρέπει να έχουν, το ίδιο τυπικό εισοδηματικό προσόν της κατηγορίας Α'. Επομένως, για άλλη μια φορά, στις πλάτες των Ατόμων Με Αναπηρία, οι προύχοντες του σάπιου μήλου, χαράκωσαν με ξυραφιές τη πούστικια προπαγάνδα τους, μόνο για λόγους εντυπώσεων. Έτσι απλά, για να πουν οι ληστές του ψευδοΠΑΣΟΚ, ότι "να, νοιάζονται για τις ασθενείς τάξεις" και οι ανάπηροι συγκινούν πιο εύκολα για να περάσουν τις πουστιές τους.
ΤΡΙΤΗ ΣΕΛΙΔΑ -- ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: "....Είναι άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, όπως προκύπτει από
την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και
έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο
κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από το ατομικό
αφορολόγητο όριο
, όπως αυτό διαμορφώνεται με τον συνυπολογισμό όλων των ατόμων της
οικογένειας με αναπηρία 67% και άνω
και καθορίζεται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας
Εισοδήματος, όπως κάθε φορά ισχύει, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος....".
Συναθροίζονται εδώ, όλα τα εισοδήματα, όλων των μελών της οικογένειας, στην οποία ανήκει και ο έχων αναπηρία 67% και άνω, για να πετύχουν εξαφάνιση των ΑΜΕΑ, αφού είναι απίθανο να απομένει έστω και ένας δικαιούχος, του οποίου ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ πρέπει να μη συναθροίζει το ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ αφορολόγητο όριο ενός μισθωτού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕΛΙΔΑ -- ΤΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
ΔΕΗ ???? ΠΟΙΑ ΔΕΗ ???? Η ΔΕΗ ΑΠΕΘΑΝΕ..... ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ....ΝΗΣΩΝ!!!!!
 "ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ???? ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙ 12ΜΗΝΟ ΝΑ ΒΑΡΑΣ ΛΟΡΔΕΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ"!!!!!
".....Άρθρο 3
Διαδικασία εφαρμογής Κ.Ο.Τ.

.....2. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού
διαστήματος, η ένταξη όμως αυτών που πληρούν τα κριτήρια, σύμφωνα με το άρθρο 2, γίνεται
για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του έτους ένταξης μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου
των στοιχείων. Ειδικά για αυτούς που υπάγονται στην κατηγορία Γ’ (άνεργοι), στην περίπτωση
υποβολής της αίτησης μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος, πρέπει να
έχουν συμπληρώσει δώδεκα συνεχείς μήνες ανεργίας την τελευταία εργάσιμη μέρα του
προηγούμενου της υποβολής της αίτησης μήνα και να πληρούν τα λοιπά κριτήρια σύμφωνα
με
το άρθρο 2.
====ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!!====
3. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών, στην ιστοσελίδα
του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών. Για την υποβολή της
αίτησης απαιτείται η δήλωση Α.Φ.Μ. του αιτούντος. Με την αίτηση ο αιτών παρέχει
εξουσιοδότηση για αναζήτηση των στοιχείων που δηλώνονται από τους αρμόδιους φορείς
(Γ.Γ.Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και Ο.Α.Ε.Δ.) που πιστοποιούν την ένταξη στην κατηγορία δικαιούχου. Η συγκατάθεση για τη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων αυτών λογίζεται ότι δίνεται με την ως άνω ηλεκτρονική αίτηση του αιτούντος.

4. Αφού εξεταστούν τα σχετικά στοιχεία (κυρίως από τη ΔΟΥ που ανήκει), ο αιτών εντάσσεται στο Κ.Ο.Τ. και ενημερώνονται σχετικά, αυτός και ο προμηθευτής του, από το Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών. Εάν προκύψει από τον έλεγχο ότι δεν πληροί τα κριτήρια τότε ενημερώνεται για τους λόγους απόρριψης της αίτησης του. Ο Διαχειριστής του Δικτύου και ο Διαχειριστής Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών τηρούν Μητρώο των πελατών που εντάσσονται στο Κ.Ο.Τ., προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα απολογιστικού ελέγχου των στοιχείων, καθώς και δυνατότητα αυτοματοποίησης του ελέγχου...".
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΙΧ ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΜΙΚΡΟ", ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «μικρό» ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το σωματείο «μικρό» πραγματοποιεί κατάληψη του κτιρίου του ΕΚΚ, με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιείται σήμερα στην ειδική επιτροπή για το νέο νομοσχέδιο του κινηματογράφου.
Όχι με έκπληξη, αλλά σίγουρα με έντονη δυσαρέσκεια όλο και περισσότεροι δημιουργοί συνειδητοποιούν την επίθεση που δέχεται η τέχνη του κινηματογράφου από τις δυνάμεις της «αγοράς», οποιονδήποτε «μανδύα» και αν φέρουν. Επίθεση, την οποία η κυβέρνηση ουσιαστικά θεσμοθετεί και με το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε και πρόσφατα .
Διαβάζοντας το νομοσχέδιο επιβεβαιώθηκε η πολεμική που έχει ανοίξει τόσο αυτή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την κινηματογραφική τέχνη. Στο εκτελεστικό απόσπασμα στέλνει και με την βούλα του νομού την καλλιτεχνική δημιουργία. Αντ’ αυτού δημιουργεί νεους όρους για την δημιουργία μια ταινίας, όπου κατά τις επιταγές των μελοπαραγωγών του χώρου οι ταινίες θα πρέπει να είναι… «ανταποδοτικές»! Με τον χυδαίο αυτό όρο η μικρού μήκους, που και από την φύση της δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά, σε μάκρος χρόνου εξαφανίζεται ή ακόμα και περνά σε νέα φάση.
Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως και το νέο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο, οι αναφορές που γίνονται για την μικρού μήκους έχουν να κάνουν μόνο… με την διάρκεια της! Κατά τα αλλά οι ταινίες για να πάρουν σάρκα και οστά θα έχουν αποκλειστικά μεγαλοπαραγωγούς, οι οποίοι από δω και πέρα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θεωρούνται και οι δημιουργοί του έργου!!! Εν συνεχεία η μικρού μήκους μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με την μεγάλου μήκους, με την μεγάλη διαφορά ότι η τελευταία θα βρει(;), έστω κάποια στιγμή διανομή, αντίθετα η μικρού μήκους είναι καταδικασμένη να μείνει, στην καλύτερη περίπτωση στις αποθήκες των σπιτιών μας.
Η εξαφάνιση της ή ακόμα και αλλαγή του χαρακτήρα της μικρού μήκους, μέσω νομοσχεδίων που ενισχύουν την λογοκρισία, που υποβαθμίζουν φεστιβάλ, ειρήσθω εν παρόδω αποτελούν τις μοναδικές διεξόδους της μικρού μήκους για να βρουν κοινό. Νομοσχέδια που καταργούν την εκπροσώπηση των αιρετών σε κάθε διοικητικό συμβούλιο και επιτροπή. Η απαγόρευση αυτή , ως ασυμβίβαστου , των εκπροσώπων των σωματείων στο Δ.Σ. του ΕΚΚ. με άλλα λόγια: ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση των καλλιτεχνών. Νομοσχέδια που μετατρέπουν το 1,5% ,σε 0,75% επί των διαφημιστικών εσόδων τους, καταργεί την Γενική Συνέλευση στο ΕΚΚ και του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για διοικητικό και οικονομικό έλεγχο. Νομοσχέδια που το σύστημα μοριοδότησης ενισχύει της εμπορικές και μόνον ταινίες βάζοντας στο περιθώριο τους νέους δημιουργούς και της καλλιτεχνικές ταινίες . Νομοσχέδια που μειώνουν την οικονομική υποχρέωση του κράτους προς τις τέχνες… Θα μας βρουν απέναντι τους. Το σωματείο μικρό απορρίπτει συνολικά το νέο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο. Καλεί τους νέους κινηματογραφιστές σε διαδήλωση έξω από τη Βουλή σήμερα Τρίτη 30/11, 12.30 το μεσημέρι και προσυγκέντρωση 12 έξω από το θέατρο Τζένη Καρέζη, με αφορμή τη συζήτηση του αντιδραστικού νομοσχεδίου για τον κινηματογράφο στην αρμόδια κοινοβουλευτική, να αντιπαλέψουν το αντιδραστικό αυτό νόμοσχεδιο που γίνεται εχθρός της δημιουργίας και την ελεύθερης έκφρασης.
Διεκδικούμε:
· Τη δημιουργία δημόσιου οργανισμού κινηματογράφου
· Την ανάπτυξη δημόσιου εθνικού δικτύου διανομής
· Την αναβάθμιση της κινηματογραφικής παιδείας από το επίπεδο της σχολικής αισθητικής αγωγής έως την ίδρυση Ανώτατων Σχολών κινηματογράφου , θεωρώντας ότι η Καλλιτεχνική Παιδεία αποτελεί εξαίρετο και απαραίτητο μέσο καλλιέργειας και διεύρυνσης των πνευματικών οριζόντων των νέων, αναπτύσσοντας την έτσι σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης.
· Τον αναπροσανατολισμό και την αναβάθμιση του θεσμού των Φεστιβάλ.
· Επαναπροσδιορισμός των σχέσεων τ.μ.μ. και κρατικής τηλεόρασης (ζώνες προβολών, δικαιώματα δημιουργών).
· Προώθηση και διακίνηση της τ.μ.μ.
· Τη γενναία οικονομική στήριξη και τη διευρυμένη αξιοποίηση της εγχώριας κινηματογραφικής δημιουργίας και την αύξηση των κρατικών πόρων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη στο 2 % των δαπανών του Κρατικού προϋπολογισμού για μια πραγματική λαϊκή πολιτιστική ανάπτυξη με στόχο την πνευματική ανάταση και όχι το κέρδος.
· Διατήρηση και καταβολή ολόκληρου του 1,5% από τα έσοδα των ιδιωτικών καναλιών στο Ε.Κ.Κ., το οποίο θα έχει και την ευθύνη της κατανομής του στις ταινίες που το ίδιο θα χρηματοδοτεί καθώς και την επέκταση του 1,5% στον τομέα της τ.μ.μ. έτσι ώστε να ενισχυθεί η αναζήτηση, οι πρωτοβουλίες, τα ρεύματα και οι δραστηριότητα των νέων δημιουργών.

ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΪ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

"Κατελήφθη το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σήμερα, 8.48 π.μ. από νέους δημιουργούς σκηνοθέτες, ενάντια στο νομοσχέδιο Γερουλάνου που περνάει σήμερα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους κατέλαβαν το ΕΚΚ, διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο του ΥΠΠΟ που θεσμοθετεί την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία και οδηγεί τους νέους στο περιθώριο.

Σωματείο μικρού μήκους - mikroumikous15@gmail.com "

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Ο Μπουτάρ Πασάς Θεσσαλονίκης τιμά τα σκουλαρίκια του και σπρώχνει με την όπισθεν.

ΒΙΝΤΕΟ - ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΛΕΒΕΙ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΗΜΙΘΑΝΕΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ


Το Ισραηλινό υπουργείο Υγείας έχει παραδεχθεί ότι αφαιρεί τα όργανα από ημιθανείς Παλαιστίνιους μάρτυρες, στη δεκαετία του 1990, χωρίς άδεια από τις οικογένειές τους!!!!!

Αναρτήθηκε από INTIFADA-PALESTINE

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ - "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ!

Σήμερα ο κ. Δρούτσας, με εντολή Γιώργου Παπανδρέου, καλεί τον αμερικανό πρεσβευτή να υποβάλει τη συγνώμη του στην Ελλάδα, ειδάλλως θα απελαθεί!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τη φίλη και σύμμαχο ΗΠΑ... Λέτε να κάνει διάβημα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου;...
Μακεδονία ονομάζονται επισήμως τα Σκόπια, για τη μεγάλη φίλη και σύμμαχο ΗΠΑ!
Συνεπώς, τα κεφάλια μέσα και γρήγορα ότι επιθυμεί η μαμά Αμέρικα!
Πηγή: "guardian"

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

"ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: Αν Εθελούσια δεν γονατίσεις, τότε ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν"

Τι συμβαίνει με τον Πάγκαλο; είναι η πολιτική GAPsok ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Η συμπεριφορά Πάγκαλου τελευταία έχει ξεφύγει εντελώς, από αυτό που θέλαμε ως πολίτες από ένα θεσμικό παράγοντα της πολιτείας. Το γιατί ακόμη τον διατηρούν σε αυτή τη θέση μετά και τη προσβολή των ενόπλων δυνάμεων είναι και αυτό, ένα από τα τόσα πολλά, που θα κριθεί και αυτό στις επόμενες εκλογές.
Ο αδύναμος πρωθυπουργός κοντά στα άλλα, δεν μπορεί να απομακρύνει, ούτε καν αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο, ο  οποίος μας προσβάλλει, εκτός των άλλων,  και την πολιτική μας αισθητική.
Μία περιήγηση στο διαδίκτυο (από σχετικά κείμενα και video) είναι αρκετό να καταλάβει και ο ποιο ανυποψίαστος πολίτης ότι αυτός ο άνθρωπος μόνο κακό μπορεί να κάνει σε αυτό το πολύπαθο τόπο.  Οι σημερινές συγκυρίες απαιτούν. εκτός των άλλων, σύνεση, συναίνεση  και πάνω από όλα σοβαρότητα.

Το τελευταίο όμως που συνέβη και προκάλεσε την οργή του Βάσου Λυσσαρίδη,  είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει έτσι. Πρέπει ως λαός να αντιδράσουμε. Πρέπει να να βρούμε μία λύση. Η παραμονή αυτού του ανθρώπου σε αυτή την νευραλγική θέση μας εκθέτει και μας οργίζει ως πολίτες.
Κάποτε ΄θα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι μας και να σταματήσουμε τα καλαμπούρια και τα  περιπαιχτικά σχόλια σε τέτοιες συμπεριφορές και να απαιτήσουμε το αυτονόητο: Σοβαρότητα!!!
Νάσος
Το ρεπορτάζ που με εξόργισε:
Μια δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι το 1986 βρήκε μεγάλη δυσπιστία στη Λευκωσία, όταν βρισκόταν στην Κύπρο με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη για να συζητήσουν την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά πλαίσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση μιας λύσης στο κυπριακό.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης  ανέφερε μάλιστα ότι τότε ο φίλος του Βάσος Λυσσαρίδης του είχε πει "αυτό είναι συνώνυμο με προδοσία". 
«Όσοι δεν απέρριπταν την ιδέα μας είχαν πει», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, «ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς πρώτα να λυθεί το κυπριακό».

Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.  

Απαντώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, ο κ. Λυσσαρίδης, εξέφρασε απορία γιατί ένας άνθρωπος με ένα υπέρτατο αξίωμα στην ελληνική πολιτεία καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα τα οποία οδήγησαν τον κ. Πάγκαλο σε αυτή την εντελώς μη πραγματική δήλωση. 

Αν ανατρέξει κανείς στα γεγονότα τη εποχής επεσήμανε, θα διαπιστώσει ότι η ΕΔΕΚ είχε διατυπώσει κριτική στον Πρόεδρο Βασιλείου γιατί δεν έσπευσε να υποβάλει αίτηση για ένταξη.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα αίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω, ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, 

ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ένα τέτοιο ψέμα έπρεπε να ειπωθεί σήμερα στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.
Αναρτήθηκε από

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Όταν έχεις κατοχή ή δικτατορία.....

