Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΚΙΝΑ: Φήμες για διαφυγή εκτός Κίνας, του Διοικητή της Κεντρικής Λαϊκής Τράπεζας Κίνας

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ "STRATFOR"

Φήμες κυκλοφορούν στην Κίνα, ότι ο Διοικητής της "Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας" (PBC) Zhou Xiaochuan μπορεί να έχει εγκαταλείψει τη χώρα. Οι φήμες φαίνεται να έχουν ξεκινήσει μετά τη γνωστοποίηση εκθέσεων στις 28 Αυγούστου 2010, που παρατίθενται στην εφημερίδα "Ming Pao", στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, λέγοντας ότι λόγω της απώλειας ομολόγων αξίας περίπου 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, η Κινεζική κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει μερικά άτομα της Τράπεζας PBC, συμπεριλαμβανομένου του Zhou. Αν και η εφημερίδα "Ming Pao" στις 30 Αυγούστου δημοσίευσε την έκθεση στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι η προκαταρκτική έκθεση που είχε αναπαραχθεί από μια πηγή ειδήσεων της ηπειρωτικής Κίνας, είχαν αποδοθεί σε εσφαλμένες πληροφορίες της "Ming Pao", ενώ οι φήμες περί εγκατάληψης της χώρας από τον (διοικητή της Τράπεζας) Zhou, έχουν εξαπλωθεί παντού στην Κίνα εντατικά, καθώς επισημαίνεται ότι και το όνομα του Zhou έχει μπλοκαριστεί από τις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου στην Κίνα.

Το Stratfor δεν έχει λάβει καμία επίσημη επιβεβαίωση της φήμης, καθώς σημειώνει το γεγονός ότι και οι εκθέσεις για τις κρατικές επιχειρήσεις, που δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να στέλνουν ισχυρές ενδείξεις, ότι ο Ζου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η απελευθέρωση αυτής της φήμης και η δημόσια διασπορά της σε ολόκληρο τον κόσμο είναι σημαντική, ιδίως όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) ετοιμάζεται για μια μεταβατική ηγεσία, το 2012.

Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης -συμπεριλαμβανομένων και των επίσημων δικτυακών τόπων της κυβέρνησης, έχουν "τρέξει" διάφορες υψηλού προφίλ εκθέσεις σχετικά με τον Zhou, οι οποίες θα πρέπει να θεωρηθούν ως μια κίνηση για να αντιμετωπιστούν οι φήμες. Ο δικτυακός τόπος της Τράπεζας "PBC", δημοσίευσε δύο άρθρα στην ιστοσελίδα που εμφανίστηκαν οι εκθέσεις, σχετικά με τη συνεδρίαση (συνάντηση) του Ζου με τον Ιάπωνα υπουργό Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Shozaburo Jimi, κατά τη διάρκεια της τρίτης Κίνεζο-Ιαπωνικής συνάντησης, για υψηλού επιπέδου οικονομικό διάλογο, καθώς και μια συνάντηση με μια ιταλική αντιπροσωπεία. 'Οπως μετέδωσε το Κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρθηκε ότι ο Ζου είπε στη ΕΟΕ της διακομματικής επιτροπής για τη διεύρυνση της Συνέλευσης την 30 Αυγούστου, θα πρέπει "να συνεχίστεί η εφαρμογή της δικαιοσύνης, και να ενισχυθεί το νομοθετικό έργο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα". Πριν από αυτή την είδηση, ο Zhou εμφανίστηκαν στο 2ο ετήσιο συνέδριο των Διοικητών των κεντρικών τραπεζών, της Κίνας, Ιαπωνίας και Κορέας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, και η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του, ήταν στις 10 Αυγούστου 2010, για την ολοκλήρωση της έκθεσης κατά της διαφθοράς στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της Κίνας.

Ο Zhou είναι γνωστό ότι έχει υψηλές πολιτικές φιλοδοξίες και πιστεύεται ότι είναι ένας στενός σύμμαχος του πρώην Προέδρου της Κίνας Jiang Zemin, καθώς και με ένα ποσοστό του πυρήνα της "Συμμορίας της Σαγκάης του Jiang". Δεν έλλειψαν και οι φήμες, για πιθανή απόλυση τουΤραπεζίτη Zhou, καθώς πιστεύεται ότι σχετίζεται με διάφορα υψηλού επιπέδου οικονομικά σκάνδαλα της τελευταίας 5ετίας...........

