Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1eikona
 Περί ΜΙΖΕΝΣ…

Το λάδι, το ουσιαστικό λάδι!!!
Όταν αποτυγχάνουν όλες οι άλλες μέθοδοι για την επίτευξη μιας συμφωνίας αναλαμβάνει ρόλο το λάδι, “δίνω σε κάποιον χρήματα για να με ευνοήσει σε κάτι”, (βλ. συνώνυμα: λαδώνω, μιζάρω, δωροδοκώ). Το ευεργετικό λάδι βοηθάει τον αποδέκτη (βλ. ο λαδιάρης, ο πιάσμαν) να σκεφτεί καλύτερα (ενισχύει την σκέψη), λαδώνει τα γρανάζια του συστήματος (όταν ο έτερος των πλευρών είναι μηχανισμός, π.χ. δημόσιο) γιατί, ως γνωστόν, μια εκ των βασικών ιδιοτήτων του ελαίου είναι να μειώνει τoν συντελεστή τριβής όταν παρεμβάλλεται μεταξύ δύο εφαπτομένων κινουμένων επιφανειών.
Πολύ σπάνια δεν επιτυγχάνεται μια οικονομική συμφωνία, αν φτάσει στο λάδι. Ο κύριος λόγος μιας τέτοιας αποτυχίας είναι η διαφωνία στην ποσότητα λαδιού (βλ. μίζα, λάδωμα). Φυσικά, στην περίπτωση αυτή, το λάδι χρησιμοποιείται μεταφορικά καθώς σήμερα έχει πλέον αντικατασταθεί από το ζεστό χρήμα. Παλαιότερα όμως η χρήση του όρου λάδι ήταν κυριολεκτική, ειδικά σε περιόδους ανέχειας, γιατί ποτέ δεν έπαψε να είναι ένα πολύτιμο προϊόν (βλ. λαδώνω).
Το λάδι βέβαια, πέρα από τη συναλλαγή ανθρώπου με άνθρωπο, χρησιμοποιήθηκε και ως μέσο συναλλαγής ανθρώπου με άγιο. Στους ναούς οι πιστοί λαδώνουν και τους αγίους με προσφορές λαδιού...
Αναρτήθηκε από ΕΥΠΛΟΙΑ
ΣΧΟΛΙΟ ΜπαρμπαΝίκου:
Άστοχη η τελευταία παράγραφος, γιατί αποδυναμώνει απόλυτα την ουσία των προηγούμενων διατυπώσεων. Επί της ουσίας της τελευταίας παραγράφου, μιλάμε για τον πιστό, που θέλει να ανάβουν οι παραδοσιακές καντίλες, για να ευχαριστήσει τον Θεό ή για να τιμήσει τους νεκρούς του, επειδή συνεχίζουν να ζουν μετά θάνατον (και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό στους αιώνες), ή για να ευχαριστήσει κάποιον άγιο, που συνήθως, είναι κάποιος που θυσιάστηκε αγωνιζόμενος για το κοινωνικό-λαϊκό σύνολο ή για τον Θεό. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κανένας να ταυτίζει  τον πολεμιστή της διαφθοράς Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, με τον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου και τις Σαλώμες τους.
Επομένως, η συμπερίληψη αυτής της παραπάνω τελευταίας παραγράφου, μαζί με ότι αφορά τα λαδωμένα καθίκια, οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους και αυθαίρετες εξισώσεις.

ΞΕΚΩΛΟ ...ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!!! Τουριστικοί πράκτορες της Βρετανίας, διοργανώνουν ταξίδια στο Άουσβιτς, με άφθονα ποτά και ....strippers club!!!!!!!

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βρετανία προσφέρουν μεθύσι μέχρι τελικής πτώσης σε ένα μπαρ και μια επίσκεψη σε ένα κλαμπ στριπτίζ, που συμπληρώνονται από μια περιοδεία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Οι εκδρομές αυτές, συμπεριλαμβάνουν ένα κακόφημο μπαρ μέθυσων, που ξεχωρίζει από τα 300 μπαρ και εστιατόρια γύρω από την Κρακοβία στην Πολωνία και τέλος και μια επίσκεψη σε ένα κλαμπ στριπτίζ.
Η προσφορά του ταξιδιού, που διοργανώνεται από βρετανικές εταιρίες, είναι (δήθεν) αφιέρωμα στη τελευταία νύχτα της απελευθέρωσης και της Chillisauce, περιλαμβάνουν επίσης το Paintballing, το ράφτινγκ σε ποτάμια και τους πυροβολισμούς με Καλάσνικοφ σε ένα σκοπευτήριο.
Διάφορες ομάδες που είναι εξοργισμένοι με την ιστορία του Ολοκαυτώματος, τονίζουν ότι η περιοδεία αυτή είναι «μια φρικτή εντύπωση χορευτών που αγκαλιάζονται» στο λεγόμενο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου.

Αλλά ο Paul Luke, Content Manager (των ταξιδιών αυτών) είπε, ότι στη χθεσινή "νύχτα της ελευθερίας", οι επισκέπτες (προσπαθούν) να θάψουν στη γη τις θλιβερές αναμνήσεις, με μια μαζική διασκέδαση το Σαββατοκύριακο και αυτό είναι «επιβεβαίωση ζωής».
"Οι άνθρωποι μας είπαν (συνεχίζει ο διοργανωτής Paul Luke), ότι είχαν την καλύτερη νύχτα έξω, που ποτέ δεν είχαν εκεί, διότι σχεδόν εξαναγκάζονται να σκέφτονται (όσα έζησαν?????). Στο διάολο αυτά, αφού είδαμε τα χειρότερα της ανθρωπότητας, έπρεπε να αποδείξουν ότι ζουν, και στη συνέχεια πηγαίνουν έξω, να ζήσουν μια μεγάλη νύχτα και το ρίχνουν έξω με διαβρωτικά(???) και ποτά", δήλωσε ο κ.Paul Luke  στους Times .

"Παρόλο που κάνει μερικούς ανθρώπους μαζεύομαι στην ιδέα αυτών των δύο πράγματα συγκρούονται, είναι κάτι που είναι πολύ συγκινητική και άκρως απογοητευτικό. Από την άλλη, κάνει καυσίμου μια υπέροχη νύχτα έξω."

Οι αρχές της Κρακοβίας ανέφεραν, ότι κάποιες ομάδες που επισκέπτονται τα στρατόπεδα, ζωγραφίζουν (τατού???) με τα ονόματα των πόλεων της περιοδείες τους, όπως "Βαρσοβία, Κρακοβία, Άουσβιτς -. 2009"
  Οι αρχές της Πολωνικής πόλης, έχουν επίσης αναγκαστεί να απαγορεύσουν στους εργένηδες, να προσεγγίζουν αυτά τα μέρη με ένα είδος φούστας (!!!!!), επειδή οι άνδρες αυτοί, εκτίθενται συχνά δημοσίως (με όργια).
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
Πηγή:  THE AUSTRALIAN

ΣΧΟΛΙΟ ΜπαρμπαΝίκου: 
Γιατί ρε μπαχλέμπηδες δεν αγωνίζεστενα σταματήσετε αυτή τη ξευτίλα σας και τα βάζετε μαζί μας που τα λέμε???? Θα σας το πω κατάμουτρα βρομιάρηδες.
Γιατί εσείς οι ίδιοι είστε και διοργανωτές των ταξιδιών και το κάνετε για να προσελκύετε τους ανώμαλους εβραίους πελάτες σας. Όλα στο βωμό του κέρδους και της θρησκείας του χρήματος.
Και για ποιο σβύσιμο αναμνήσεων μιλάτε ρε σοδωμιστές και ανωμαλάρες, αφού κανένας από τους ταξιδιώτες του κώλου, δεν είχε καν γεννηθεί το 1940??? ή είναι στα 70 και τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει να πάνε στη Πολωνία για να π...........???
ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕεεεεεεεεεεε

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΛΗΜΜΎΡΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΞΕΘΑΨΑΝ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ, ΓΝΩΣΤΟ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ, ADAM GADAHN

"Ο Γκάνταν, ξεσηκώνει τους Πακιστανούς Ισλαμιστές, που αναζητούν ανακούφιση για τις καταστροφές από τις πλημμύρες"

  Ο εκπρόσωπος της Αλ-Κάιντα Adam Γκάνταν, που έχει γεννηθεί στο Orange County (ΗΠΑ), έχει κυκλοφορήσει ένα νέο βίντεο σήμερα, με το οποίο στοχεύει κυρίως στην καταδίκη της πακιστανικής κυβέρνησης για την "αργή και απρόθυμη" αντιμετώπιση της κρίσης λόγω των πλημμυρών και συγχρόνως προτρέπει τον πληθυσμού του Πακιστάν, να εξεγερθεί και να πάρει τα όπλα εναντίον των συμμοριών που κυβερνούν. Εν τω μεταξύ, ένα άλλο εντελώς άσχετο βίντεο λέγεται ότι είναι καθ' οδόν τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ, που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από τον ιμάμη Anwar Awlaki, ο οποίος, αν και οι δεσμοί του (με την Αλ Κάϊντα ποτέ δεν ήταν αδιαμφισβήτητα αποδεδειγμένοι, τον κατηγορούν για την ύπαρξη (δημιουργία) ενός «διαφημιστικού» της Αλ Κάιντα.

Και ενώ δεν φαίνεται ότι το βίντεο συνδέεται με αυτόν, αφήνουν να πλανάται η υποψία, ότι σε αυτό το βίντεο διατυπώνινται σημάδια μιας αυξανόμενης απειλής και επικεντρώνεται γύρω από την ασαφή επίθεση «Βομβάη-style" και ότι οι υπάλληλοι (αρχές) έχουν (τις πληροφορίες) περίπου από χθες .
Η προηγούμενη όμως επίθεση στη Βομβάη, δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα, και οι υπάλληλοι δεν έχουν πάρει καμία πληροφορία ότι θα επακολουθήσει νέο «χτύπημα», εκτός από αυτά που συχνά αναφέρονται, ότι θα μπορούσαν να είναι μια μορφή της «Αλ Κάιντα» που συνδέονται με κάποιου σχετική ομάδα ή κάτι άλλο.