δημιουργός:Δον Ψυχώτης
Κολοκοτρώνης: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένουςΗ "παλλαϊκή" άμυνα κάποτε, η "παλλαϊκή" αντίσταση μιαν άλλη φορά ή η γενικευμένη πάλη του λαού απέναντι σε κάτι "ενοχλητικό", είτε αυτό ήταν κατοχή, είτε δικτατορία ή αντιλαϊκή πολιτική, ήταν και είναι πολιτικός μύθος.
Κάποιοι λίγοι έπαιρναν το δρόμο προς τα βουνά ή τους δρόμους και η αλήθεια τους, η πίστη και η αξιοπιστία τους άνοιγε κλειστές ψυχές κι έφτιαχνε μαζικές ελπίδες. Συσσώρευε δύναμη μεγάλου κινήματος.
Τέσσερις μιας "Φιλικής Εταιρείας", ένας "δηλωσίας" για το ΚΚΕ, με μια μικρή παρέα, λίγοι φοιτητές ήταν η θρυαλίδα, η αφετηρία μεγάλων δημοκρατικών και εθνικών στιγμών σε αυτό τον τόπο.  Μα, πιότερο δυνατό από τους αριθμούς ήταν η πίστη, η αποφασιστικότητα, η καθαρότητα της ματιάς και της ψυχής, που παρέσυρε και θέριεψε όνειρα και προσδοκίες. Κι ήταν αυτά που έγιναν δύναμη, κίνημα, μέτωπο, ενότητα - θεριό που σάρωσε.
Σήμερα; Σήμερα έχουμε κατοχή. Όπως κι αν το πεις κατοχή είναι.
Ποια παρέα, ποιοι άνθρωποι, ποια φιλική εταιρεία, ποιο κίνημα, ποιο μέτωπο;  Ο κοινός παρανομαστής μιας νίκης κατά του εχθρού είναι η ενότητα. Και παρ' όλο που σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας αυτή ήταν πάντα λαβωμένη, υπήρχε, άντεχε, πάλευε και νικούσε. 
Σήμερα;  Την ώρα που η κατοχή θέλει ενότητα, κίνημα και μέτωπο, με δύναμη που να μπορεί να νικήσει τον πολύ εύκολο, ολιγάριθμο και αδύναμο εχθρό, τις καταχρεωμένες τράπεζες, οι προβεβλημένοι φτιάχνουν το "καινούργιο" με παλιά υλικά. Με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί η κατοχή.
Αντί για εθνικό, λαϊκό, απελευθερωτικό, δημοκρατικό μέτωπο, φτιάχνουν "κόμματα"! Ο καθένας χωριστά.
Ακόμα κι όταν κάποιοι ειλικρινείς (Θεοδωράκης - Μαρκεζίνης) καλούν και προσκαλούν, το κάνουν με περισσή αφέλεια, εμφανή άγνοια και με λογικές που αναπαράγουν το κατοχικό πλαίσιο εξουσίας.  Είμαι, όμως, μαζί τους. Γιατί η πρόσκληση και ο λόγος εμπεριέχουν την αλήθεια τους, την ειλικρίνεια τους και το πάθος τους . Την αγωνία τους, για  αυτά που χάθηκαν, χάνονται ή απειλούνται.
Και όλα όσα σήμερα χάνονται, δεν είναι τα δέντρα που βλέπουμε, μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη, δουλειές, εισοδήματα, δημόσια περιουσία, αλλά το δάσος: Η Ελλάδα και ο άνθρωπος. Είμαστε μπροστά σε εθνική, πολιτισμική και ανθρωπιστική καταστροφή. 
Την ώρα που η πατρίδα και οι άνθρωποι χρειάζονται ενότητα, φτιάχνονται κόμματα και σε μικρό χρονικό διάστημα,  φτιάχτηκαν τόσα κόμματα , όσα σχεδόν και στις μέρες της μεταπολίτευσης.
Ο κ.Κουβέλης έφτιαξε κόμμα, που θα συνεργαστεί με την "κυβέρνηση", αν και το πιο πιθανό είναι να ενσωματωθεί. Ο κ. Αλαβάνος έφτιαξε κίνηση, κόβοντας στα τρία την κοινή πορεία των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε και μένει μετέωρος. Η Μητσοτάκη έφτιαξε κόμμα, για να συνεργαστεί με αυτό που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση για να στηρίξει τους τοκογλύφους - "δανειστές".  Ο Δημαράς σκέφτεται να φτιάξει κόμμα, ώστε να συνεχίσει την πολιτική της διάσπασης όσων διαμαρτύρονται κατά του ΠΑΣΟΚ. Η Χρυσή Αυγή πάει να αποκτήσει πολιτική ύπαρξη, ανακαλύπτοντας τον εχθρό στα πρόσωπα των θυμάτων της παγκόσμιας υπερχρέωσης.
Οι υπόλοιποι, οι παλιοί, μάχονται ο καθένας για το κόμμα του και κανένας για την απελευθερωτική και δημοκρατική συνεννόηση, συντηρώντας έτσι τη διαίρεση και καλλιεργώντας τον αποπροσανατολισμό, τη σύγχιση και τελικά την αδράνεια.  "Λαϊκή"  "Συσπείρωση" αυτοαποκαλεί το ΚΚΕ τον εαυτό του, αυτό το υπόλλειμμα της πάλαι ποτέ ηγέτιδας εαμικής δύναμης... Και αρνείται κάθε συνεργασία, με όποιον δεν υπακούει στις αποφάσεις του. Η κυβέρνηση δικαίως έχει αποκληθεί κατοχική και ο Σαμαράς βάφτισε "μνημόνιο" τον εχθρό, γιατί φοβάται να τον αποκαλέσει με το όνομα του.
Ο Αλ. Παπαδόπουλος ετοιμάζει, κατ' εντολή και σχεδιασμό της Trilateral Commision, την "επίσημη" σύμπραξη για τη στήριξη των τοκογλύφων και της προδοτικής συμφωνίας, που ονόμασαν μνημόνιο. 
Ξεχωρίζει και εξαιρείται ο Μίκης Θεοδωράκης, με την πρωτοβουλία του για κίνηση πολιτών, αλλά μια μικρή ανάγνωση των συνεντεύξεων του δείχνει μια περιορισμένη πολιτική εμβάθυνση για το τι συμβαίνει και για το τι πρέπει να γίνει.
Είναι γνωστό πως όπου εμφανίζεται το παράρτημα των τοκογλύφων , που ονομάζεται ΔΝΤ, το παλιό εθελόδουλο πολιτικό σύστημα διαλύεται και εμφανίζεται κάτι διαφορετικό στο πολιτικό προσκήνιο. Σε αυτή τη "γνώση" στηρίζονται όλοι αυτοί οι επαγγελματίες της πολιτικής, που σπεύδουν να στήσουν τα προσωπικά τους μαγαζιά.
Η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" σε όλο της το μεγαλείο. Η Διεθνής των τοκογλύφων, με τις διάφορες οργανώσεις της, καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να μην εμφανιστεί κάποιος έλληνας Κίρτσνερ, όπως στην Αργεντινή και κηρύξει στάση πληρωμών.  Τότε, είναι που θα χάσουν τ' αυγά και τα πασχάλια.
Η στάση πληρωμών και ακόμα χειρότερα η πολιτική αμφισβήτηση της υποχρέωσης για πληρωμή θα οδηγήσει σε κατάρρευση την παγκόσμια οικονομία και θα ανοίξει τους πολιτικούς  ασκούς του Αιόλου σε πάρα πολλές χώρες, που βρίσκονται στην ίδια μοίρα.  Και με τη βοήθεια όλων των κατηγορούμενων για εθνική προδοσία, προσπαθούν να σώσουν το "σύστημα" τους, τον διεθνή μηχανισμό της υπερχρέωσης λαών και κρατών.
Μας πάνε σε ένα "μετά" , που είναι ίδιο με το "πριν".
ΥΓ  
Το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει διαγραφή χρέους στην περίπτωση που αυτό αποδειχθεί απάτη σε ελληνικά δικαστήρια. Δίκες για τους δοσίλογους, που υπέγραψαν, ψήφισαν και υλοποιούν τις προδοτικές συμφωνίες είναι μονόδρομος, για την απελευθέρωση από την υποθήκευση.  Όπως μετά την Απελευθέρωση, όπως μετά τη Δικτατορία. Το ενωτικό απελευθερωτικό - δημοκρατικό μέτωπο είναι μονόδρομος για τη ζωή των ανθρώπων και το μέλλον της πατρίδας. Για μια Συνταχτική Εθνοσυνέλευση. Σ΄αυτό το δρόμο πρέπει να προσκαλούνται καθημερινά όλοι και να συμπορευτούν, ακόμα κι εκείνοι που πιστεύουν πως είναι καλός και δίκαιος ο δικός τους μοναχικός δρόμος.
ithacanet

Πάμε κατά διαόλου … Οι τρείς μήνες μέχρι την “άβυσσο”…


Μοιάζει ακατόρθωτο; Μέσα σε τρεις javascript:void(0)μήνες πρέπει να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις που δεν τολμήσαμε ούτε να σκεφτούμε τις τελευταίες δεκαετίες.
Κι όλα αυτά με 2-3 υπουργούς, καθώς οι υπόλοιποι σφυρίζουν «κλέφτικα», δεδομένου ότι αναλογίζονται το πολιτικό κόστος. Οι άμοιροι έχουν την εντύπωση ότι μετά από μια χρεοκοπία αυτοί και οι πελάτες τους θα παραμείνουν στο προσκήνιο με τα «καλαμάκια» της διαφθοράς και της αργομισθίας βουτηγμένα στη «σούπα» του δημόσιου κορβανά....
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εμφανίζει καλύτερη εικόνα με τον άκρατο αντιμνημονιακό λαϊκισμό και το άγχος της μικροπαραταξιακής επιβίωσης να υπερβαίνει εκείνο για την επιβίωση της χώρας…
 Έχουμε να κάνουμε με μια γενιά πολιτικών που είναι γαλουχημένη με την ιδέα της πολιτικής ως ριάλιτι σώου. Όπου αρκεί να λένε κοινότυπες και συνεννοημένες ατάκες και το κοινό θα αποφασίσει ποιος θα αποχωρήσει και ποιος θα παραμείνει.
  Δείχνουν παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν μια χρεοκοπία καθώς οι περισσότεροι δεν διαθέτουν …….  
 Αναρτήθηκε από cretanpatriot

ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Απάντηση Ότο σε Αμανατίδη

Η Ελλάδα θα έχει μία θέση στην καρδιά του Ότο Ρεχάγκελ. Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στον Αμανατίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε με τη συνέντευξή του στο gazzetta.gr για τις επιλογές του.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ότο Ρεχάγκελ στη Sportday
- Τελικά γιατί φύγατε από την Εθνική;
«Είχα μείνει και στη Βέρντερ πολλά χρόνια, αλλά όταν είσαι κάπου τόσο πολύ καιρό υπάρχει η φυσιολογική φθορά. Έφτασε το σημείο που έκρινα ότι έπρεπε να αποχαιρετήσω. Σαν φίλος ήρθα, σαν φίλος έφυγα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα».
- Η Ελλάδα, ύστερα από τόσα χρόνια, κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;
«Όταν είσαι 9 χρόνια σε μια χώρα με τόσο μεγάλες επιτυχίες, είναι ένας σταθμός της ζωής σου που δεν τον ξεχνάς ποτέ. Όλη η ζωή δεν διαρκεί πολλά χρόνια κι όταν είσαι σε μια χώρα σχεδόν δέκα χρόνια, δεν ξεχνιέται. Είχα πολλές επιτυχίες στην καριέρα μου, αλλά αυτή εδώ ήταν κάτι ιδιαίτερο. Με στιγμάτισε. Είναι πολλοί άνθρωποι που δεν τους δίνεται καν η ευκαιρία να δουν και να ζήσουν αυτά που έχω περάσει εγώ».
- Αισθάνεστε κατά κάποιον τρόπο μισός Έλληνας;
«Είμαι Γερμανός, αυτό δεν αλλάζει, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερος τόπος στη γη, λόγω και της μεγάλης ιστορίας της. Ο βασιλιάς Όθωνας ήταν 30 χρόνια στην Ελλάδα, εγώ είμαι ο Όθωνας ο 2ος, αλλά δεν κατάφερα να μείνω τόσα πολλά (σ.σ.: γελάει). Έμεινα εννέα χρόνια».
- Τι θέλετε να πείτε στον κόσμο της Ελλάδας;
«Να ξέρει o κόσμος ότι πάντα με έκανε να αισθάνομαι βασιλιάς εδώ στην Ελλάδα. Έτσι μου συμπεριφέρθηκαν τόσα χρόνια. Σαν βασιλιά. Το εισέπραττα από την πρώτη στιγμή και τους ευχαριστώ για όλα. Να ξέρουν ότι δώσαμε τα πάντα για την Εθνική επί εννέα χρόνια».
- Πιστεύετε ότι η Εθνική θα προκριθεί στα τελικά του Euro 2012;
«Το εύχομαι. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».
- Δυστυχώς είχαμε τρεις αποχωρήσεις από την Εθνική. Γκέκας, Κυργιάκος και Αμανατίδης. Το σχόλιό σας;
«Ζούμε σε μια δημοκρατία όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέγει αν θέλει ή όχι να παίξει. Ελεύθεροι άνθρωποι είναι, δεν μπορώ να το σχολιάσω εγώ».
- Ο Αμανατίδης άφησε αιχμές εναντίον σας, λέγοντας ότι κάποιοι παίκτες είχαν εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα χωρίς να παίζουν στις ομάδες τους.
«Δεν το κατάλαβα αυτό, δικαίωμά μας ήταν να βάζουμε όποιον παίκτη θέλαμε. Πάντα έπαιζαν αυτοί που το άξιζαν βάσει απόδοσης. Ο Αμανατίδης να κοιτάξει πρώτα να παίξει στην ομάδα του και μετά να κριτικάρει. Να ασχοληθεί με τον εαυτό του, επειδή έχει πολλή δουλειά να κάνει. Έχει ένα χρόνο να παίξει μπάλα. Όταν ένας παίκτης δεν παίζει στην ομάδα του, πρέπει πρώτα να κοιτάει ο ίδιος να βελτιωθεί και όχι να ασχολείται με άλλα πράγματα. Του συμπεριφερθήκαμε πολύ καλά, ίσως καλύτερα κι απ' ό,τι έπρεπε, του Αμανατίδη».
- Ανάλογες δηλώσεις έκανε πριν από μερικούς μήνες και ο Χαλκιάς...
«Ο Χαλκιάς δεν πρέπει να μιλάει καθόλου, γιατί ούτε στην Αγγλία (σ.σ.: Πόρτσμουθ) ούτε στην Ισπανία (σ.σ.: Μούρθια) έπαιζε και παρ' όλα αυτά τον καλούσαμε στην Εθνική. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει. Κι αυτός, απ' όσο γνωρίζω, δεν παίζει τώρα στον ΠΑΟΚ. Όλοι αν κοιτάξουν τον εαυτό τους, θα έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν».
- Πολλές φορές σας κατηγόρησαν για ορισμένες επιλογές σας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τι απαντάτε;............ ............... ............. ....... ........... .........
Πηγή: www.gazzetta.gr 