Ακόμα και αν δεν ευσταθούν οι φήμες αυτή τη στιγμή, η διαρροή αυτής της είδησης είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με μια μάχη εξουσίας στο πλαίσιο της οικονομικής ιεραρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΥΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...!!!

UDEMAND ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ...

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Με φρίκη διάβασα στις εφημερίδες ότι τα καινούρια φυντάνια που πέτυχαν στα ΤΕΙ, μπήκαν με βαθμό κάτω του 1....
Ναι καλά ακούσατε...

Αυτά είναι τα πανεπιστήμια της αριστείας που οραματίζεται ο πρωθυπουργός μας και η υπουργός του.Αλήθεια, οι σύμβουλοι του από τα ξένα πανεπιστήμια, τέτοιες συνθήκες υποβάθμισης και υποτίμησης της παιδείας βιώνουν στα πανεπιστήμια τους???

Να γιατί επιλέγει ο πρωθυπουργός ξένους συμβούλους... Γιατί για αυτόν οι Έλληνες είναι και θα πρέπει να είναι πάντα ανεγκέφαλοι... Μόνο να τον δοξάζουν και να τον ψηφίζουν...

Το καλύτερο όμως δεν το διαβάσατε...

Όταν ζητήθηκε από την κ. Διαμαντοπούλου να σχολιάσει το γεγονός είπε με απίστευτο θράσος ότι "στα Πανεπιστήμια οι υποψήφιοι μπαίνουν συνολικά με το βαθμό του Απολυτηρίου τους, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός αριστείας για πολλές σχολές." Δείτε και εδώ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231056560.Δηλαδή είναι άξιος για τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, ο υποψήφιος που έχει απολυτήριο Λυκείου 6, 8 ή 10. Γιατί περί αυτού πρόκειται...

Η κυρία Υπουργός φαίνεται ότι θεωρεί κάφρους και ανεγκέφαλους τους Έλληνες και δίνει τόσο προκλητικές απαντήσεις που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Ας σκεφτεί τι έχει διαπράξει μαζί με την φίλη της την κ. Δραγώνα σε βάρος της χώρας μας, της παιδείας και του έθνους όσο καιρό είναι υπουργός.

Και αν η Γιαννάκου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής εξαιτίας της στήριξης της στο μειοδοτικό βιβλίο της Ρεπούση, εκείνη να είναι σίγουρη πως αργά ή γρήγορα θα κατηγορηθεί από το "λαϊκό δικαστήριο"για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΣΚΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Μολυσματικά απόβλητα έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο.
Αιτία ?????
Τη γνωρίζουμε όλοι. Και εμείς και οι σκατιάρηδες εκδότες-δημοσιοκάφροι, έμποροι και εκβιαστές της πληροφορίας.
Η πλάκα η μεγάλη έχει να κάνει με το ότι ενώ οι κωλοφυλλάδες τους πιάνουν πάτο στη διάθεση, οι σκατέμποροι της δημοσιοκαφρίλας, μέσα από κλασικές πρακτικές εξάρτησης και κάλπικα μηχανάκια επισκεψιμότητας, εμφανίζονται στη κορυφή των ιστοσελίδων και των ιστολογίων.
Στη πράξη έχουμε μια εκφόρτωση του σκατού που παράγουν στον έντυπο και τηλεοπτικό τύπο και στο διαδίκτυο, στη προσπάθεια να υπερκαλύψουν τους πραγματικούς bloggers.
Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό, ότι εκεί που εμφανίζουν κάποια πραγματική "νέα" πληροφορία, εύκολα διαπιστώνουμε ότι οι γνωστοί σκατέμποροι την έχουν κλεμμένη και δεν αναφέρουν τη πηγή.
Για τον ΜπαρμπαΝίκο, το πλέον ανησυχητικό είναι η μετάδοση της μολυσματικής νόσου σε νέα παιδιά, που παρασέρνονται έστω και προσωρινά και παίζουν το παιχνίδι των συνεργατών- νεροκουβαλητών, του διεφθαρμένου συστήματος των ΜΜΕ και των πολιτικών.
Αυτά τα παιδιά τα συμβουλεύω, πως ακόμα κι αν έχουν επαγγελματική φιλοδοξία, να επιβιώσουν σαν επαγγελματίες bloggers, εξασφαλίζοντας έσοδα από διαφήμιση, πρέπει να στίψουν το κεφάλι τους και να βρουν τρόπους, αφενός να μη συνδέουν τη "δουλειά" τους με εξαρτήσεις, και αφετέρου να ξεχωρίζουν από τους σκατοπαραγωγούς της νόθας και κατευθυνόμενης πληροφόρησης. Οι πραγματικοί bloggers προέκυψαν και επικράτησαν από πραγματική ανάγκη ελεύθερης ενημέρωσης και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα.
Το ότι δεν προβάλω εφημερίδες και επαγγελματικά σάϊτ, σημαίνει ότι κάτι θέλω να πω, πως κάτι δείχνω.
Είναι δεδομένο ότι έχουμε εισβολή και διασπορά μολυσματικού σκατού στο διαδίκτυο. Τη κατάσταση αυτή μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, με τον ίδιο τρόπο που που αντιμετωπίσαμε τον έντυπο και τηλεοπτικό τύπο και φτιάξαμε το κάτι διαφορετικό, το οποίο οι σκατιάρηδες εκδότες δεν μπορούν να μιμηθούν με καμία δύναμη.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 430 ΔΙΣ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!! ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....