Ο Γκάνταν έχει υψηλό προφίλ (αναγνωρισιμότητας) σαν εκπρόσωπος του δικτύου της Αλ Κάιντα εδώ και χρόνια, και παρά τις πολυάριθμες περιπτώσεις, που είχε αναφερθεί ότι είχε φονευθεί ή συλληφθεί , ο ίδιος παρέμεινε ζωντανός. Ο ρόλος του Awlaki είναι πολύ λιγότερο σαφής, καθώς παρά τους επίσημους ισχυρισμούς, δεν φαίνεται να χρεώνεται με οποιαδήποτε εγκλήματα και φαίνεται να λειτουργεί ανεξάρτητα, με έκδοση κηρυγμάτων (διαγγελμάτων), επικριτικών για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ο Awlaki επιβεβαίωσε ότι προστέθηκε ο πρόεδρος στη λίστα για να "δολοφονηθεί", τον Απρίλιο, και τελευταία, μια προσπάθεια είναι σε εξέλιξη, για να διαπιστωθούν, οι νομικές επιπτώσεις, της τελευταίας προαναγγελίας εκτελέσεων.

Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης 
Πηγή:  http://www.antiwar-talk.com/

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΚΙ Η ΔΡΑΚΑΙΝΑ ΤΟΥ COMODO

 Η παπαρήγα η καλή!

Βλέποντας τα πόθεν έσχες των πολιτικών το μάτι μου έπεσε επάνω στην αγαπημένη μου αριστερά. Συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρα Παπαρήγα που δηλώνει συνολικό εισόδημα 136.521 ευρώ εκ των οποίων τα 46.000 ευρώ προέρχονται από ασφαλιστικές αποζημιώσεις κοινώς από συντάξεις κύριες και επικουρικές.
 
Έψαξα το βιογραφικό της να δω τι ακριβώς δουλειά έκανε που να δικαιολογεί τόσο μεγάλη σύνταξη. Τι βρήκα;
Από το 1961 και μετά αδιαλείπτως μέλος σε κινήματα και οργανώσεις (κίνημα ειρήνης ομοσπονδία γυναικών Ελλάδος κλπ) και από το 1976 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική ως μέλος του ΚΚΕ με το οποίο εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής από το 1993.
 
Έτσι αν πάρουμε ως δεδομένα α) ότι η ʽʼεργασίαʼʼ της ξεκίνησε στην ηλικία των 48 ετών ως βουλευτής καθώς πουθενά δεν αναφέρεται συγκεκριμένα και χρονολογικά άλλη εργασία και β) το πόθεν έσχες των πολιτικών αφορά το έτος 2008 καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα :
 
Η Αλεξάνδρα Παπαρήγα εργάστηκε 15 χρόνια και η σύνταξη της είναι 3.830 ευρώ μηνιαίως.
 
Κατά τα άλλα δηλώνει καταθέσεις 400 ευρώ υπονοώντας ότι τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κάποιο σεντούκι ή θαμμένα στο χώμα προς αποφυγήν επαφής των αριστερών χρημάτων της με την ελεύθερη αγορά των αδηφάγων τραπεζών.
 
Οφείλω να αναφέρω ότι κατά δήλωση της τα χρήματα πηγαίνουν στο κόμμα και από εκεί παίρνουν έναν μισθό ίσα ίσα για να βγάζουν το μήνα. Προσωπικά δεν με πείθει καθώς ποτέ δεν έχει παρουσιάσει δημοσίως ένα επίσημο χαρτί που να στηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς έτσι επιλέγω να μην την πιστέψω. Τι θα μου κάνει; Το πολύ-πολύ να με πει δεξιό!
Με την αριστερά της Παπαρήγα και του Παπανδρέου αρχίζω να το σκέφτομαι πολύ σοβαρά!
  
Με εκτίμηση
Christiana & Christos
Himaira / 29-26
 

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αυτός είναι ο νεοεικονομάχος Εβραιόδουλος Άρης Μουσιώνης, Διοικητής του "Θεαγένειου" Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, βρέθηκε ένας μεγάλος μακάκας που προσδιόρισε στο που οφείλονται οι καλπασμοί των σκανδάλων του διεφθαρμένου ΕΣΥ.
Ο σπογγοκολλάριος Άρης, πριν από 10 μέρες υποδέχθηκε τον εκπρόσωπο των ξενόφερτων αφεντικών του Τζέφρι και μόλις χθες έβγαλε τα εικονίσματα από θαλάμους ασθενών, εικονίτσες του Χριστού και της Παναγίας με απόφασή του, επειδή τις είδε ο Εβραίος και δαιμονίστηκε!!!!!
Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι το πλέον επίσημο ΠΑΣΟΚικό βιογραφικό του, που περιλλαμβάνει αρκετά για τη περίπτωση ψέματα και που παρ' όλα αυτά ξεχώρισα δύο:
1.-- Ως γιατρός είναι ιδιαίτερα άσφαιρος, αφού μνημονεύει μόνο την εξειδίκευση, τη θέση διευθυντή στο Διαβαλκανικό και τη περιστασιακή θήτευση Διοικητή.
2.-- Κάποιοι δικοί του πρασινοκολαούζοι παντός φασιστικού καθεστώτος, προσπαθούν να τον εμφανίσουν και μπαρουτοκαπνισμένο στους πολέμους της ....Γάζας και της Γιουγκοσλαβίας και εξηγούμαι σαφέστατα, δια παντός: Στη πρώην Γιουγκοσλαβία πήγε λόγω συζύγου Βέσνα. Τα δήθεν χειρουργεία μικρών παιδιών από τον Άρη (που διαδίδει μέσω κολλητών) στη Γάζα, είναι μια τρισάθλια προπαγ΄΄ανδα παραπληροφόρησης. ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!!!!! Όταν σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί των Εβραίων στον ΛΙΒΑΝΟ... (στον που???????) ....ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ, ο Τζέφρι Παπανδρέου τον έστειλε με λίγα είδη πρώτης ανάγκης, με διασφαλισμένη ασφάλεια, στη πόλη του Λιβάνου. Εκεί ο μακάκας, φόρεσε μια πεντακάθαρη μπλούζα χειρουργείου, μόνο και μόνο για τις ανάγκες φωτογράφισης και την επομένη ο τσιτσιφιόγκος με τη παρέα του επέστρεψε στην Αθήνα. Σιγά μη ξέχναγε από το βιογραφικό με τις τόσες "ανακρίβειες" και ασημαντότητες, μια έστω ολιγόλεπτη επίσκεψη στη μαρτυρική Γάζα......
Ξηγηθήκαμε γλείφτη????? Κι αν χρειαστεί, εδώ είμαστε......

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ (αφιέρωμα)

Έρευνες για "μαύρο χρυσό" στο Αιγαίο

Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν νέες έρευνες για πετρέλαιο στον υποθαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Αυτή την περίοδο οριστικοποιείται το νέο νομοθετικό πλαίσιο κάτω από το οποίο τόσο το ίδιο το Δημόσιο όσο και επενδυτές θα αναζητήσουν και θα εκμεταλλευτούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων . Το νέο αυτό νομοθετικό πλαίσιο θα κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:
---προσέλκυση επενδυτών
---εναρμόνιση με τις διεθνείς πρακτικές και τήρηση της κείμενης κοινοτικής νομοθεσίας
---σεβασμός στο περιβάλλον

Να σημειωθεί ότι το πετρέλαιο σαν ενεργειακή πηγή καλύπτει πάνω από το 50% των εθνικών ενεργειακών αναγκών αλλά μόλις το 0,5% αυτού καλύπτεται από την εγχώρια παραγωγή.

Σχόλιο Τσέλιγκα: Μάλλον το καζίνο στο Ελληνικό είναι μόνο η βιτρίνα της συμφωνίας με τους Άραβες...

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το colpo grosso του τραπεζικού καρτέλ!!!
Όποιος έχει πιστέψει, ότι ο πραγματικός λόγος της χθεσινής επίσκεψης των επιφανών εκπροσώπων του τραπεζικού χώρου στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Μ. Χρυσοχοϊδη ήταν για να βρεθεί ένας τρόπος να στηριχθεί με ρευστότητα η πραγματική οικονομία, μάλλον είναι έτοιμος να πιστέψει και ότι οι τράπεζες διοικούνται από.. χερουβείμ.
Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του B  ήταν να τεθεί σε εφαρμογή το colpo grosso , να αρχίσει η ύστατη προσπάθεια των τραπεζών να δημιουργήσουν ποταμό κερδών από.. αέρα κοπανιστό (out of thin air, κατά την αγγλική έκφραση που θα ταίριαζε στα τραπεζικά golden boys).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του B, οι τραπεζίτες έφθασαν αποφασισμένοι στους δύο υπουργούς να τους δελεάσουν να γίνουν συμμέτοχοι στο τελευταίο τους pet project, κατά τη βρετανική έκφραση, που αναφέρεται στα σχέδια που προτιμά να προωθεί κανείς επειδή τον εξυπηρετούν και όχι επειδή είναι πραγματικά σημαντικά ή αναγκαία:

n  Το σχέδιο είναι απλό και θα μπορούσε να έχει την κωδική ονομασία «εξαφανίστε τα μετρητά»! Αντί να ταλαιπωρείται το υπουργείο Οικονομικών και οι πολίτες, με δύσκολα στην υλοποίησή τους σχέδια, όπως η καταγραφή όλων των αγορών σε μια ειδική, «έξυπνη κάρτα» που θα μοιράσει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να.. θεριέψει το «κίνημα των αποδείξεων» (άλλη μια «ιερόσυλη» χρήση της λέξης «κίνημα»..), οι τραπεζίτες ευγενώς προσφέρθηκαν ευγενώς να εξαφανίσουν τις επάρατες συναλλαγές μετρητοίς, που διευκολύνουν την φοροδιαφυγή, με ένα σχεδόν «μαγικό» τρόπο.