Αναρτήθηκε από

ΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΑ ΑΝΑΡΧΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ..... ΨΗΛΑ!!!! ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ.... ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΝΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΒΡΙΑ!!!!

ΕΙΚΟΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ, ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 7 ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!!!

Ο ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ PETRAS STANKERAS, ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ - ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΙ 7 ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ!!!!!
Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε από το Βίλνιους (AFP) 25-11-2010:
--- Ένας Λιθουανός ιστορικός, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του στην πολιτική υπηρεσία του, τη Πέμπτη, μετά τις κατηγορίες από επτά πρεσβευτές ευρωπαϊκών κρατών, επειδή αρνείται το Ολοκαύτωμα!!!
Το υπουργείο Εσωτερικών της Λιθουανίας, δήλωσε ότι ο Petras Stankeras, ένας ανεξάρτητος ιστορικός, που συγκαταλέγεται μεταξύ των στελεχών μεσαίων βαθμίδων, που κατείχε θέση στο τμήμα σχεδιασμού του (υπουργείου), έχει εγκαταλείψει πλέον τη θέση του, μετά από ....αίτησή του.
Ο υπουργός Εσωτερικών Raimundas Palaitis, είπε ότι οι απόψεις του Stankeras ήταν προσωπικές.
"Οι ερμηνείες δεν έχουν τίποτα κοινό με τη θέση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την εβραϊκή γενοκτονία", είπε ο Palaitis σε μια δήλωση.
Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα αφότου οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, των Κάτω Χώρών, της Νορβηγίας και της Σουηδίας, αντέδρασαν έντονα (συντονισμένα) σε ένα άρθρο του Stankeras στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο περιοδικό Veidas, σχετικά με τις δίκες της Νυρεμβέργης, όπου οι νικητές Σύμμαχοι δίκασαν κάποιους από τους κορυφαίους Ναζί Γερμανούς αξιωματούχους, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Stankeras έγραψε ότι έγιναν δοκιμές, για να "παρασχεθεί μια νομική βάση, για το μύθο για τα έξι εκατομμύρια των υποτιθέμενων δολοφονιών Εβραίων".
Οι πρεσβευτές ....αναθεμάτιζαν τον Stankeras με επιστολή τους προς το υπουργείο Εσωτερικών (της Λιθουανίας), με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2010 και τη διένειμαν με τη "Baltic News Service", την Πέμπτη.
"Αυτό ισοδυναμεί με άρνηση του Ολοκαυτώματος και το βάσιμο των ισχυρισμών που οδήγησαν στις καταδίκες", είπαν.
Οι (πρεσβευτές) επιτίμησαν (κατηγόρησαν) επίσης τις Λιθουανικές αρχές για την αποτυχία τους να αντιδράσουν γρήγορα και αμφισβήτησαν τη δημοσίευση του άρθρου στο (περιοδικό) Veidas.
Αλλά ο Gintaras Sarafinas, που είναι ο εκδότης-διευθυντής του περιοδικού, δήλωσε, ότι ούτε το Veidas ούτε ο Stankeras αρνήθηκαν το Ολοκαύτωμα, και ισχυρίστηκε ότι το μόνο σφάλμα του (Stankeras) είναι το ιδιόμορφο στυλ που έχει.
"Κανένας στο εβδομαδιαίο περιοδικό δεν αμφισβήτησε το Ολοκαύτωμα, και κανείς δεν προτίθεται να το κάνει ποτέ. Ο συγγραφέας, ο οποίος είναι επαγγελματίας ιστορικός, ήθελε μόνο να συζητηθεί ο αριθμός των θυμάτων", είπε ο Sarafinas στο AFP.
"Παραδεχόμαστε ότι η πρόταση ήταν καλλιτεχνικό (=φραστικό) λάθος, όπως η λέξη «νόημα», θα έπρεπε να είχε διατυπωθεί αλλού", πρόσθεσε.
Σε δήλωσή του, ο Efraim Zuroff, εκπρόσωπος του "Simon Wiesenthal Center" στην έδρα του στην Ιερουσαλήμ δήλωσε, ότι ο Stankeras πρέπει να διωχθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Λιθουανίας, για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.
 Αναφερόμενος επίσης στο άρθρο είπε, ότι αυτό είναι «μόνο η κορυφή του επικίνδυνου παγόβουνου των ψεμάτων και της στρέβλωσης», λέγοντας ότι το έθνος της αποτυχίας των 3,3 εκατ. ευρώ, θα αναγκαστεί να ξαναζήσει το παρελθόν του, ισχυριζόμενος ότι πριν από τον πόλεμο στη Λιθουανία κατοικούσαν 220.000 Εβραίοι, αλλά το 95 τοις εκατό χάθηκαν, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής 1941-1944 στα χέρια των Ναζί και των τοπικών(?) συνεργατών τους.
ΠΗΓΗ:  http://www.ejpress.org/article/47477

ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ SPIRO AGNEW ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

Ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Spiro Agnew, είχε διαμαρτυρηθεί έντονα, για την εξάπλωση της Σιωνιστικής επικυριαρχίας επί της Αμερικής!!!
Στη δεκαετία του 1970 και του 1980. ο Spiro Agnew ήταν ένας από τους λίγους δημόσιους παράγοντες (των ΗΠΑ), που είχαν τα κότσια να μιλήσει έξω απ' τα δόντια, εναντίον του σιωνιστικού προβλήματος που μαστίζει την Αμερική. Κατά τη διάρκεια μια εμφάνισής του στο NBC Today Show με τη Barbara Walters προειδοποίησε ότι απλώνεται μια "Εβραϊκή σκευωρία" για τον έλεγχο των ειδήσεων και των πληροφοριών στην Αμερική. Το 1976 κάλεσε θαρραλέα τις Ηνωμένες Πολιτείες, να αποσύρουν τις ενισχύσεις προς το Ισραήλ, επικαλούμενος ότι η συνέχισή τους, τρομάζουν τους Χριστιανούς. Και πάλι το 1982, κατηγόρησε τη σιωνιστική εξουσία, με μια επιστολή του προς τον ακτιβιστή Hans Schmidt με έκφραση " της οργής" του, επειδή (οι Σιωνιστές) ξεπέρασαν τα όρια απλώνοντας "την κυριαρχία τους στη χώρας μας (ΗΠΑ) από Σιωνιστές" και ξεσκέπασε τον "σιωνιστικό έλεγχο των ΜΜΕ μας" καθώς και ότι «τα τελευταία 70 χρόνια της κατήχησης» με την οποία έχει γίνει «πλύση εγκεφάλου του δυτικό κόσμου».

Μερικά από τα αποσπάσματα Agnew μαζί με επιστολή του προς τον Hans Schmidt αναπαράγονται παρακάτω:
Spiro Agnew:
"Οι άνθρωποι που κατέχουν και διαχειρίζονται τα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σημαντικές επιπτώσεις είναι Εβραίοι και, μαζί με άλλους σημαίνοντες Εβραίους, βοηθούν να δημιουργηθεί μια καταστροφική αμερικανική Mideast πολιτική συσσώρευση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε, ποιοι είναι οι κατασκευαστές της πολιτικής πραγματικότητας και (ψάχνοντας) τους ιδιοκτήτες (των ΜΜΕ) θα βρείτε, ότι όλα τα πολύ υψηλόβαθμα στελέχη είναι Εβραίοι, παρά από όσους θα μπορούσατε να βρείτε στο σύνολο της πλειοψηφίας του πληθυσμού. Μεγάλες οι επιπτώσεις στα εθνικά μέσα ενημέρωσης. Αναφέρομαι στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων, στις δημοσκοπήσεις, στα Περιοδικά Time και Newsweek, τους New York Times, στο Washington Post, και στην International Herald Tribune. Για παράδειγμα, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο κ. (William) είναι Εβραίος. Ο Paley του κ. Julian Γκούντμαν, ο οποίος αλωνίζει στο NBC, ενώ επίσης υπάρχει ο Leonard Goldenson στο ABC. η Αικατερίνη Graham ιδιοκτήτρια της Washington Post και ο κ. Sulzberger των New York Times. Είναι όλοι τους Εβραίοι!!!!
Εσείς πηγαίνετε κάτω (σ' αυτούς) να δείτε ποιοι δίνουν γραμμή στο εν λόγω fashion. Όχι μόνο με την ιδιοκτησία, αλλά κατεβαίνουν κι' άλλοι από διαχειριστικές θέσεις και διακριτικές θέσεις. Θα διαπιστώσετε ότι (όλοι αυτοί) με την επιθετικότητά τους και την εφευρετικότητά τους, κυριαρχούν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν είναι μόνο στα μέσα ενημέρωσης, αλλά στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στις financial κοινότητες, στα θεμέλια, σε όλα τα επίπεδα που απαιτούνται εξέχουσες προσωπικότητες, για άσκηση επιρροής στις υπηρεσίες που ελέγχουν το κοινό, και έχουν τώρα μια τεράστια φωνή.
Η πολιτική μας στη Μέση Ανατολή, κατά την γνώμη μου είναι καταστροφική, γιατί σχεδόν έχουμε παραδοθεί. Δεν βλέπω κανένα λόγο, για τον οποίο σχεδόν το ήμισυ της εξωτερικής οικονομικής βοήθειας που δίνει αυτό το έθνος (οι ΗΠΑ), υποχρεούται να πηγαίνει στο Ισραήλ, εκτός από την επίδραση αυτού του σιωνιστικού λόμπι. Νομίζω ότι όταν η δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τις ειδήσεις να είναι στα χέρια των λίγων people.it για να ασκούν τον έλεγχο σε βάρος όλων των ψηφοφόρων, τότε αυτό δεν είναι θέμα μόνο για να το αποδώσουμε στην ιδιοτροπία ενός διοικητικού συμβουλίου".-
Πηγή