Ο παραπλεύρως εικονιζόμενος είναι ο Zhou Xiaochuan, Διοικητής της "Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας", της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας. Ο μορφονιός της Κινέζικης ψευδοσοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια μόνιμα, στους 100 ισχυρότερους ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά στη πραγματικότητα είναι ένα ακόμα δουλικό του διεθνούς τραπεζοοικονομικού συστήματος διαφθοράς των Εβραίων. Η καριέρα του Εβραιοκινέζου αρχιμαφιόζου έφτασε στο τέλος της, αφού ήδη ξέσπασε σκάνδαλο ...."εξαφάνισης" 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που κατέληξε σε γνωστό εβραιοαμερικάνικο κύκλωμα. Μετά την έντονη φημολογία επικείμενων συλλήψεων, ο Zhou Xiaochuan και ακόμα 20 περίπου μαγαλοστελέχη της Κινέζικης τράπεζας, αναζητούν τρόπο διαφυγής τους στη ληστρογόνο δύση των πάσης φύσεως πυραμίδων. Τζέφρι, σου εύχομαι και στα δικά σου και κυρίως να μη προλάβεις να το σκάσεις στη πραγματική πατρίδα σου.

ΛΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΤΥΡΑΝΟΥΣ

ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΔΗΜΙΩΝ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ... ΑΥΤΗ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ.

ΜΙΑ ΣΠΕΙΡΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΝΤΑΒΕΛΗΔΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Ποιος μπορεί άραγε βάσιμα να θεωρήσει υπερβολική αυτή την πολιτική διαπίστωση???
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πρακτικά κανείς. Και δε του το επιτρέπει η ίδια η καθημερινότητα να αντιμετωπίσει διαφορετικά την επικίνδυνη συμμορία που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας.
Σ αυτή την καθημερινότητα τρείς είναι οι λέξεις που κυριαρχούν.

Φόροι… Εισφορές… Περικοπές.
Η τσέπη του Έλληνα πολίτη δεν έχει στεγνώσει απλά, αλλά εκ των πραγμάτων έχει καταστεί περιττό αξεσουάρ στη σύγχρονη κοινωνία που μας επεφύλαξαν οι «πράσινοι» σατανάδες που λυμαίνονται ανεξέλεγκτα την πολιτική εξουσία.
Μαζί μ αυτήν έχει στεγνώσει και η ίδια η ζωή μας.
Στέγνωσε από δικαιώματα.
Στέγνωσε από τη στοιχειώδη αυτοπεποίθηση και σιγουριά που έχει ανάγκη ένας ολόκληρος λαός για να πορευτεί την καθημερινότητά του.
Στέγνωσε από υπερηφάνεια για τα τεκταινόμενα.
Το μόνο που ανθεί είναι η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει.
Στις εκλογές του περασμένου χρόνου, αυτό που εξέλεξε αυτός ο λαός, δεν είναι η πολιτική κυβέρνηση του τόπου.