n  Στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, της τήρησης του μνημονίου και άλλων υψιπετών εθνικών στόχων, οι.. καλοί τραπεζίτες προσφέρονται να εκδώσουν αυτοί, που έχουν και έτοιμες υποδομές, τις ειδικές «έξυπνες κάρτες», στις οποίες θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές στα σημεία πώλησης, μέσω της υποδομής P.O.S (Points of Sale) του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή, σε όλα τα σημεία πώλησης θα εγκατασταθούν κάποιου είδους συστήματα ανάγνωσης καρτών, που θα πάρουν τη θέση των γνωστών ταμειακών μηχανών και αντί να εκδίδονται χάρτινες αποδείξεις, οι καταγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά. Το προϊόν αυτής της καταγραφής (τα δεδομένα) θα περνά προφανώς πρώτα από τα συστήματα πληροφορικής των τραπεζών και θα καταλήγει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ο γενικός γραμματέας της οποίας, καθηγητής Δ. Σπινέλλης, είναι αμφίβολο με πόσο «καλό μάτι» βλέπει αυτή την.. ανθρωπιστική προσφορά των τραπεζών.

n  Μια ακόμη πιο.. «προχώ» εκδοχή του ίδιου σεναρίου είναι να έχουν οι νέες «έξυπνες κάρτες» διπλή λειτουργία, να είναι δηλαδή και χρεωστικές κάρτες, συνδεδεμένες με το βασικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε φορολογούμενου/καταναλωτή. Με τον τρόπο αυτό, οι τράπεζες είναι σαφές ότι επιδιώκουν να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο την εξαφάνιση των εγχρήματων συναλλαγών, ακόμη και για μικρά ποσά, μεσολαβώντας με τα ηλεκτρονικά τους συστήματα στη συντριπτική πλειονότητα των συναλλαγών. Ουσιαστικά, ακόμη και οι κάτοχοι «μαύρου χρήματος», θα υποχρεωθούν σταδιακά αυτό το χρήμα να το περάσουν μέσα από το τραπεζικό σύστημα για να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους, επιτρέποντας στο τραπεζικό σύστημα να «βάλει χέρι» για δεύτερη φορά σε μαζική κλίμακα στην ελληνική ακμάζουσα παραοικονομία (το πρώτο πείραμα έγινε βέβαια το 1999 με τη χρηματιστηριακή «φούσκα», αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη συζήτηση).

n  Η ευγενής προσφορά τών τραπεζών δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στις συναλλαγές των απλών καταναλωτών, αλλά επεκτείνεται στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων. Αφού ήδη με τον τελευταίο φορολογικό νόμο οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων πέρα από ένα όριο γίνονται υποχρεωτικά μέσω του τραπεζικού συστήματος, οι τραπεζίτες προτείνουν να γίνει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του «σφιχτότερου» ελέγχου των συναλλαγών με μετρητά, ενδεχομένως ακόμη και με τη διασύνδεση των συστημάτων των τραπεζών με την ΓΓΠΣ, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώνεται άμεσα για τις επαγγελματικές συναλλαγές.

Βοήθεια στο έθνος με το αζημίωτο..

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, βέβαια, δεν ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για την πάταξη της φοροδιαφυγής περισσότερο από όσο ενδιαφέρεται ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ,η βούληση των τραπεζών να συνεισφέρουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής έχει φανεί, άλλωστε, ως τώρα σε πολλές περιπτώσεις: αρκεί κανείς να μετρήσει τις θυγατρικές τους σε φορολογικούς παραδείσους, ή να καταγράψει τις υπηρεσίες φοροαποφυγής που προσφέρουν στους καλούς πελάτες τους διαχρονικά, για να αντιληφθεί πόσο ενδιαφέρον έχουν οι τραπεζίτες για την.. υγεία των δημόσιων ταμείων).

Στην πραγματικότητα, οι τραπεζίτες επιχειρούν να κάνουν πραγματικότητα το παλαιό όνειρό τους, να πετύχουν αυτό που πέτυχαν προ πολλού π.χ. οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους, δηλαδή να εισάγουν την τραπεζική διαμεσολάβηση στις περισσότερες συναλλαγές, ακόμη και στις πιο ασήμαντες. Στις ΗΠΑ, βέβαια, αυτό έγινε με «δέλεαρ» την ευκολία του πλαστικού και του ηλεκτρονικού χρήματος, ενώ στην «καθυστερημένη» Ελλάδα η τραπεζική μεσολάβηση επιχειρείται να επιβληθεί στους «απείθαρχους» καταναλωτές και επιχειρηματίες με τη «ράβδο» του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους.
==================
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΕΙΑ ΣΦΗΝΑ: 
Περιορίστε στο μηδεν τις τραπεζικές συναλλαγές σας --- Πάρτε τις αποταμιεύσεις σας από οποιαδήποτε τράπεζα --- Μείνετε μακριά από τις πουστιές του χρηματιστηρίου, κι ας φαίνονται δελεαστικές οι μετοχές --- Μην αγοράζετε ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές ---Σκεφθείτε οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο για να χτυπήσετε το τραπεζικό κέρδος --- Είμαστε σε πόλεμο με δυνάμεις εισβολής και κατοχής.--
===================
Πόσο θα μας στοιχίσουν αυτές οι υπηρεσίες; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα, αν αναλογισθεί κανείς τις πρακτικές του παρελθόντος που ακολούθησε το τραπεζικό συστημα  σε τέτοιες περιπτώσεις (αρκεί να διαβάσει κανείς προσεκτικά τις υποθέσεις που απασχόλησαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού ,υπέρογκες προμήθειες για συλλογή ασφαλιστικών εισφορών και για διατραπεζικές συναλλαγές,για να βγάλει συμπεράσματα για την τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών τραπεζών, που δεν θα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά..).

Ακόμη και ένα απειροελάχιστο (φαινομενικά..) ποσοστό προμήθειας που καταβάλλεται από το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες για τη συμβολή τους στον.. ιερό αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, μπορεί να μετατρέψει σε ένα.. ποταμό δισεκατομμυρίων τις προμήθειες που θα καταλήγουν στα ταμεία των τραπεζών, αν αναλογιστούμε ότι η βάση υπολογισμού των αμοιβών είναι χονδρικά το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών της εθνικής οικονομίας.

Αν το τραπεζικό σύστημα καταφέρει άλλη μια φορά να σχηματίσει κατά τις επιταγές του μια νέα «συμμαχία προθύμων πολιτικών», κάνοντας πράξη το σχέδιο εξαφάνισης των μετρητών, ίσως η σημερινή βαθιά οικονομική κρίση, που πιέζει αφόρητα την πολιτική ηγεσία να επιστρατεύσει κάθε μέσο για λίγα περισσότερα φορολογικά έσοδα, να αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τραπεζών εδώ και πολλές δεκαετίες. Ένα.. χιλιοστό προμήθειας από τις περισσότερες συναλλαγές είναι φανερό ότι μπορεί να δώσει αρκετά ,και, το κυριότερο, άνευ ρίσκου, κέρδη στο τραπεζικό σύστημα, για να ισοφαρίσει,
με το παραπάνω.. όλες τις απώλειες από το ελληνικό οικονομικό δράμα. Όλα αυτά δικαιώνουν, βεβαίως, τη γνωστή ρήση, κατά την οποία ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσεις το ιδιωτικό συμφέρον είναι να το μετατρέψεις σε εθνική υπόθεση..
πηγη banksnews.gr
Αναρτήθηκε από STOP CARTEL

Ο ...¨ΚΗΦΗΝΙΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ - ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!
ΚΗΦΗΝΕΙΟΝ  "Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ"
αρώστια διόρθωμμα Βαρυσήμαντο και βαθυστόχαστο άρθρο που αντικατοπτρίζει μια θλιβερή, δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, πραγματικότητα. Αν δεν αντιδράσουμε εγκαίρως, είμαστε χαμένοι ως ιστορικός λαός και χώρα.
======================================================================
Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς»
του Σαράντου Καργάκου, Συγγραφέως - Φιλολόγου - Ιστορικού

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ καί τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδόθησαν σε μία χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία, εξέθρεψε καί διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή πού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές πού ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές...

Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» πού κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή πού ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής πού έδειχνε αριστερά καί πήγαινε δεξιά καί τούμπαλιν. Γι\' αυτό τουμπάραμε... Κάποτε, ακόμη κι από τις στήλες του περιοδικού αυτού, πού δεν είναι πολιτικό με την ευτελισμένη έννοια του όρου, έγραφα πώς η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν.

Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλ\' όχι διάθεση για δουλειά. Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του «White color workers». Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό καί υπαλληλικό δυναμικό είναι οι πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακόμη καί στον ΟΤΕ ως έκτακτοι τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη καί διδακτορικά! Γέμισε ο τόπος πανεπιστήμια, σχολές επί σχολών, επιστημονικούς κλάδους αόριστους, ομιχλώδεις καί ασαφείς, απροσδιορίστου αποστολής καί χρησιμότητας. Πτυχία-φτερά στον άνεμο σαν τις ελπίδες των γονιών, πού πιστεύουν ότι τα παιδιά καί μόνον με τα «ντοκτορά» θα βρουν δουλειά. Έτσι παράγονται επιστήμονες πού είναι δεκαθλητές του τίποτα, ικανοί μόνον για το δημόσιο ή για υπάλληλοι κάποιας πολυεθνικής.