Η Επιστολή προς τον Hans Schmidt που έγινε πρόσφατα δημόσια γνωστή από τη Εθνικής Επιτροπή Vanguard, λέει επί λέξει:
ΠΡΟΣ: M. Hans Schmidt
303 Ε. San Rafael Drive
Palm Springs, California 92262
Αγαπητέ κ. Schmidt:
Σας ευχαριστώ για την επιστολή που μου στείλατε, στις 26 του Αυγούστου και των συμπερασμάτων σας. Αφού (στάθηκα) για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πρωτοπορία αυτών που διαμαρτύρονται για την κυριαρχία επί της χώρας αυτής από τους Σιωνιστές, σας βεβαιώνω ότι ενισχύθηκε η οργή μου, βλέποντας να μεγαλώνει η επιρροή τους.
Ακόμη και μπροστά σε αυτές τις φρικτές πράξεις, που γίνονται από το αλαζονικό κράτος του Ισραήλ, το ευρύ φάσμα της αμερικανικής κοινής γνώμης φαίνεται να επιμένει στην πλάνη, ότι οι Εβραίοι, εξαιτίας του λεγόμενου Ολοκαυτώματος, δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Τα 70 (τελευταία) χρόνια της κατήχησης (προπαγάνδας τους), που άρχισε με τα χρόνια που ακολούθησαν αμέσως μετά τη Διακήρυξη Balfour, έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον δυτικό κόσμο, και ο Σιωνιστικός έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης μας έχει καταστήσει όλα τα πεδία ελεύθερα για το Ισραήλ.

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι αποτελούν ύβρη οι ενθουσιώδης κινητοποιήσεις του οργανωμένου Εβραϊσμού. Ως ένας που έχει περάσει 10 χρόνια από καλά οργανωμένες επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης και των δικαστηρίων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι' αυτό. Κάποιοι θέλουν να υποθέσουμε, ότι μόνο το Ισραήλ είναι ότι πιο σημαντικό σε αυτούς τους ανθρώπους, από ότι η χώρα η δική μας (ΗΠΑ).
Μου αρέσει επίσης ο Πρόεδρος Reagan, αλλά πρέπει να αναπτύξει μια πιο θετική στάση για το θέμα αυτό. Ο Ρέιγκαν πρέπει να πληροφορηθεί ότι το σκυλί δεν μπορεί να συνεχίσει να κουνάει την ουρά του. Ο Αμερικανικός λαός είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει έναν ισχυρό ηγέτη, που θα αρνηθεί να προστατεύει ένα κράτος που φροντίζει πάντα να προσβάλει τους δωρητές του.
Με φιλικούς χαιρετισμούς.
Φιλικά,
Spiro T. Agnew -
Πηγή

Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΕΥΤΥΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Η στιγμή κατά την οποία, τρεις από τους πλέον θαρραλέους, σκύβουν να εισπράξουν την ευλογία της ευτυχίας του ΔΝΤ!!!
Οι φωτογραφίες είναι "κλεμμένες" από τα άλμπουμ του ΗΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ....

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΙΧ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ???

Από e-mail πρώην συμβασιούχου του Υπουργείου αΠολιτισμού μαθαίνουμε, ότι σε λέγες μέρες και ενώ επίκειται η έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο Πρόεδρος του ΕΚΚ, Γιώργος Παπαλιός, φεύγει ταξίδι αναψυχής για ...Κάϊρο.
Το Παπαλιό θα συνοδέψει στο ταξίδι του, η Ηλιάνα Ζακοπούλου του Hellas Film.
Κι αναρωτιέται εύλογα ο πονηρός πρώην συμβασιούχος:
Με ποια ιδιότητα πηγαίνουν μαζί στο Κάϊρο, τόσο ο Παπαλιός, όσο και η Ζακοπούλου?????
Ποιος πληρώνει τα έξοδά τους????? Αν τα έξοδα θα τα επιβαρυνθεί το ΕΚΚ (δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι) έχουν προεκριθεί από το ΔΣ και με ποια αιτιολογία?????
Ο Γερουλάνος μήπως ξέρει κάτι παραπάνω για το ντουέτο του ΕΚΚ?????

ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΝΙΑΡΗ ΝΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ, ΣΤΟ "SYMPOSIUM - TO ΚΑΛΟ ΔΝΤ"

Να βλέπεις ολόκληρο Πάγκαλο να συντρώγει τα πάντα και να μην ευτυχείς σύντροφε,.... Έεεεε, αυτό πια είναι γαϊδουριά κι αχαριστία!!!!!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

Νέα πηγή φωτός από σούπερ-φωτόνια

Γερμανοί κβαντικοί φυσικοί δημιούργησαν μια εντελώς νέα πηγή φωτός, που μπορεί μελλοντικά να έχει ποικίλες εφαρμογές, όπως νέου τύπου λέιζερ που θα λειτουργούν όπως οι ακτίνες-Χ, καλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα, πιο ισχυρούς επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και μικρότερου μεγέθους ηλεκτρονικές συσκευές. Η νέα πηγή φωτός αποτελείται από σούπερ-φωτόνια, καθώς είναι ένα «συμπύκνωμα Μπόζε-Αϊνστάιν» από φωτόνια, κάτι που μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο αδύνατο να υπάρξει.
Για πρώτη φορά, το 1995 δημιουργήθηκε ένα τέτοιο συμπύκνωμα από άτομα αλλά όχι από φωτόνια, όταν κατέστη δυνατό άτομα ρουβιδίου να ψυχθούν κοντά στο απόλυτο μηδέν (-273 βαθμοί Κελσίου) και να συγκεντρωθούν (συμπυκνωθούν) σε ένα περιορισμένο χώρο, οπότε άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν ένα μοναδικό πελώριο «σούπερ-σωματίδιο» ή «συμπύκνωμα Μπόζε-Αϊνστάιν».
Πρόκειται για μια κβαντική ουσιαστικά κατάσταση, όπου τα σωματίδια....
βρίσκονται στην χαμηλότερη δυνατή ενεργειακή κατάστασή τους και συμπεριφέρονται σαν μια ενιαία οντότητα. Μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να γίνει κάτι ανάλογο με τα σωματίδια του φωτός, τα φωτόνια, επειδή εξαφανίζονται όταν ψύχονται και αλληλεπιδρούν, καθώς απορροφώνται από τα άτομα των άλλων υλικών της πειραματικής συσκευής.
Για πρώτη φορά όμως, οι γερμανοί επιστήμονες πέτυχαν να ψύξουν (απλώς σε θερμοκρασία δωματίου) και ταυτόχρονα να συμπυκνώσουν τα φωτόνια, δημιουργώντας έτσι ένα σούπερ-φωτόνιο ή συμπύκνωμα Μπόζε-Αϊνστάιν από φως. Με άλλα λόγια, κατέστη δυνατό, για πρώτη φορά, μια «θάλασσα» φωτονίων να δράσει σαν ένα ενιαίο φωτόνιο, κάτι που θεωρητικά είχαν προτείνει από το 1925 ο ’λμπερτ Αϊνστάιν και ο ινδός φυσικός Σατιέντρα Ναθ Μπόζε. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόννης, υπό τον καθηγητή Μάρτιν Βελτς, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Nature, σύμφωνα με το New Scientist, το Physics World και το Nature, ανέφεραν ότι το φωτονικό συμπύκνωμα Μπόζε-Αϊνστάιν είναι μια τελείως νέα πηγή φωτός που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με το λέιζερ, έχοντας όμως το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι, αντίθετα με τα συμβατικά λέιζερ, μπορεί να παράγει φως σε πολύ βραχέα μήκη κύματος, στο πεδίο των ακτινών-Χ ή του υπεριώδους φωτός.
Αυτή η δυνατότητα αποτελεί «ευλογία» για τους σχεδιαστές «τσιπ» υπολογιστών, επειδή χρησιμοποιούν φως λέιζερ για να χαράξουν τα κυκλώματα πάνω στα υλικά των ημιαγωγών. Όμως η όλη διαδικασία συναντά περιορισμούς, μεταξύ άλλων, από το μήκος κύματος που λειτουργεί το λέιζερ. Η δημιουργία νέων λέιζερ ακτινών-Χ με παλμούς μικρότερου μήκους κύματος (χάρη στη νέα γερμανική ανακάλυψη) θα επιτρέψει την χάραξη πολύ πιο πολύπλοκων κυκλωμάτων πάνω στην ίδια επιφάνεια πυριτίου, πράγμα που θα οδηγούσε σε μια νέα γενιά επεξεργαστών πολύ υψηλότερων επιδόσεων και άρα πιο ισχυρών υπολογιστών.
Η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί σε άλλες εφαρμογές, όπως η φασματοσκόπηση και τα φωτοβολταϊκά, μειώνοντας το μέγεθος των ηλιακών κυψελών, καθώς θα μπορούν να συλλέγουν και να εστιάζουν καλύτερα το ηλιακό φως, ακόμα και σε συννεφιασμένες μέρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ εξελίξεις
Πηγή
Αναρτήθηκε από Οιχαλία - Τρικάλων