Μέσα από αυτές τις εκλογές αυτό που ανέδειξε είναι μια κάστα δημίων που μισούν την πατρίδα μας και εξοντώνουν μεθοδικά το λαό της.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Και είναι τέτοιο γιατί αυτά τα «οικονομικά» και φυσικά ό τρόπος που τα διαχειρίζονται οι τσαρλατάνοι της πολιτικής εξαπάτησης δεν είναι καθόλου δημόσια.
Πρόκειται για ένα επιτελείο αδίστακτων μπράβων που το μοναδικό τους καθήκον είναι να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο τα ματωμένα δολάρια των εντολέων τους.
Πρόκειται για ένα μηχανισμό αδίστακτων κοτζαμπάσηδων που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία συγκέντρωσης κεφαλικού φόρου για να τον καταθέσει στα πόδια του «μεγάλου αφέντη» τον οποίο υπηρετεί.
Πρόκειται για αδίστακτους εκτελεστές ενός λαού που έχουν προσκυνήσει τα πόδια των αφεντικών τους.

Δημόσια οικονομικά δε σημαίνει και δεν μπορεί να σημαίνει λογιστική διαχείριση με στόχο την εξασφάλιση της τσέπης και του μαύρου πλούτου των κλεπτοκρατών.
Δημόσια οικονομικά πρωτίστως σημαίνει χρηστή διαχείριση του δημόσιου πλούτου.
Δημόσια οικονομικά πρωτίστως σημαίνει δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω παραγωγή δημόσιου πλούτου.
Δημόσια οικονομικά πρωτίστως σημαίνει διαχείριση της κατανομής αυτού του πλούτου στην κοινωνία και όχι ανακατανομή της φτώχειας, της δυστυχίας και της ανέχειας.
Δημόσια οικονομικά πρωτίστως σημαίνει δημιουργία και τήρηση κανόνων μέσα από τους οποίους θα εξασφαλίζεται η επανατροφοδότηση του δημόσιου πλούτου στην κοινωνία που τον παρήγαγε μέσα από τη μετατροπή του σε ένα πλέγμα παροχών, εξασφαλίσεων και αμοιβών που θα καταστούν την κοινωνία πιο γελαστή, περισσότερο ευτυχισμένη και κυρίως εξοπλισμένη με τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νέας εποχής, τις βιοποριστικές της ανάγκες, την εθνική της υπόσταση, τα οράματά της, το μέλλον των παιδιών της.

Και δημόσια οικονομικά δεν μπορεί να υπάρξουν όσο ένας θίασος διορισμένων υπαλλήλων της κλεπτοκρατίας παραμένει γαντζωμένος και ανενόχλητος στην πολιτική εξουσία.
Γιατί απλούστατα αυτός ο θίασος, δεν ασκεί δημόσια οικονομική πολιτική.
Ασκεί γενικευμένη πολιτική κοινωνικής αφαίμαξης.
Αποσκοπεί να καταδικάσει αυτό το λαό σε μια γενικευμένη δυστυχία και εξαθλίωση. Διαχειρίζεται τη λογιστική του ταμείου των κλεπτοκρατών, φροντίζοντας να εξασφαλίζει θετικό για λογαριασμό τους ισοζύγιο, αδιαφορώντας παντελώς για το αύριο και την προοπτική αυτού του τόπου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.
Και δε βασιλεύουν μόνο στο καλάθι του σούπερ μάρκετ.
Τα σχολεία διαλύονται… κι όμως ο Έλληνας πολίτης πληρώνει ακόμα περισσότερους φόρους.
Τα νοσοκομεία καρκινοβατούν… κι όμως ο Έλληνας πολίτης πληρώνει ακόμα περισσότερους φόρους.
Ο στρατός βρίσκεται υπό διάλυση…
Οι ήρωες του Αιγαίου σκοτώνονται, και στο βέβαιο θάνατο εκτός από τις πολιτικές επιλογές της υποτέλειας, τους καταδικάζει και η διαχειριστική μιζέρια των μπακαλόγατων της κλεπτοκρατίας. Εξήντα χρόνια εξοντωτικών εισφορών και τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια.