Παρ\' όλο πού γέμισε η χώρα μας τεχνικές σχολές (τι ΤΕΛ, τι ΤΕΙ, τι ΙΕΚ!) οι πιο άτεχνοι νέοι είναι οι νέοι της Ελλάδος. Παίρνουν πτυχίο τεχνικής σχολής καί δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι οι πιο πολλοί. Δεν ξέρουν να διορθώσουν μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους, στο ραδιόφωνο ή στο τηλέφωνό τους. Είναι άχεροι, ουσιαστικά χωρίς χέρια. Τώρα με τα ηλεκτρονικά ξέχασαν να γράφουν, ξέχασαν να διαβάζουν, εκτός φυσικά από «μηνύματα» του αφόρητου «κινητού» τους.

Τούτη η παιδεία, πού όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλ\' ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα καί το φόβο της δουλειάς, όχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. Τα κάνει άχρηστα τα παιδιά για παραγωγική εργασία, γιατί ο θεσμός της παπαγαλίας καί η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, με το πρόσχημα να μην τα κουράσουμε, τους αφαιρεί την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία, τη φαντασία καί την πρωτοτυπία. Το σχολείο, αντί να μαθαίνει τα παιδιά πώς να μαθαίνουν, τα νεκρώνει πνευματικά. Δεν τα μαθαίνει πώς να σκέπτονται αλλά με τί να σκέπτονται. Έτσι τα κάνει πτυχιούχους βλάκες. Βάζει όρια στον ορίζοντα της σκέψης καί των ενδιαφερόντων. Τα χαμηλοποιεί. Τα κάνει να βλέπουν σαν τα σκαθάρια κοντά, κι όχι να θρώσκουν άνω, να έχουν έφεση για κάτι πιο πέρα, πιο τρανό καί πιο μεγάλο. Το έμβλημα πια του ελληνικού σχολείου δεν είναι η γλαύξ, είναι ο παπαγάλος, ο μαθητής-βλάξ πού καταπίνει σελίδες σαν χάπια καί πού θεωρεί ως σωστό ό,τι γράφει το σχολικό. Καί το λεγόμενο «σχολικό» είναι συνήθως αισχρό καί ως λόγος καί ως περιεχόμενο.

Καί τολμώ να λέγω αισχρό, διότι πρωτίστως το «Αναγνωστικό» πού πρέπει να είναι ευαγγέλιο πνευματικό ειδικά στο Δημοτικό, αντί να καλλιεργεί την αγάπη για τη δουλειά, καλλιεργεί την απέχθεια. Που πια, όπως παλιά, ο έρωτας για την αγροτική, τη βουκολική καί τη θαλασσινή ζωή; Ο ναύτης δεν είναι πρότυπο ζωής. Πρότυπο ζωής είναι ο «χαρτογιακάς». Όσο κι αν ήσαν κάπως ρομαντικά τα παλιά «Αναγνωστικά», καλλιεργούσαν τον έρωτα για τη δουλειά. Ακούω πώς δεν πάει καλά η οικονομία. Μα πως να πάει, όταν με τη ναυτιλία πού προσφέρει το 5,6% του ΑΕΠ ασχολείται μόνο το 1% των Ελλήνων; (Με τον αγροτικό τομέα πού προσφέρει το 6,6% του ΑΕΠ ασχολείται το 14,5% του πληθυσμού). Διερωτώμαι, τί είδους ναυτικός λαός είμαστε, όταν αποστρεφόμαστε την θάλασσα καί στα ελληνικά καράβια κυριαρχούν Φιλιππινέζοι, Αλβανοί καί μελαψοί κάθε αποχρώσεως; Το σχολείο καλλιεργεί τον έρωτα για την τεμπελιά, όχι για δουλειά. Τα πανεπιστήμια καί οι ποικιλώνυμες σχολές επαυξάνουν τον έρωτα αυτό. Πράγματα πού μπορούν να διδαχθούν εντός εξαμήνου -καί μάλιστα σε σεμιναριακού τύπου μαθήματα- απαιτούν τετραετία! Βγαίνουν τα παιδιά από τις σχολές καί δικαίως ζητούν εργασία με βάση τα «προσόντα» τους, αλλά τέτοιες εργασίες πού ζητούν τέτοια προσόντα δεν υπάρχουν. Αν δεν απατώμαι, υπάρχουν δύο σχολές θεατρολογίας -πέρα από τις ιδιωτικές θεατρικές σχολές- πού προσφέρουν άνω των 300 πτυχίων το έτος. Που θα βρουν δουλειά τα παιδιά αυτά;

Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βράβευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακόμη καί του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς καί Ουκρανούς. Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος. Κι οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέρια των Αλβανών πού την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων πού την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία πού ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής. Γέμισαν τα Τίρανα ουρανοξύστες, κτήρια γιγάντια, κακόγουστα μεν, σύγχρονα δε. Περίπου 100 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας των αετών.

Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική καί την αγροτική τάξη. Στήν πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία-θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» καί υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις καί τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με «Κέντρα Πολιτισμού», οπού «μπαγιαντέρες» κάθε λογής καί φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου! Το μπουκάλι με το ουίσκι βαπτίστηκε ... αγροτικό! Τώρα, όμως, πού έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Καί που να φθάσουν τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flen-tium (-κοιλάς κλαυθμώνων) καί θα κινείται quasi osculaturium inter flen-tium (=σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως καί οδύνης).

Δεν είμαι υπέρ μιας παιδείας πού θα υποτάσσεται στην οικονομία. Θεωρώ ολέθριο να χαράσσεται μια εκπαιδευτική πολιτική με κριτήρια οικονομικής αναγκαιότητας. Θεωρώ ολέθρια όμως καί την παιδεία πού εθίζει τα παιδιά στην οκνηρία, πού τα κουράζει με την παπαγαλία καί το βάρος άχρηστων μαθημάτων. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ούτε να βλαστημήσουν. Ακόμη καί η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη πού τα κάνει συνονόματα. Αν τους πεις βρισιά της περασμένης 20ετίας θα νομίσουν ότι μιλάς αρχαία Ελληνικά! Είναι θλιβερή η εικόνα πού παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες καί θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία: να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, πού, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά πού λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», πού πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα πού οι Αλβανοί πάνε για δουλειά, θα μου πείτε, τι δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια. Όταν μικροί -ακόμη στο Δημοτικό- μαθαίναμε απ\' έξω τον Τυρταίο (ποιος τολμά σήμερα να διδάξει Τυρταίο;) δεν τον μαθαίναμε για να γίνουμε πολεμοχαρείς αλλά για να νοιώθουμε ντροπή, όταν στην μάχη της ζωής, στην πρώτη γραμμή είναι οι παλαιότεροι, οι «γεραιοί» καί οι νέοι κρύβονται πίσω από τη σκιά τους. «Αισχρόν γαρ δη τούτο... κείσθαι πρόσθε νέων άνδρα παλαιότερον».

Σήμερα, βέβαια, οι χειρωνακτικές εργασίες ελέγχονται σχεδόν κατ\' αποκλειστικότητα από ξένους. Στίς οικοδομές μιλούν αλβανικά, στα χωράφια πακιστανικά. Σέ λίγο οι χειρωνακτικές επιχειρήσεις θα περάσουν στα χέρια των Κινέζων πού κατασκευάζουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ειδών πού θυμίζουν... Ελλάδα. Ακόμη καί τις σημαίες μας στην Κίνα τις φτιάχνουν! Κι εμείς; Εμείς, όπως πάντα, φτιάχνουμε τα τρία κακά της μοίρας μας. «Φτιάχνουμε» τη ζωή μας στην τηλοψία, πού δίνει τα μοντέρνα πρότυπα οκνηρίας στη νεολαία, ποθούμε μια χρυσίζουσα ζωή σαν αυτήν πού προσφέρει το «γυαλί», αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα με δόσεις, κάνουμε διακοπές με «διακοποδάνεια», εορτάζουμε με «εορτοδάνεια» καί πεθαίνουμε με «πεθανοδάνεια». Έλεγε ο Φωκίων, πού πλήρωσε τέσσερις δραχμές τη δεύτερη δόση του κώνειου πού χρειαζόταν για να «απέλθει», πως στην Αθήνα δεν μπορεί ούτε δωρεάν να πεθάνει κανείς. Έπρεπε να ζούσε τώρα...

Λυπάμαι πού θα το πω, αλλά πρέπει να το πω: το σχολείο, οι σχολές καί τα ΜΜΕ σακάτεψαν καί σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματα της -δικαιώματα στην τεμπελιά- καί ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον. Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη.
Αναρτήθηκε από  astroncomputers

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣΟΝΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ???