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΗΡΘΕ Ο ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΟΧΘΕΣ


Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΑΝ ΓΚΙ ΜΟΥΝ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Γκι Μουν στην έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, καταγράφει τις ανησυχίες του για το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν οι συνομιλίες εάν εντός τριών μηνών δεν υπάρξει πρακτική συμφωνία πάνω σε όλα τα κεφάλαια που να αποτελέσει τη βάση ενός συνολικού σχεδίου λύσης που θα δοθεί σε διπλό δημοψήφισμα. 
Αναφέρεται επίσης στο κίνδυνο που διατρέχει η διαδικασία των συνομιλιών εάν δεν καταλήξουν πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου που θα διεξαχθούν όπως ανέφερε στο « Νότο».
Ο πρόεδρος των Η.Ε. βλέπει με λίγα λόγια ενδεχόμενο αδιεξόδου και διακοπής των συνομιλιών. Περιέργως μάλιστα συνδέει τις εξελίξεις που θα επισυμβούν κατά την προεκλογική περίοδο με το ενδεχόμενο διακοπής των συνομιλιών. Υπέδειξε μάλιστα την ανάγκη περισσότερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Δεν γνωρίζουμε ποια στοιχεία και πληροφορίες αξιολογεί ο κ. Μπαν Γκι Μουν, προφανώς όμως ανησυχεί για το αυξανόμενο αντιομοσπονδιακό ρεύμα.
Αυτή η καταγραφή στην ουσία είναι μια έκκληση προς την πλευρά μας για περισσότερες υποχωρήσεις ειδικά στο περιουσιακό, το εδαφικό και τις εγγυήσεις. Διαφορετικά, παρά τις υπερπροσφορές Χριστόφια, οι συνομιλίες δεν θα καταλήξουν σε συνολική συμφωνία. Για να γίνουν όμως και άλλες υποχωρήσεις θα απαιτηθεί ομοφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο που πρέπει να προσέξουμε. Αυτή η ομοφωνία μπορεί να γίνει κάτω από το τραπέζι ενώ στην επιφάνεια του τα δύο κόμματα θα κονταροχτυπιούνται για άλλα θέματα τα οποία θα φροντίσουν να φέρουν στην επικαιρότητα και μάλιστα με ένα τρόπο που θα εγκλωβίζει τη κοινή γνώμη σε αυτά. Παράλληλα είναι λογικό να γίνει προσπάθεια ΕΚΤΡΟΠΗΣ του αντιομοσπονδιακού μετώπου σε βαθμό τέτοιο που να επιτρέψει την βίαιη παρέμβαση του κράτους και τον διωγμό κάθε εθνικής πολιτικής φωνής. Αυτά είναι κάποια από τα ενδεχόμενα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας για να χαράξουμε ορθή πολιτική πορεία.
Αν οι δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν τη λύση θέλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες, θέλουν να κερδίσουν χρόνο επί το ταχύτερο και κοντινότερο , εμείς πρέπει να κερδίσουμε χρόνο επί το βραδύτερο και μακρινότερο . Τούτο θα το πετύχουμε καταγγέλλοντας τη διαδικασία του διπλού δημοψηφίσματος και της συμμετοχής των εποίκων και απαιτώντας απογραφή των τουρκοκυπρίων που θα συμμετάσχουν σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα στο δημοψήφισμα. Αν το πετύχουμε ανατρέπουμε τα χρονοδιαγράμματα αλλά ταυτόχρονα αλλάζουμε τη βάση λύσης του κυπριακού. Θέτουμε για πρώτη φορά το δικαίωμα των νόμιμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποφασίσουν κάτω από τις αρχές της πλειοψηφικής δημοκρατίας για το μέλλον τους , ενάντια στους όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και στη βία της κατοχής.
Προς το σκοπό τούτο θα απαιτηθεί συλλογή πληροφοριών, επιστημονική ανάλυση των κινήσεων του ενδοτισμού και ελεγχόμενη δράση. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού είναι υπεράνω προσωπικών, κομματικών, φατριαστικών συμφερόντων. Με σωστές πολιτικές κινήσεις μπορούμε να σώσουμε τη πατρίδα.   

edikcyprus

ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ.

Ένας ακριβοπληρωμένος θίασος χωρίς κοινό, με ρεπερτόριο που προκαλεί οργή, λογικά θα έπρεπε να είχε ρίξει αυλαία προ πολλού.

Οι λίγοι φανατικοί υποστηρικτές του, άκουσαν τον επιθανάτιο ρόγχο του στις 14 Νοέμβρη ανατριχιάζοντας στην σκέψη ότι δεν θα υπάρχει άλλη συνέχεια του έργου που παρακολούθησαν. Θλίβονται, όχι για τον χαμό της αγαπημένης τους παράστασης, αλλά γιατί αντιλαμβάνονται ότι ήταν αναλώσιμοι και έληξε η ημερομηνία τους.

Αλλάζουν τα πάντα στη Σκηνή.
Καινούργιοι συγγραφείς γράφουν τα σενάρια, νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν την ερμηνεία.
 Οι υποβολείς του χθες, σημερινοί πρωταγωνιστές του έργου δεν είναι ντόπιοι και άρα προσεγγίσιμοι,  είναι εισαγόμενοι, κοστίζουν εμφανώς λιγότερα χρήματα, είναι αποφασιστικοί στο ρόλο τους, αδυσώπητοι στις συμφωνίες και δεν δίνουν δεκάρα για τις κολακείες και τα σαλιαρίσματα των εδώδιμων κλακαδόρων. Έτσι κι αλλιώς η χορηγία της παράστασής τους έρχεται από το εξωτερικό με τριετή προς το παρόν σύμβαση.
Οι απερχόμενοι Υποκριτές, αυτοί που χειροκροτούσαν το φτηνότερο και άρα ανταγωνιστικότερο εργατικό δυναμικό, εντάσσονται  τώρα στον ΟΑΕΔ του πολιτικού θεάματος.
Ειρωνικό και τραγικό!
Η Πτώση είναι πιο επώδυνη από τα υψηλά Θεωρεία.

Γιατί λοιπόν να συντηρείται ο  ντόπιος αποτυχημένος, ακριβοπληρωμένος, μη παραγωγικός και χωρίς αντίκρισμα Θίασος ;
Αφού πλέον οι όροι της Οικονομίας φωτίζουν το σκηνικό, ας αναρωτηθούμε πόσο μας στοιχίζει αυτή η χρεοκοπημένη και αχρείαστη Πολιτική Παράσταση.

Στην επικράτεια καινούργιοι, υγιέστεροι και πιο ενδιαφέροντες  σχηματισμοί ενώνονται γύρω από τον Θέσπη, πιέζοντας για την ώρα της ακροαματικής διαδικασίας.
Για την Δική τους και την Δική μας ποίηση του Ήθους!!!!!

Η τριετής σύμβαση κάποτε θα λήξει
Εμείς έχουμε το Μέλλον.
Οι Απερχόμενοι τα Απομνημονεύματα του ψεύδους τους!!!!!
Αυτά που θα με κάνουν να φτύσω στους τάφους τους!!!! 
 Και όλοι τους θα έχουν ήδη πνιγεί, στη σκόνη του δρόμου ..................... DustOfRoad