Κανείς δε λογοδότησε… Κανένας δεν κρεμάστηκε… Κανενός η περιουσία δε δημεύτηκε…
Οι κλεπτοκράτες βρήκαν κι εδώ την εύκολη λύση.
Δε θα πληρώσει τα κλεμμένα ο ληστής.
Θα τα πληρώσει και πάλι αυτός που ληστεύθηκε, για να μπορεί και πάλι η επόμενη γενιά κλεπτοκρατών να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.

Φόροι… Φόροι… Παντού φόροι, οικονομική αφαίμαξη και περικοπές μισθών, και το αποτέλεσμα για το λαό και τους εργαζόμενους είναι ακόμα περισσότερη δυστυχία.
Μέσα σ αυτό το καθεστώς της απόλυτης ανέχειας και της καταστροφής, οι μοναδικοί εξασφαλισμένοι μέχρι τρίτης γενεάς είναι οι τοκογλύφοι, οι οικονομικά ισχυροί και οι πολιτικοί σχεδιαστές των επιλογών της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που βλέπουν - συν τοις άλλοις – και μια δραστική προσπάθεια ανασύνταξης του πολιτικού συστήματος μέσα από ένα πλέγμα αλλαγών και θεσμικών αναδιαρθρώσεων που αποβλέπει να προσδώσει βιωσιμότητα και μακροημέρευση στην απόλυτη πολιτική τους κυριαρχία.
Το τίμημα ήταν σκληρό!!!
Υποθήκευσαν αδίστακτα τη χώρα μας… Το μέλλον μας… Τη ζωή μας… Την ίδια την αξιοπρέπεια αυτού του λαού.

Δεν πάει άλλο…
Αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί άμεσα και με τρόπο παραδειγματικό.
Το κεντρικό της επιτελείο και πρωτίστως ο πρωθυπουργεύων της πολιτικής εξαπάτησης, πρέπει να υποστούν την πιο σκληρή τιμωρία για τις συνειδητές τους επιλογές, και πρωταγωνιστής σ αυτήν την τιμωρία δεν μπορεί παρά να είναι ο ίδιος ο εξεγερμένος λαός που θα πάρει στα χέρια του τις τύχες του τόπου.
Αυτή η ανατροπή δε θα επιτευχθεί με μεγαλόστομες φανφαρολογίες και με ανέξοδες παρελάσεις που θα καταγγέλλουν το σύστημα και τον κακό μας τον καιρό. Αυτά δεν αρκούν.

Εκτονώνουν ανώδυνα την καθολική αγανάκτηση…
Εδραιώνουν συναισθήματα αναποτελεσματικότητας και απογοήτευσης στη συνείδηση των μαζών. Νομιμοποιούν ως αποδεκτός τρόπος αντιπολίτευσης, τις επιλογές των συμπολιτευόμενων… Εξαντλούνται σε μεγαλόστομες φλυαρίες που δεν οδηγούν πουθενά, την ίδια στιγμή που οι πολιτικές…
Και αποφασίζονται…
Και εφαρμόζονται…
Και υλοποιούν τον πλέον επικίνδυνο πολιτικό σχεδιασμό με τον οποίο βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπος ένας λαός στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Αυτό που χρειάζεται είναι να οργανωθεί η καθολική εξέγερση με στοχευμένο πολιτικό ακτιβισμό ικανό να τους ανατρέψει, να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, και να τροφοδοτήσει το ντόμινο της εξέγερσης σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς που ισχυρίζονται ότι πραγματικά αντιπαλεύουν την εφαρμοζόμενη πολιτική, ήρθε η ώρα να αποδείξουν στην πράξη πια και όχι στα λόγια, πως εννοούν πραγματικά όλα όσα ισχυρίζονται.
Από παχιά λόγια χορτάσαμε και το βέβαιο είναι πως δεν οδήγησαν πουθενά.
Αυτοί ήταν αποφασισμένοι να πάρουν πίσω τις λαϊκές κατακτήσεις εξήντα χρόνων κι το κατάφεραν μέσα σε μόλις ένα εικοσαήμερο.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας???

Ιδού η Ρόδος για να αποδείξει ο καθένας πως εννοεί πραγματικά αυτά που ισχυρίζεται, και πως δε νομιμοποιεί το πολιτικό σύστημα ενσωματωνόμενος σε αυτό μέσα από αποδεκτές αντιπολιτευτικές φανφάρες.