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: "ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1992, ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΓΑΝ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ"

Γλωσσικές παραχαράξεις

Η «Μακεδονική» των Σκοπίων και τα περί σλαβομακεδονικής μειονότητας

γράφει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης
Είναι αληθινά άξιο περιεργείας (και μελέτης) πώς μια τόσο μικρή χώρα, τα Σκόπια, μπορεί να έχει τόσο μεγάλες φιλοδοξίες (και απαιτήσεις) αλλά και τόσο μικρή επαφή με την πραγματικότητα. Επειδή μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες στην (έξωθεν υπαγορευόμενη) πολιτική των Σκοπίων «παίζει» και το θέμα τής γλώσσας, τής (ψευδώνυμης) «μακεδονικής» γλώσσας των Σκοπίων και τής (επινοηθείσης) «μειονότητας» που μιλάει δήθεν επίσης τη «Μακεδονική» των Σκοπίων, αξίζει να πούμε τα πράγματα με το «επιστημονικό» όνομά τους, όπως το έχουμε ήδη κάνει από το 1992 με τον συλλογικό τόμο που εκδώσαμε με τίτλο «Η γλώσσα τής Μακεδονίας: Η αρχαία Μακεδονική και η ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων»1 (Ας σημειωθεί ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν έστερξε ποτέ – μολονότι ζητήθηκε – να προβεί σε έκδοση τού βιβλίου στην αγγλική γλώσσα, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι ελληνικές επιστημονικές θέσεις επί τού θέματος.)
Οσο ενδιαφέρει το θέμα μας και για να καταλάβει ο αναγνώστης τι πράγματι συμβαίνει, εξηγούμε ότι έχουμε τρεις γλώσσες που είτε διαφέρουν τελείως μεταξύ τους (η Ελληνική τής Μακεδονίας από τη σερβοβουλγαρική γλώσσα των Σκοπίων καθώς και από τη βουλγαρικής προελεύσεως διάλεκτο που είναι γνωστή ως Σλαβομακεδόνικα) είτε διαφέρουν μερικώς (η Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων από το βουλγαρικό ιδίωμα που μιλήθηκε – σε περιορισμένη έκταση – σε συνοριακές περιοχές τής Ελλάδος από έλληνες ομιλητές, οι οποίοι μαζί με την Ελληνική γνώριζαν – οι μεγαλύτερες ηλικίες – και τα λεγόμενα Σλαβομακεδόνικα).
* Η Ελληνική τής Μακεδονίας
Είναι η κατ’ εξοχήν Μακεδονική, δηλαδή η Ελληνική που μιλούσαν οι Ελληνες τής Μακεδονίας από την αρχαιότητα και – στην εξέλιξή της – μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τη γλώσσα τού Φιλίππου, τού Μεγάλου Αλεξάνδρου και των άλλων Ελλήνων τής αρχαίας Μακεδονίας, για μια αρχαία δηλαδή ελληνική διάλεκτο δωρικού περισσότερο χαρακτήρα2, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως στον προφορικό λόγο, αφού στον γραπτό λόγο και στον επίσημο προφορικό λόγο υιοθετήθηκε νωρίς, για πολιτικούς λόγους, η αττική διάλεκτος στην οποία σώζονται χιλιάδες επιγραφών από τη Μακεδονία.

* Η Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων

Είναι η πρόσφατη – μέσα τού 20ού αιώνα – γλώσσα τού κράτους των Σκοπίων (το οποίο ιδρύθηκε, ως γνωστόν, επί Τίτο το 1944). Πρόκειται για μία βουλγαρική γλώσσα (ο αρχικός πληθυσμός τής περιοχής ήταν βουλγαρικός και πάντοτε οι Βούλγαροι διεκδικούσαν αυτή την περιοχή που θεωρούσαν δική τους – άλλωστε οι κάτοικοι τής περιοχής ονομάζονταν Bugari3 «Βούλγαροι»!). Η γλώσσα αυτή, με τεχνητό καθαρώς τρόπο, από ομάδα γλωσσολόγων που συγκροτήθηκε επί τούτω «εκσερβίστηκε» (!), εισήχθησαν δηλαδή σε αυτήν λεξιλόγιο και γραμματικά στοιχεία από τις γύρω περιοχές που μιλούσαν Σερβικά, ώστε να μειωθεί ο βουλγαρικός γλωσσικός χαρακτήρας της και να αποκτήσει σερβική γλωσσική μορφή, που ήταν απαίτηση τής Ενωμένης Σερβίας τού Τίτο, τής Γιουγκοσλαβικής δηλαδή Δημοκρατίας. Αρα, η γλώσσα των Σκοπίων είναι μια σερβοβουλγαρική γλώσσα4, μια τεχνητά εκσερβισμένη Βουλγαρική, που επιβλήθηκε ως επίσημη γλώσσα για προφανείς λόγους και που οι Βούλγαροι την ονόμασαν «κολισεφσκική» γλώσσα (ως επινόηση και εκτέλεση τού σκοπιανού πολιτικού Κολισέφσκι!). Από μόνοι τους οι Σκοπιανοί έδωσαν σε αυτή τη γλώσσα, τη Σερβοβουλγαρική, την παραπλανητική και ψευδώνυμη ονομασία «Μακεδονική» (!), ώστε να αποφύγουν τις βουλγαρικές διεκδικήσεις και να αποκρύψουν μαζί τη βουλγαρική προέλευση τής γλώσσας τους. Περαιτέρω, για να ιδιοποιηθούν με τον τρόπο αυτόν μιαν ονομασία (Μακεδονική) που τους προσέδιδε κύρος και ιστορικό βάθος (μέσω τής πλαστής ταύτισής τους με το ένδοξο και παγκοσμίως γνωστό όνομα τής Μακεδονίας τού Μ. Αλεξάνδρου) και, τέλος, – επειδή το θράσος τους δεν έχει όρια… (ας θυμηθούμε το αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος» των Σκοπίων (!) και τους σκοπιανούς στρατιώτες με αρχαιοελληνική ενδυμασία και σάρισα (!) που υποδέχτηκαν στα Σκόπια τον αρχηγό τής φυλής των Χούνζα στο Πακιστάν ως απογόνους τού Μ. Αλεξάνδρου (!) – για να προβούν σε πιθανές διεκδικήσεις οψέποτε θα δινόταν ευκαιρία αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια. Με την ανοχή και την αβελτηρία τής επίσημης Ελληνικής Πολιτείας (μην ξεχνάμε ότι στις δεκαετίες ’70 και ’80 εθεωρείτο «εθνικιστικό» να μιλάς για τις παραχαράξεις των Σκοπιανών, στην εποχή δε τού Τίτο, για άλλους λόγους η αναφορά σε τέτοια θέματα εθεωρείτο ταμπού!) η ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια και «μακεδονική γλώσσα» για τη Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων διαδόθηκαν ευρύτερα και σχεδόν καθιερώθηκαν διεθνώς, δίνοντας έτσι το μοναδικό επιχείρημα που, με κάποια δόση αληθείας, υπερχρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί.
* Τα Σλαβομακεδόνικα
Είναι μια διάλεκτος ελάχιστων ελληνοβουλγαρικών συνοριακών περιοχών, όπου ένας μικρός αριθμός Ελλήνων παράλληλα με την Ελληνική γνώριζαν (οι παλαιότεροι) και μια βουλγαρικής προελεύσεως διάλεκτο, όπως συμβαίνει ανέκαθεν και παγκοσμίως με μερικές συνοριακές ομάδες τού πληθυσμού πλείστων χωρών. Ας σημειωθεί ότι λόγω τού δίγλωσσου χαρακτήρα των ομιλητών και λόγω τής διαφορετικής βουλγαρικής διαλεκτικής προέλευσής της και, βεβαίως, λόγω τού ότι αυτή η (αποκλειστικά προφορική) διάλεκτος δεν εκσερβίστηκε, όπως η Βουλγαρική των Σκοπίων, τα Σλαβομακεδόνικα δεν ταυτίζονται με τη Σερβοβουλγαρική των Σκοπίων. Τα Σκόπια, βεβαίως, με (αμερικανικής εμπνεύσεως;) Γκρουεφσκική επινόηση άρχισαν πρόσφατα να προκαλούν, ισχυριζόμενα ότι τα Σλαβομακεδόνικα είναι η ίδια δήθεν γλώσσα με την ψευδώνυμη «Μακεδονική» των Σκοπίων και άρα στην Ελλάδα υπάρχει λόγω τής γλώσσας σκοπιανή μειονότητα, που πρέπει να αναγνωρίσει η Ελλάδα!.. Πρόκειται για παρανοϊκή σύλληψη, που προσφέρεται για ευφάνταστη θεατρική παράσταση με πιθανό τίτλο «Από τον Κολισέφσκι στον Γκρούεφσκι»!
* Οι τρεις γλωσσικές παραχαράξεις
Από τη σύντομη αυτή προσέγγιση ενός πολύ μεγάλου στη σημασία του θέματος με ποικίλες προεκτάσεις (εθνικές, πολιτικές, ιστορικές, πολιτισμικές κ.ά.) φαίνονται, νομίζω, οι γλωσσικές παραχαράξεις που έχουν διαπραχθεί από πολιτικά, κυρίως, πρόσωπα μιας μικρής χώρας που δεν τη χωρίζει, στην πραγματικότητα, τίποτε από την Ελλάδα. Πρώτη γλωσσική παραχάραξη είναι εκείνη τού ονόματος των Σκοπίων, που ανεχτήκαμε – είναι αλήθεια και είναι δική μας ασυγχώρητη ιστορική ευθύνη – να ονομασθεί Μακεδονία ό,τι προηγουμένως αποκαλείτο «περιοχή τού Βαρδάρη» (Vardarska Banovina). Δεύτερη γλωσσική παραχάραξη τής Βουλγαρικής ή Σερβοβουλγαρικής γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής (με προφανείς συνειρμικές συνδέσεις και σκόπιμες συγχύσεις με την Ελληνική τής Μακεδονίας). Τρίτη γλωσσική παραχάραξη – εξίσου απύθμενης θρασύτητας – είναι η προσπάθεια δημιουργίας σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με βάση τη δήθεν ταυτότητα τής γλώσσας μικρής ομάδας Ελλήνων με την ψευδώνυμη Μακεδονική των Σκοπίων και το ψευδεπίγραφο Μακεδονικό κράτος των Σκοπίων.
Η όλη υπόθεση θα ήταν για γέλια, αν είχαμε μόνο δείξει εγκαίρως στη διεθνή Κοινότητα πόσο γελοία είναι. Τώρα έχει γίνει και προκλητική και ίσως έξωθεν πολλαπλώς εκμεταλλεύσιμη καθ’ εαυτήν και στις προεκτάσεις της.
1. Γ. Μπαμπινιώτη (επιστημ. εκδ.): Η γλώσσα τής Μακεδoνίας. Η αρχαία Μακεδoνική και η ψευδώνυμη γλώσσα των Σκoπίων. (Αθήνα, 1992: Ολκός), 276 σελ. [Περιλαμβάνει μελέτες των: Γ. Μπαμπινιώτη, Γ. Χατζιδάκι, Ν. Π. Ανδριώτη, Μ. Σακελλαρίου, Ι. Καλλέρη, Α. Ι. Θαβώρη, Γ. Ντελόπουλου, Α. Παναγιώτου.]
2. Γ. Μπαμπινιώτη: Η θέση τής Μακεδoνικής στις αρχαίες ελληνικές διαλέκτoυς. Περιοδικό Γλωσσoλoγία 7-8 (1989), σ. 53-69.
3. Ο μεγάλος ιταλός ινδοευρωπαϊστής γλωσσολόγος Vittore Pisani (Il Macedonico, περιοδικό Paideia 12, 1957, σ. 250) γράφει «πράγματι ο όρος μακεδονική γλώσσα [εννοεί τη γλώσσα των Σκοπίων] είναι προϊόν πολιτικής ουσιαστικά προέλευσης». Ο δε ειδικός σλαβιστής γλωσσολόγος, ο Γάλλος Αndrι Vaillant (Le probleme du Slave Macidonien περιοδικό Bulletin de la Sociitι de Linguistique de Paris 39, 1938, σ. 205), είναι αυτός που τονίζει ότι «το όνομα Bulgari είναι στην πραγματικότητα η εθνική ονομασία των Σλάβων τής Μακεδονίας, πράγμα που δείχνει πως (οι Σλάβοι τής περιοχής αυτής) υιοθέτησαν το όνομα Βούλγαροι που τους έδωσαν οι Σέρβοι».
4. Ο γερμανός γλωσσολόγος Heinz Wendt, (Sprachen 1961, σ. 285, λ. Slawische Sprachen), μιλώντας για τις σλαβικές γλώσσες, λέει: «Αν κατατάξει κανείς τις σλαβικές γλώσσες με βάση τη σημερινή τους δομή, πρέπει να θεωρήσει τη Βουλγαρική και τη Μακεδονική, [εννοεί τη γλώσσα των Σκοπίων] λόγω των εξεχουσών δομικών ιδιαιτεροτήτων τους, ως αυτοτελή ομάδα και να την αντιπαραθέσει προς όλες τις άλλες σλαβικές γλώσσες».
Ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι καθηγητής της Γλωσσολογίας, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
πηγή: www.tovima.gr
Αναρτήθηκε από  24grammata.com / Λόγος