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER

 Οι Απατηλές Ελευθερίες του Internet και το μακρύ χέρι του Σιωνισμού
Μετά από μια εβδομάδα προπαγάνδας για τα θαύματα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του online twittering, οι μάσκες επιτέλους έπεσαν - χάρη στον ίδιο τον κομπασμό του Σιωνιστή της Ουάσιγκτον.
Τώρα γνωρίζουμε ότι, ενώ μιλάμε για ελεύθερη ανταλλαγή πολιτικών απόψεων στο διαδίκτυο, η επιρροή και η δύναμη των Σιωνιστών είναι να προσπαθούν, να κλείνουν κάθε άλλη πλευρά συζήτησης, με τη χρήση παράνομων μεθόδων, βάσει του δικαίου του Ηνωμένου Βασιλείου, για να μπλοκάρει την Ιρανική πολιτική (εξουσία) και τους δικτυακούς τόπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Josh Koster, ένας σύμβουλος πολιτικών στελεχών, ο οποίος ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών για τους αμερικανούς υποψηφίους στις εκλογές, για το πως να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, καυχήθηκε σε ένα άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2010: "Αποφάσισα, ότι ήταν καιρός να διακόψω τη ροή από τις Ιρανικές ιστοσελίδες.
Αυτό που έκανε ο Koster ήταν να οργανώσει μια «άρνηση εξυπηρέτησης». Αυτή είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά από κακόβουλους χάκερ υπολογιστών, με την οποία επαναλαμβάνονται (τεχνητές) "επισκέψεις", που δημιουργούνται σε ένα συγκεκριμένο δικτυακό τόπο, και προκαλούν γρήγορη υπερφόρτωση των διακομιστών, η περιοχή των οποίων είναι βασισμένη στο "Cyber Alert System" της  Εθνικής ασφάλειας της Αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία δικαιολογεί τις επιθέσεις σε DoS.
Στο άρθρο του ο Koster επισημαίνει με υπερηφάνεια, ότι με τη διοργάνωση τέτοιων επιθέσεων, έχει πετύχει προσωρινά να κλείσει τις (ιντερνετικές) τοποθεσίες του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τις εκπομπές του IRIB της Τεχεράνης, και (παλαιότερα του πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ.
Ο Koster με την επίθεση "άρνησης υπηρεσίας" προκάλεσε έντονη κυκλοφορία κυκλοφορία στον Ιστό (συγκρίσιμη ή μεγαλύτερη, με την κίνηση που αντιμετωπίζουν ορισμένοι από τους πλέον πολυσύχναστους Ιστότοπους), προς αυτές τις Ιρανικές περιοχές, των οποίων οι διακομιστές δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι για να το χειριστούν την συμφόρηση.
Αν και συχνά κατηγορούνται για παράνοια, στην προκειμένη περίπτωση οι Ιρανικές αρχές αδυνατούν να προβλέψουν την αναίσχυντη υποκρισία των δυτικών «φιλελεύθερων» κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές σύντομα να εξαφανίζονται από το Διαδίκτυο, πριν μπορέσουν να προλάβουν οι διακομιστές να οργανωθούν (για να αντιμετωπίσουν την επίθεση).
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, ο Josh Koster και οι σύμμαχοί του μπορούν να εκφράζουν τη λύπη τους, εφόσον αποκαλυφθεί η απαίσχυντη δράση τους. Μια εσκεμμένη άρνηση εξυπηρέτησης (ιντερνετικών υπηρεσιών) είναι παράνομη σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, από όπου έγιναν οι επιθέσεις του Koster στους Ιρανικούς διακομιστές web, και θα έπρεπε να θεωρούνται ποινικά αδικήματα σύμφωνα με νόμο του 2006 για την αστυνομία και τη δικαιοσύνη, με μέγιστη ποινή φυλάκισης δέκα ετών.
Αν και δεν υπάρχει καμία τέτοια ειδική νομοθεσία στις ΗΠΑ για επιθέσεις εναντίον DoS, η παράνομη συμπεριφορά πολλές φορές θα πρέπει να καλύπτεται από διάφορους ποινικούς κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Ηλεκτρονικής Απάτης και της Κατάχρησης του νόμου. Νωρίτερα εφέτος η Wall Street Journal, κατήγγειλε ότι η Ρωσία επρόκειτο να προβεί σε επιθέσεις εναντίον DoS, με τις οποίες θα έκλειναν διακομιστές ιστού στο γειτονικό της Kyrgyztan, αλλά αυτό που εμφανίζεται σαν προσβλητική συμπεριφορά των Ρώσων, αντίθετα φαίνεται ότι το γιορτάζουν εφόσον διαπράττεται από τους σιωνιστές Αμερικανούς!!!!!
Στη χώρα του ο Koster (ΗΠΑ) έχει παραβεί τους όρους παροχής των υπηρεσιών του Twitter, η οποία αναφέρει:
"....Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Twitter.com για οποιονδήποτε παράνομο ή αναρμόδιο σκοπό. Οι χρήστες συμφωνούν να συμμορφώνονται με όλους τους τοπικούς νόμους σχετικά με την ηλεκτρονική διαχείριση και αποδοχή περιεχομένου....
".
Ενώ ο Josh Koster έκανε κατάχρηση του δικτύου Twitter, για να διαταράξει τους Ιρανικούς διακομιστές web, ένας άλλος νεαρός σιωνιστής στην Ουάσιγκτον, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Jared Cohen, είχε επαφές με ανώτερα στελέχη του Twitter!!!!!
Στις 15 Ιουνίου του 2010, ο Cohen (Κοέν) επικοινώνησε με τον Jack Dorsey, ο οποίος είναι συνιδρυτής του Twitter με τον Isaac Stone, για να του "ζητήσει" τη καθυστέρηση των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης της υπηρεσίας Twitter, έτσι ώστε να διατηρηθεί η σύνδεση του δικτύου κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε ώρα της Τεχεράνης!!!!!
Το αφεντικό του Cohen στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ PJ Crowley - υποστήριξε, ότι αυτό δεν ήταν μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν. Επέμεινε δε ότι η αμερικανική πολιτική θα πρέπει να: υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης. "Οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο για την προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης" είπε.
Σε αυτή την περίπτωση αναρωτιέται κανείς πώς ο κ. λογαριασμούς του (υφυπουργού) Crowley, από τη μια μεριά χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ασφυκτικού κλοιού των ΗΠΑ κατά του Ιράν στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης - και από την άλλη να χρησιμοποιείται το ίδιο το Twitter, για τη πρόκληση διαδικτυακής φραγής σε βάρος των Ιρανικών ειδήσεων και των πολιτικών ιστοσελίδων. Η εμπεριστατωμένη εξέταση της καριέρας του συναδέλφου του δείχνει ότι οι νέοι φίλοι του κ. Cohen (όπως ο κ. Koster), κυρίως ενδιαφέρονται για την προώθηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος (ελέγχου και παρεμπόδισης), παρά για την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών.
Ο Jared Cohen (Κοέν) (τώρα 27 ετών) έγινε γνωστός, μετά από λήψη υποτροφίας Rhodes για σπουδές στην Οξφόρδη, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο M. Phil, στις Διεθνείς Σχέσεις και έγραψε ένα βιβλίο "Τα παιδιά της Τζιχάντ", ενώ ταξιδεύει πολύ συχνά στη Μέση Ανατολή με νεαρούς Αμερικανούς. Η έρευνά του για το βιβλίο τον ταξίδεψε στο Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και τον Λίβανο, όπου έγινε κορυφαίος αμερικανικός ειδικός σε θέματα Ισλαμικής νεολαίας, για την ταχέως μεταβαλλόμενη δημογραφία στη Μέση Ανατολή και για τη κουλτούρα των νέων, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει πολιτικά.......... .............. ............

ΕΝΩ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΛΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΥΤΥΧΙΑ, Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΥΛΟΞΕΚΟΚΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ΤΡΕΙΣ ΚΥΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Του ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Σαν πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών καταθέτω τις απόψεις του πολιτιστικού μας φορέα για το νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΠΟ για τον κινηματογράφο.
Εξαφανίζει το ρόλο του σκηνοθέτη ως κυρίαρχου δημιουργού μιας ταινίας, ρόλο που δεν αμφισβητεί κανένας ευρωπαϊκός νόμος. Δεν στηρίζει το ανεξάρτητο σινεμά και το μικρό σκηνοθέτη, το μέλλον όλης της Ευρώπης σήμερα. Δεν εξασφαλίζει αξιοκρατικές διαδικασίες αξιολόγησης των ταινιών μέσω του ΕΚΚ, οδηγώντας έτσι μια γενιά νέων να στραφούν αλλού. Συγκεντρώνει υπερεξουσίες σε ένα πρόσωπο στο ΕΚΚ, δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις και αναξιοκρατία μεταξύ του εκάστοτε υπουργού και του γενικού διευθυντή. Δεν μεριμνά για το σενάριο και το ρόλο του. Δεν χαράσσει καμία πολιτική για τα φεστιβάλ ανά την περιφέρεια, ούτε καν για το Εθνικό Φεστιβάλ Δράμας, των νέων δημιουργών. Καταργεί το «Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου», έναν ιστορικό θεσμό που υπήρξε ανέκαθεν το σημαντικότερο βήμα των Ελλήνων δημιουργών.
Δεν στηρίζει τις κινηματογραφικές λέσχες της περιφέρειας όπου οι δημιουργοί καταθέτουν το έργο τους. Δεν παρακρατεί ποσό από την επιστροφή φόρου για ταινίες τέχνης και νέων δημιουργών. Δεν προβλέπει ποσόστωση στην αίθουσα υπέρ των ελληνικών ταινιών, πολεμώντας τις μονές αίθουσες. Καταργεί τα κρατικά βραβεία ποιότητος του ΥΠΠΟ, βασικό οικονομικό κίνητρο για ένα συντελεστή μιας ταινίας. Καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Κινηματογραφίας, όπου κατατίθενται όλες οι δημιουργικές απόψεις των φορέων.
Με τρεις κινήσεις κυνισμού χαρίζει το, συσσωρευμένο από προηγούμενα έτη, χρέος 15.000.000 ευρώ στα ιδιωτικά κανάλια, μειώνοντας το ποσοστό τους από 1,5% σε 0,75%.

Ενισχύει την αδιαφάνεια με τη νέα μορφή του ΕΚΚ σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, παύοντας κάθε έλεγχο, και αφήνει στον αέρα αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης. Εκδικείται, καταργώντας τους 4 αιρετούς από το ΕΚΚ, που τόλμησαν να αναρτούν, με πρότασή τους και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., όλες τις αποφάσεις στο Διαδίκτυο, για να μην υπάρχουν έλεγχος, διαφάνεια και αξιοκρατία.
Το προηγούμενο μοντέλο, νόμος Μελίνας με τις αναγκαίες διορθώσεις του τότε υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, ανέδειξε εκατοντάδες δημιουργούς που ξεπέρασαν τα σύνορα. Με το ίδιο μοντέλο σήμερα, οι νεότεροι ανοίγουν δρόμο και βραβεύονται και αυτοί με τη σειρά τους.
Εμείς, οι συνδικαλιστές και οραματιστές τού αύριο του Ελληνικού Κινηματογράφου δεν καταθέσαμε απλά τις προτάσεις μας σε έναν υπουργό για να μας κάνει το δικό μας νόμο. Τον Μάιο του 2007 υλοποιήσαμε ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο με τα σημαντικότερα ονόματα της ευρωπαϊκής κινηματογραφίας. Τα πορίσματα του συνεδρίου έγιναν σχέδιο νόμου με τίτλο «Περί Κινηματογραφικής Πολιτικής» με την πλειοψηφία των φορέων και την προσυπογραφή 600 και πλέον προσωπικοτήτων που καταθέσαμε στην προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΠΟ επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιοποίησε ένα σχέδιο, κοντά στο σχέδιο των φορέων και της Μελίνας.
Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, παρά το ότι ήταν ενήμερη για όλη αυτή την προεργασία, με μια επιτροπή εν κρυπτώ παρουσίασε αυτό το σχέδιο από το πουθενά. Ο κρυφός πυρήνας των «Ομιχλιστών», που δεν ξεπερνάει τα 5 πρόσωπα, δημιούργησε αυτή την κίνηση για να περάσει αυτό το νόμο. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι, τελευταία, διαφοροποιούνται, απομακρύνονται και σιγά σιγά αυτή η κίνηση φθίνει.
Το παρόν σχέδιο οδήγησε τους 11 φορείς να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ένα νομοσχέδιο τροχοπέδη, έναντι 2 φορέων υπέρ, 10.000 μέλη των φορέων έναντι μιας μικρής ομάδας ανθρώπων υπέρ. Με δεδομένη την αντίθεση της κινηματογραφικής κοινότητας, όπως αυτή καταγράφηκε στη διαδικασία της διαβούλευσης του ΥΠΠΟ, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ζητάει από τον υπουργό Πολιτισμού, κύριο Παύλο Γερουλάνο, να αναλογιστεί την ιστορική στιγμή και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανοίγοντας ένα διάλογο πάνω στο νομοσχέδιο με όλους τους ανθρώπους του κινηματογράφου, χωρίς αποκλεισμούς.
Χάρης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Έκκληση για βοήθεια στο μικρό Θανάση -- Όσοι μπορούν να βοηθήσουν, πρώτα να ζητούν περισσότερες πληροφορίες από τις σημειούμενες πηγές για ταυτοποίηση του περιστατικού.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Έκκληση για βοήθεια στο μικρό Θανάση

Αγώνας δρόμου για να περπατήσει και να μιλήσει
Ένας χρόνος και ένας μήνας έχει περάσει από τη νύχτα της 17ης Οκτώβρη 2009, όταν ο μικρός Θανάσης Παύλου μετά από επίθεση που δέχτηκε από συνομήλικους του στο κέντρο της Λαμίας, έπεσε από την ταράτσα κτιρίου στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Ο Θανάσης παρέμεινε για έξι μήνες στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.
Λίγους μήνες μετά, άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να ακούει. Τώρα, οι γιατροί δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να τον βοηθήσουν να μιλήσει και να περπατήσει, να ζήσει σαν όλα τα....φυσιολογικά παιδιά της ηλικίας του.
Τα νέα από τη Γερμανία είναι ευχάριστα, αφού η κατάσταση της υγείας του μικρού Θανάση βελτιώνεται διαρκώς, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο στο ειδικό κέντρο, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του.
Η οικογένεια του ανήλικου υπομένει με περισσή δύναμη ψυχής το χτύπημα της μοίρας, ωστόσο έχει λυγίσει οικονομικά.
Μάλιστα, ο πατέρας πούλησε το καφενείο που διατηρούσε στη Λαμία, όμως τα χρήματα δεν αρκούν για την κάλυψη των εξόδων που τρέχουν.
Η οικογένεια κάνει έκκληση σε όποιον έχει τη δυνατότητα και την ευαισθησία, να βοηθήσει ώστε ο μικρός Θανάσης να χαμογελάσει ξανά…
Προσφορές ανθρωπιάς και αγάπης γίνονται δεκτές στον τραπεζικό λογαριασμό (80160645158) της μητέρας του Θανάση, Μαριάννας, στην Εθνική Τράπεζα.

koykoyravas dimitris είπε...
Η είδηση βγήκε πρώτα από το STAR Κεντρικής Ελλάδας από τη δημοσιογράφο Ιωάννα Καραγιάννη. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει με τη δημοσιογράφο στα τηλέφωνα 2231046725
 Αναρτήθηκε από τα "Νέα από την Ευρυτανία"
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: 
Παιδιά, να δίνεται περισσότερες πληροφορίες, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος, να διασταυρώνει εύκολα το περιστατικό σε νοσοκομεία και αδιάβλητες πηγές.
Ο κόσμος περνά δύσκολα και κάθε φορά που πλησιάζουν μεγάλες γιορτές, γίνονται και μεγάλα παρατράγουδα, με περιστατικά μαϊμού. Οι αναγγελίες πρέπει να είναι πολύ πιο σαφείς. 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
"ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ -- ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΑ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ -- ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ -- ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ".

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑ ΝΤΟΡΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!!!

Το έργο ξαναπαίζεται στους κουνηματογράφους και στα παντελόνια των αυνανιστών
.....και μη τρελαίνεσαι.....
Δεν έχει νόημα να διαβάζουμε τι κάθε μαλακία του κάθε epistolero

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΠΟ - ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΙΛΟ

Πρόστιμα για ηλεκτρονικούς βώλους

Οι κάτοχοι αιγοπροβάτων θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι στο πλαίσιο της πολλαπλής συμμόρφωσης, η διαπίστωση μη συμμορφώσεων προς τους κοινοτικούς κανόνες και τις απαιτήσεις του συστήματος σήμανσης και καταγραφής των αιγοπροβάτων κατά τους διενεργούμενους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους αρμόδιων κλιμακίων των κτηνιατρικών υπηρεσιών ή του ΟΠΕΚΕΠΕ επισύρει, μεταξύ άλλων, την αναστολή καταβολής άμεσων ενισχύσεων ή/και ενισχύσεων των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που περιλαμβάνονται στο άρθρο 36 του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005. Αυτό επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας. Παράλληλα, δίνει τις εξής κατευθύνσεις στους κτηνοτρόφους.
Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης (δελτίο τύπου 16/07/2010) με το οποίο δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής σήμανσης των αιγοπροβάτων, επισημαίνονται εκ νέου στους κτηνοτρόφους του νομού  τα παρακάτω:

  • Η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων είναι υποχρεωτική και εφαρμόζεται σε όσα ζώα γεννήθηκαν μετά την 31/12/2009 και προορίζονται:
1.      Να διατηρηθούν στην εκμετάλλευση πέραν της ηλικίας των δώδεκα (12) μηνών
2.      Για ενδοκοινοτικό εμπόριο
3.      Για εξαγωγή σε τρίτες χώρες
  • Τα ζώα σημαίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά και εντός προθεσμίας που δεν πρέπει να υπερβαίνει την ηλικία των 6 μηνών και πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά ένα ενώτιο στο αριστερό αυτί και ταυτόχρονα ηλεκτρονικό στομαχικό βώλο, εφόσον βέβαια προορίζονται να διατηρηθούν στην εκμετάλλευση.
Με τον ίδιο τρόπο σημαίνονται και τα ζώα που προορίζονται για εμπόριο (εντός επικράτειας, ενδοκοινοτικό, προς τρίτες χώρες) με τη διαφορά ότι σημαίνονται ανεξάρτητα από την  ηλικία τους και οπωσδήποτε πριν εγκαταλείψουν την εκμετάλλευση προέλευσης. Ενώτιο και ηλεκτρονικός βώλος περιλαμβάνουν τις ίδιες πληροφορίες
  • Ο κάτοχος των ζώων είναι υπεύθυνος για την προμήθεια και τοποθέτηση των ηλεκτρονικών στομαχικών βώλων στα ζώα της εκμετάλλευσής του με δική του δαπάνη.
          Ο κάτοχος υποχρεούται να υποβάλει αίτηση στο Αγροτικό κτηνιατρείο της περιοχής του προκειμένου να του χορηγηθεί έγκριση για την προμήθεια των κωδικών αριθμών των βώλων που πρόκειται να αγοράσει.
  • Τα ατομικά στοιχεία των ζώων που σημαίνονται ηλεκτρονικά καταχωρούνται σε συγκεκριμένης μορφής μητρώο εκμετάλλευσης.
  • Σε ό,τι αφορά στις επιφυλάξεις πολλών κτηνοτρόφων σχετικά με την ασφάλεια της χρήσης των στομαχικών βώλων, αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα και κυρίως τις τεχνικές εκθέσεις της κοινής επιτροπής έρευνας η σήμανση των αιγοπροβάτων με ηλεκτρονικό στομαχικό βώλο είναι απόλυτα ασφαλής εφόσον α) εκτελείται κατά τον ενδεδειγμένο τρόπο και β) διενεργείται σε ζώα σωματικού βάρους τουλάχιστον 25-30kg εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο βώλος των 70 γραμμαρίων. Η χρησιμοποίηση εγκεκριμένων βώλων των 50 ή/και 20 γραμμαρίων αυξάνει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ασφαλείας, ακόμα και για ζώα μικρότερου σωματικού βάρους.
  • Η επιλογή του προμηθευτή των μέσων ηλεκτρονικής σήμανσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του κτηνοτρόφου και σε κάθε περίπτωση τα Αγροτικά Κτηνιατρεία θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους για τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων στη διάθεση εγκεκριμένων μέσων σήμανσης.
  • Οι κάτοχοι αιγοπροβάτων θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι στο πλαίσιο της πολλαπλής συμμόρφωσης, η διαπίστωση μη συμμορφώσεων προς τους κοινοτικούς κανόνες και τις απαιτήσεις του συστήματος σήμανσης και καταγραφής των αιγοπροβάτων κατά τους διενεργούμενους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους αρμόδιων κλιμακίων των κτηνιατρικών υπηρεσιών ή του ΟΠΕΚΕΠΕ επισύρει, μεταξύ άλλων, την αναστολή καταβολής άμεσων ενισχύσεων ή/και ενισχύσεων των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που περιλαμβάνονται στο άρθρο 36 του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005.
Για οποιαδήποτε βοήθεια, ενημέρωση ή πληροφορία οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους, όπου θα τους δίδονται και οδηγίες για την ορθή τοποθέτηση των ηλεκτρονικών βώλων στα ζώα τους.
Παρακαλούνται οι δήμοι στους οποίους κοινοποιείται το παρόν με κάθε πρόσφορο μέσο να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής δικαιοδοσίας τους.
ΠΗΓΗ: 4epohes
Αναρτήθηκε από