ΑΤΕνίζοντας ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ - ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Με επιστολή στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου αλλά και με επιστολή στην διοίκηση της ΑΤΕ ο διευθυντής της Διεύθυνσης κινδύνων της ΑΤΕ Κ Χρήστου,  κατηγορεί την διοίκηση ότι έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια την τράπεζα.
Ο Χρήστου που πρόσκειται ιδεολογικά στην κυβερνώσα παράταξη βρίσκεται σε αναγκαστική ή μη άδεια.
Είναι αξιοπερίεργο πως ένας διευθυντής μιας νευραλγικής διεύθυνσης κατηγορεί την διοίκηση σε μια κρίσιμη περίοδο για την ΑΤΕ.
Διερευνώντας το θέμα και ξεπερνώντας τα όποια προσωπικά κίνητρα π.χ. ο Κ Χρήστου ήθελε να γίνει υποδιοικητής στην ΑΤΕ και προφανώς δεν έγινε θα πάμε στην ουσία της υπόθεσης προβαίνοντας σε 3 παρατηρήσεις
1)Όποιος στην ΑΤΕ διατυπώσει μια διαφορετική άποψη καταλήγει σε αναγκαστική άδεια ή καταλήγει όχι σε ψυγείο αλλά σε καταψύκτη.
2)Διευθυντικά στελέχη στην ΑΤΕ. Τα στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ αγγίζουν το 90%.
Η διοικητική δομή της ΑΤΕ δημιουργήθηκε με αυστηρά κομματικά κριτήρια.
Η ΑΤΕ ταυτόχρονα εισηγείται δημιουργία κρατικού πυλώνα.
Μήπως αντί για κρατικό πυλώνα υπάρχει κατά νου η έννοια του κομματικού πυλώνα; Όλα τα στελέχη της ΝΔ έχουν παραγκωνιστεί και όσα ζητούν συναντήσεις με την διοίκηση  η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι δεν διαθέτει η διοίκηση  χρόνο για συναντήσεις.
3) Η ΑΤΕ οδηγείται στον γκρεμό. Όλοι θα είναι συνυπεύθυνοι για αυτά που θα συμβούν.

Υποσημείωση
Ο κουμπάρος του πρωθυπουργού πάντως έγινε υποδιευθυντής.
Η ακομμάτιστη, ανεξάρτητη ΑΤΕ Bank πορεύεται εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως.
Αναρτήθηκε από
www.bankingnews.gr 
======================================
Αυτά, σίγουρα είναι πολιτικές και πουλημένες μεθοδεύσεις του ψευδοΠΑΣΟΚ. Αλλά, για να μη ξεχνιώμαστε, ας δούμε και τις τεράστιες και αγεφύρωτες "διαφορές" του "άφθαρτου" και "αδιάφθορου" συγκάτοικου του μονόκλινου των διεφθαρμένων συμφοιτητών, Αντωνάκη:
".......Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι παρεμβάσεις της Πολιτείας και οι πρωτοβουλίες των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της αγοράς.
Έτσι, είναι πράγματι σκόπιμη η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Αυτό, άλλωστε, έχει υποστηρίξει, ήδη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι αυτές είναι αναγκαίες, για να μπορέσουν οι Ελληνικές Τράπεζες να αντέξουν στην κρίση.
Αρκεί, βεβαίως, να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.
Να οδηγούν σε οικονομίες κλίμακας και φάσματος, στο διαμοιρασμό των κινδύνων, στην απόκτηση ικανού μεγέθους για να ανταπεξέλθει το νέο πιστωτικό ίδρυμα στις διεθνείς προκλήσεις, στη θωράκιση των θυγατρικών του, στο εξωτερικό, στην ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος επ’ ωφελεία καταθετών, δανειοληπτών, εργαζομένων και μετόχων.
Η σημερινή πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πρέπει να αξιολογηθεί, υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα.
Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, παραδοσιακής πηγής ρευστότητας για τον Έλληνα αγρότη.
Χρήστος Σταϊκούρας
βουλευτής Φθιώτιδας"
Αναπλ. Υπεύθ. του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ"

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ

"Ευχαριστώ για τη συναλλαγή σας". Μια λέξη που προγραμμάτισαν οι άνθρωποι να λένε τα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής.
"Ευχαριστώ καλό ταξίδι". Μια λέξη που λένε οι εισπράκτορες στα διόδια χιλιάδες φορές γιατί είναι η δουλειά τους.
"Ευχαριστώ". Μια λέξη που λένε οι ταμίες πολυκαταστημάτων γιατί πουλάνε.
"Ευχαριστώ". Μια λέξη που λένε από υποχρέωση, συμφέρον, ανάγκη.
"Ευχαριστώ". Μια λέξη μεγαλείο.
Δεν μας ζητάει κανείς να την πούμε.
Την λεμέ μέσα από την καρδιά μας σε ανθρώπους που μας βοήθησαν.
Υπάρχουν λέξεις ανθρώπινες, ζεστές που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα.
Λέξεις γεμάτες ηθική, αξία, αξιοπρέπεια.          

                           ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Για τον Ανδρέα Κόκκορη άκουσα πριν από πολλά χρόνια όταν κάποιοι φίλοι μου μιλούσαν για τον εθελοντισμό του και την πρόσφορα του για το Λεωνίδιο. 
Τον γνώρισα προσωπικά πριν δέκα  χρόνια.
Στο πρόσωπο του είδα άνθρωπο εργατικό, ένθερμο, που αγωνιζόταν να πάει μπροστά ο τόπος του.
Τα τελευταία τρία χρόνια δραστηριοποιούμαστε με το Φ.Ο.Σ. (φυσιολάτρες ορειβάτες σπηλαιολόγοι) στην εξερεύνηση, καταγραφή και φωτογράφιση των σπηλαίων του Λεωνιδίου και της ευρύτερης περιοχής.
Σε συζητήσεις που κάναμε με τον Α.Κ. είχε την ιδέα να συνεργαστούμε όπως πάντα εθελοντικά και μέσα από το μορφωτικό σύλλογο Λεωνιδίου να αναδείξουμε τον τόπο σε περιοχή σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Να δείξουμε στους ανθρώπους του Λεωνιδίου και όχι μόνο τις ομορφιές που κρύβει αυτός ο υπέροχος υπόγειος κόσμος της περιοχής. 
Έτσι  λοιπόν το καλοκαίρι του 2009 στον πύργο του Τσικαλιώτη δημιουργήσαμε μια σπηλαιολογική βραδιά με την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο από σπηλαία της περιοχής.
Ακλούθησε ζωντανός διάλογος και απαντήθηκαν οι οποίες απορίες υπήρχαν. Το ίδιο καλοκαίρι στη γιορτή της μελιτζάνας που έγινε στο λιμάνι της πλάκας τοποθετήσαμε ταμπλό με φωτογραφίες από 2 σπήλαια της περιοχής.
Από το απόγευμα ήμαστε εκεί και δίναμε πληροφορίες στους επισκέπτες οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.
Το Πάσχα του 2010 στο δημαρχείο πριν από την είσοδο στον κήπο τοποθετήσαμε ταμπλό με φωτογραφίες όπου οι επισκέπτες θαύμασαν το σπηλαίο του Διόνυσου με την απερίγραπτη ομορφιά που το διακρίνει.
Σε συνεργασία με το Φ.Ο.Σ. και άλλους σπηλαιολογικούς συλλόγους  ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.-Σ.ΕΛ.Α.Σ. συνεχίζουμε την έρευνα και με πολύ κόπο προσπαθούμε να ανεβάσουμε
στην επιφάνεια φωτογραφίες και βίντεο από τα 6 σημαντικά σπήλαια της περιοχής.
Για να δούμε ακόμα μια φορά οι Λεωνιδιώτες την αξία μας όπως μου λέει ο Α.Κ.
Το καλοκαίρι του 2010 στο χωριό Πελετά ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. (Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός Όμιλος) παρουσίασε την σπηλαίοκαταβόθρα Πελετών όπου παρευρέθηκαν οι κάτοικοι του χωριού και πολλοί επισκέπτες οι οποίοι είδαν φωτογραφίες και έμαθαν για το υπόγειο σπηλαιολογικό σύστημα αγωγών της περιοχής τους.
Της προσπάθειες μας βοήθησαν και βοηθούν
Ο δήμος Λεωνιδίου με τους εκπροσώπους του.
Ο μορφωτικός σύλλογος Λεωνιδίου με τα μελή του εθελοντές
Η Ομάδα Διάσωσης Πυροπροστασίας Αγιεληδι με τους εθελοντές
που υπηρετούν σε αυτή.
Οι άνθρωποι που εθελοντικά προσφέρουν την εργασία τους σε κάθε χωριό που πηγαίνουμε για να μας υποδείξουν τα μονοπάτια και τα σπήλαια που γνωρίζουν.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ευχαριστώ μας είπαν και ευχαριστώ τους είπαμε. έτσι δουλεύει το μυαλό μας, δεν θέλουμε κάτι άλλο. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Όπως μου λέει ο φίλος μου ο Γιώργος, ο εθελοντισμός είναι αρετή!
Ή την έχεις ή δεν την έχεις!!
Εθελοντής γεννιέσαι δεν γίνεσαι. δεν σου λέει κανένας τι θα κάνεις και τι είσαι, το καταλαβαίνεις μέσα από την καθημερινότητα σου να βοηθήσεις, να προσφέρεις στον πλανήτη μας, στην πατρίδα μας, στον τόπο μας, στους ανθρώπους.

Όλοι αυτοί που προσφέρουν έχουν ευγενικές ψυχές και τους ευχαριστούμε.
Δεν πρέπει να τους χρησιμοποιούμε έστω και αν είναι γιαγιάδες, παππούδες, θείες, θείοι, όταν εμείς οι κακομαθημένοι μαϊμούδες εθελοντές που καταντήσαμε να μιλάμε με μοντέρνες λέξεις, για χρήμα, να παζαρεύουμε και να κοστολογούμε το έργο μας, να ψάχνουμε για πρόσφορα και ζήτηση, να βρίζουμε όταν δεν μας συμφέρει, να ονειρευόμαστε ότι μας θίγουν την τιμή και την υπόληψη όταν εμείς κατηγορούμε ανθρώπους εθελοντές που εργάζονται αδιάκοπα έστω και ας μη μας βοήθησαν (και εδώ η ζυγαριά γράφει) πολύ η λίγο. Ευχαριστώ
Μεταξωτός Ιωάννης (ΔΡΑΣΗ.Φ.Ο.Σ.)

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ: "ΨΗΦΊΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΩ"!!!! - ΔΕ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑαααααααα!!!!!

Yποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ στη Δυτική Αττική:"Ψηφίστε με για να μη σας εξοντώσω"!!!

«Ψηφίστε με γιατί θα σας εξοντώσω».
Έτσι απαιτεί την ψήφο των πολιτών υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ σε δήμο της Δυτικής Αττικής! Όποιος δεν πείθεται από τις κούφιες υποσχέσεις, δέχεται πρωτοφανείς απειλές από τον ίδιο και τους δύο γιούς του! Ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος, αντιπαθής στο ευρύ κοινό της περιοχής, ακόμα και στον χώρο της ΝΔ, προσπαθεί με ανορθόδοξους τρόπους να υφαρπάξει την ψήφο των συμπολιτών του, αφού δεν μπορεί να την έχει από εκτίμηση! Με πρωτοφανείς μεθόδους προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στο εκλογικό σώμα του Δήμου ισχυριζόμενος ότι με τις ''δυνατές'' γνωριμίες θα εξοντώσει όποιον δεν τον στηρίξει!!!
Αξίζει βέβαια να πούμε ότι οι ''δυνατές'' γνωριμίες είναι ανύπαρκτες και καθημερινά πουλάει.. φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Χαρακτηριστικό της παράφρονης φαντασιοπληξίας του αποτελούν οι ισχυρισμοί του ότι την περασμένη εβδομάδα πετάχτηκε μέχρι τις Βρυξέλες για να διεκδικήσει κονδύλια για τον Δήμο!!!!! Ως τι??? Δεν μας είπε!!!! Όπως δεν μας είπε ως τι του τηλεφωνούν οι υπουργοί και του ζητούν άτομα για ..κενές θέσεις εργασίας!!!
Έτσι ισχυρίζεται στους ανυποψίαστους πολίτες όταν χτυπά το τηλέφωνό του σε δημόσιο χώρο!!!!
Κύριε Μιχαλολιάκο συγχαρητήρια για τις επιλογές σας!!!!!!!!

"ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ"????

Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομά μου;

(κάντε κλικ στην εικονα για μεγέθυνση)
Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpapandreou@parliament.gr) καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)
Καιρός να ενωθούν οι Έλληνες παγκοσμίως.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.
Παρακαλούμε........ αντιγράψτε, αναδημοσιεύστε και προωθήστε την αφίσσα σε όλους όσους γνωρίζετε. Κυρίως όμως στείλτε το κείμενο που ακολουθεί στους παραπάνω αναφερόμενους παραλήπτες.
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Όσες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σύλλογοι, ιστότοποι, ιστολόγια κλπ επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία, παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση campaign@macedoniaontheweb.eu

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Δεν μας ξεγελούν οι όροι "διεθνής, διμερής, συνταγματική"
Δεν μας ξεγελούν οι "γεωγραφικοί" προσδιορισμοί "βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη" (με ή χωρίς παρένθεση)
Η "βόρεια" Μακεδονία συνεπάγεται και "νότια". Η "άνω" Μακεδονία συνεπάγεται και "κάτω".
Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.
Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, έχουν συμφωνήσει πως θα δεχθούν το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;
Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς "διμερή" λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.
Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.
Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος;
Η Μακεδονία, ένα ζωτικό τμήμα του Ελληνικού κόσμου από τις απαρχές της ιστορίας μας, είχε επανειλλημένως χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της επεκτατικής πολιτικής των Βούλγαρων, Σλάβων και Σοβιετικών, που ήθελαν πρόσβαση στο Αιγαίο.
Η π.Γ.Δ.Μ, ήταν γνωστή ως Βαρντάρσκα έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν ο Γιόζιπ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της και παραχάραξε το όνομα της και την πολιτιστική της κληρονομιά στην προσπάθεια του να αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα.
Γιατί πρέπει ξαφνικά να αναγνωρίσουμε ένα "Μακεδονικό" κράτος και έθνος από τη στιγμή που η χρήση αυτού του όρου από μη-Έλληνες αποτελεί προσβολή της κληρονομιάς μας;
Όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο ΓΚλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.… Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί ότι και ο παράδεισος είναι Μακεδονικός…»
Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά;
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Την εκστρατεία συνυπογράφουν έως τώρα:

Ανεξάρτητο Ελληνικό Δίκτυο - Πανμακεδονικές οργανώσεις Υφηλίου (Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής) - Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC), Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC) - Hellenic Congress of Quebec
http://www.macedoniaontheweb.eu/
από ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ

Ο HUGO CHAVEZ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

To Σοσιαλιστικό Ενωτικό Κόμμα του Hugo Chávez κέρδισε τις εκλογές στη Βενεζουέλα!

Ο Hugo Chávez με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (Partito Socialista Unitario – PSUV), μέχρι τώρα κερδίζει 96 από τις 165 έδρες στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας.
Η ΕΝΩΜΕΝΗ αντιπολίτευση 61-64 έδρες, για τη δεξιά και ακροδεξιά, με τα φιλοαμερικάνικα πολιτικά κόμματα (MUD, Tavola di Unità Democratica)...
Οι υπόλοιπες έδρες θα κατανεμηθούν σε μικρότερα κόμματα: τουλάχιστον 2 έδρες για ένα αριστερό κόμμα ιθαγενών και οι υπόλοιπες έδρες σε μικρότερα κόμματα, σύμφωνα με τις διαδοχικές κατανομές…
Εκλογικές διαδικασίες που εξέπληξαν για τη δημοκρατικότητα διεξαγωγής όλους τους δυτικούς παρατηρητές, μετά από μια τεράστια καμπάνια προπαγάνδας και άφθονων δολαρίων της Cia, για το «δικτατορικό καθεστώς του Hugo Chávez).
Ο Hugo Chávez κερδίζει σε όλες τις μεγάλες περιφέρειες της χώρας (στο Καράκας εκλέγει 7 από τους 10 βουλευτές) και η αντιπολίτευση κέρδισε στις πλούσιες περιοχές που συνορεύουν με την Κολομβία (Zulia, Táchira)… Τυχαίο γεγονός;
Τώρα οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές της Δύσης, που εξέφραζαν με τις «αναλύσεις» τους την πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και ο πολίτης της δύσης που βομβαρδίζεται καθημερινά από τις επιχειρήσεις της CIA μέσω των δυτικών ΜΜΕ αναρωτιούνται: γιατί κερδίζει τις εκλογές ο Hugo Chávez;
Ηθελημένα οι...
 μεγαλοδημοσιογράφοι, πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, σχολιαστές, δεν λαμβάνουν υπόψη:
1. Ο Hugo Chávez αρνήθηκε την οικονομική υποταγή και κατοχή της πατρίδας του, από το ΔΝΤ…
2.  Εθνικοποίησε τις Τράπεζες, αφού διαπιστώθηκαν παράνομες τραπεζικές συναλλαγές και απάτες των τραπεζιτών…
3.  Ίδρυσε την πρώτη σοσιαλιστική τράπεζα  (Banco Bicentenario)…
4. Αύξησε μισθούς και συντάξεις
5. Καλυτέρευσε και αύξησε σημαντικά το επίπεδο ζωής των πολιτών της Βενεζουέλας
6. Κράτησε ψηλά τη σημαία της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας, χωρίς να υποκύψει στις δεκάδες επιχειρήσεις των ΗΠΑ για την ανατροπή του…

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΠΗΓΗ (ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ)


Ο ΖΕΡΒΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Π.ΠΑΙΣΙΟ

Αναρτήθηκε από την "ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ"

ΚΑΙ ΘΕΙΟΝ ΒΑΤΟΒΡΕΦΟΣ ΔΙΕΘΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, ΕΦΡΑΙΜ...!!!

Μπορεί αν έβλεπε Χριστό μπροστά του να όρμαγε να τον ξανασταυρώσει.... Μπορεί να ήταν δεδηλωμένος άθεος και άθρησκος, αλλά τις διασυνδέσεις του με το υπερπέραν, καλού-κακού τις διατηρούσε και στο πρόσωπο του Εφραίμη ο Κωστάκης ο Λαλιώτης μάλλον είχε βρει τον σπόνσορα και ατζέντη του.
Σου λέει: "Που ξέρεις??? Ηγετικός δεν είμαι κι εγώ??? Αν χρειαστεί να αναλάβω τον θρόνο στο ενδιάμεσο, ας έχω και τις ρασοφόρες επαφές που".
Αν του τύχαινε καμιά εικόνα ή σταυρός σε ψευδορκία του, τα κουτούλαγε με τη μύτη σαν τον Σημίτη.
'Οταν εμείς ουρλιάζαμε "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ - ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ", ο Δημοσίων Έργων και Εργολάβων, έκανε ευρωπαϊκές επενδύσεις με τον Εφραίμ και στο Άγιο Όρος!!!!
Η τελευταία 10ετία είναι πολύ άγρια και ευτυχώς το Βατοβρέφος του πρώην ΠΑΣΟΚ αποθειωμένο είναι ένας κοινός χέστης.....

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙ ΤΟ "ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ" - ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΡΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ.

Τις τελευταίες μέρες αρκετές εφημερίδες ασχολήθηκαν με τον πραγματικό υπουργό εξωτερικών του Τζέφρι, που δουλεύει σαν σκυλί για λογαριασμό γειτόνων. Ας δούμε τι γράφει και το ΚΑΛΑΜΙ απ' την Αμερική:

'Οταν ο George συνάντησε τον Alex...
'Αλεξ Ρόντος: ''Πράκτορας'' μιάς χώρας και...''έμπιστος'' πρωθυπουργού, άλλης;
Ως υπουργοί Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), GAP και...Ντόρα -που ερίζουν γιά το ποιός είναι περισσότερο αρεστός και πιστός στην Ουάσιγκτον- γνώριζαν ότι ο Ρόντος εργάζεται γιά δύο ''ξένες χώρες'', αλλά τον διατηρούσαν ως... πρέσβη της ελληνικής Δημοκρατίας!
-  Οι στενές σχέσεις του 'Αλεξ Ρόντου με ''σκληροπυρηνικούς'', νεο-συντηρητικούς στις ΗΠΑ, μέλος και στο περίφημο ''Project for the New American Century'' (PNAC).
-  Oι καταθέσεις του σ'... επιτροπές του Κογκρέσσου στην Ουάσιγκτον και οι ''απόψεις'' του γιά το σχέδιο Αννάν, το Κόσσοβο κ.ά. Η έκθεση (Κογκρέσσο) γιά την διένεξη Γεωργίας-Ρωσίας.
-  'Οταν (υφΥΠΕΞ, ΗΠΑ) Μπερνς και Φρίντμαν έβλεπαν την (ΥΠΕΞ) Ντόρα στη Νέα Υόρκη, τους συνόδευε -ως άτυπο  μέλος της... αποστολής τους(!)- ο ''Ελληνας πρέσβης''... Ρόντος.
-  Η ερώτηση σε ενημέρωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ, αν ο Ρόντος ''εργάζεται γιά τις ΗΠΑ, μέσα στην αμερικάνικη πρεσβεία (Αθήνα)'' και η απάντηση... Ο Αμερικανός 'Αλεξ Ρόντος ως ''general coordinator on counterterrorism'' (Ολυμπιάδα, 2004).
-  Οι ''περίεργες'', σκοτεινές συνεργασίες με τον άνθρωπο του οικουμ. Πατριαρχείου στις ΗΠΑ.
-  Η κοινή συνέντευξη Ρόντου με Ντόρα σε αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο (60 minutes, CBS).
-  Η ανάμιξη Ρόντου στο ξεπούλημα περιουσιών Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο -εκβιάζοντα πατριάρχες με ''αναγνώριση''- Ισραήλ...  'Αντριου 'Αθενς (ΣΑΕ) και Ρόντος, γιά τους 'Ελληνες της Μαύρης Θάλασσας.
-  Η αρθρογραφία του σε αμερικάνικες εφημερίδες (New York Times) υπέρ άλλων χωρών, με υπογραφή ''πρέσβης της Ελλάδας''.
- Γιατί στα Βαλκάνια τον θεωρούν ''άνθρωπο'' των ΗΠΑ, ως...''πρέσβη εκ προσωπικοτήτων'' της Ελλάδας.
-  Η πρόσφατη ''έκρηξη'' Δρούτσα στη Νέα Υόρκη, η σιωπή του πρωθυπουργού και η -''τελευταία στιγμή''- ματαίωση της συνάντησης GAP-Σαακασβίλι (Γεωργίας).......

Αναρτήθηκε από το ΚΑΛΑΜΙ

ΑΝΑΠΗΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DISABLED.GR

Διαβάζουμε στην εφημερίδα «καταρρέουν ιδρύματα για παιδιά» στο http://news.disabled.gr/?p=32690 και θα έπρεπε να αναρωτηθούμε μήπως στο πρόγραμμα μελέτης των αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η μελέτη της ιδιωτικοποίησης των ιδρυμάτων, αφού στην πλειοψηφία τους έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος ανά τρόφιμο που «υπηρετούν» και υπερβολικά κακή ποιότητα υποστήριξης; Το οικονομικό κόστος της συντήρησης των ιδρυμάτων είναι εξωφρενικό και όταν συγκρίνεται το οικονομικό κόστος λειτουργίας των ελληνικών ιδρυμάτων με το αντίστοιχο κόστος που έχουν τα ιδρύματα του εξωτερικού τότε υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όταν μάλιστα υπολογίσουμε την ποιότητα ζωής που έχουν οι τρόφιμοι στα ελληνικά ιδρύματα και τη συγκρίνουμε με την ποιότητα ζωής που έχουν οι τρόφιμοι σε ιδρύματα του εξωτερικού τότε η συνέχιση του ίδιου νομικού καθεστώτος λειτουργίας των ελληνικών ιδρυμάτων είναι εκτός από οικονομική σπατάλη είναι και πολιτιστική και υγειονομική πρόκληση.

Εγκύκλιο για τη διαδοχική ασφάλιση, σε εφαρμογή του νέου νόμου, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την εγκύκλιο και τα παραδείγματα που τη συνοδεύουν, δίνονται οδηγίες και παρέχονται διευκρινίσεις για τις αλλαγές που επέρχονται. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=32589

Υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη και Τίνα Μπιρμπίλη, η απόφαση για την ενεργοποίηση του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=32672

Εκτός χειρουργείων οι γιατροί που παίρνουν φακελάκι http://news.disabled.gr/?p=32670 αλλά εσείς εάν γνωρίζετε γιατρούς που παίρνουν μικρό φακελάκι να μας ενημερώσετε για να κάνουμε μια λίστα με τα φθηνά φακελάκια.
Ψάχνει περικοπές ο Λοβέρδος και στο υπουργείο υγείας http://news.disabled.gr/?p=32632
Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την καταπολέμηση των ανισοτήτων στην Ε.Ε. στον τομέα της υγείας μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=32568


Η εκκλησία της Ελλάδας προσπαθεί να μεταρρυθμιστεί και να οργανώσει τα ιδρύματα της με βάση το γερμανικό «μοντέλο» http://news.disabled.gr/?p=32617 που όμως δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα: Η καθολική εκκλησία δεν είναι προέκταση του κράτους σε κανένα από τα καθολικά κράτη και γι' αυτό το λόγο όλες οι δραστηριότητες της είναι οργανωμένες ως μη κερδοσκοπικές ενώ το μάρκετινγκ που ακολουθεί είναι μη κερδοσκοπικό. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι πως στο εξωτερικό ο μη κερδοσκοπικός τομέας δεν αποτελεί την προέκταση του κράτους, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Το τρίτο εξίσου βασικό είναι πως ο μη κερδοσκοπικός τομέας στην Ευρώπη προσφέρει το 40% του ακαθάριστου ευρωπαϊκού εισοδήματος, ενώ στον Καναδά το 80% του καναδικού ακαθάριστου εισοδήματος. Ας μην μπερδεύουμε τις πραγματικότητες.

Περισσότερα από 238 παιδιά έχουν πεθάνει σε ιδρύματα στη Βουλγαρία από εγκαταλείψη http://news.disabled.gr/?p=32615 και αυτό το είχε αναδείξει εδώ και αρκετά χρόνια το BBC με δύο ντοκιμαντέρ. Στην Ελλάδα τώρα το ακούσαμε.