Χθες ίσως να ήταν νωρίς… Αύριο θα είναι σίγουρα αργά… Τώρα είναι η ώρα.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ 1917 ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 1945

ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: Η ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Τη σαπίλα και τη βρωμιά της επαγγελματικής δημοσιοκαφρίλας προσπαθούν τώρα κάποιοι τιποτένιοι πολιτικάντηδες με την μάσκα του Blogger, να την μεταφέρουν και στη μπλοκόσφαιρα. ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ και μ’ένα κλικ ρίξτε τους στην ανακύκλωση.Quantcast

γράφει ο: ”αλεξικέραυνος”

Άργησαν κάποιοι αλλά τελικά το κατάλαβαν το κόλπο…. Είδαν πως τα ψέμματα και οι ρουφιανιές τους για μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν περνάνε πλέον μέσα απο τις κωλοφυλλάδες τους (που η κυκλοφορία έφτασε κοντά στο απόλυτο μηδέν) και σκέφτηκαν τον εύκολο δρόμο: Αφού σου λέει ο κόσμος διψάει για υγιή και αμόλυντη ενημέρωση και την ψάχνει διαλέγοντάς την μέσα απο το διαδίκτυο και ειδικά απο τα Bloggs, ας φτιάξουμε κι εμεις μερικά Ιστολόγια μπας και τους παραπλανήσουμε, αφού θα τους δώσουμε κι ενα ωραίο ονοματάκι! Κι έτσι ο κόσμος θα διαβάζει τις ειδησούλες και τις θεσούλες μας που θα περνάμε (όπως εμεις πάλι τις θέλουμε) Έτσι όπως κάναμε και στις εφημερίδες που γράφαμε πριν. Θα του ρίχνουμε το τυράκι στη φάκα δηλαδή, με άλλα λόγια !!!!! Κάπως έτσι σκέφτηκαν ορισμένοι “λυκάνθρωποι” της σάπιας ενημέρωσης με μάσκα προβάτου … Κι απ’ ότι βλέπουμε σήμερα ο χαμός γίνεται εκεί στη Δυτική Στερεά, σε Αιτωλοακαρνανία μεριά και όχι μόνον. Τους έδωσε βέβαια την αφορμή κι ο διαπλεκόμενος “ζούγκλας” με τα ληβελογραφήμματά του (ο γνωστός “φονιάς” του Γκιόλια για να μη ξεχνιόμαστε), όχι βέβεια πως δεν την έψαχναν— για ν’ αρχίσουν να κατηγορούν και να σηκοφαντούν έναν δήμαρχο για τις ερωτικές του επιδόσεις, όπως λένε.

Ρε αλήτες της δήθεν ενημέρωσης, γιατί επιλέξατε το παρόν timing για να ξεράσετε τις γελοίες αποκαλύψεις σας??? Σεις που τα γνωρίζατε απο μηνών τα σπουδαία “γεγονότα”. Σεις που μπήκατε και στην κρεββατοκάμαρά του και είδατε και τα μαλλιοτραβήγματα των δυο γυναικών !!! Σεις που κόπτεστε για το αν του “σηκώνεται” ή όχι και πόσο πολύ μπορεί να γαμ@@ει ο δήμαρχος. Σε σας απευθύνομαι ρε βρωμιάρηδες του κερατά! Αλλά σταματήστε το ωραίο σας παραμυθάκι , αυτό του αγνού κι έγκυρου Blogger μέσα απο την εως τώρα καθαρή μπλοκόσφαιρα που εξ αιτίας σας πάει να βρωμίσει, έτσι όπως έχετε καταντήσει και τους χώρους της πάλαι ποτέ καθαρής και γνήσιας δημοσιογραφίας.

Γνωρίζουν καλά (και παρά την επιμονή σας) όλοι κι εκεί σε Ναύπακτο μεριά – αλλά κι αλλού - πως πίσω απο τα σάπια κείμενα των νεόφερτων κεκαλυμένων “bloggers- φονιάδων” που ασχολούνται με το ”ροζ live-style” και τις ιστορίες κρεββατοκάμαρας, κρύβονται δημοτικά κι άλλα πολιτικά συμφέροντα κάποιων βρωμερών νταβατζήδων της ντόπιας κοινωνίας, που θα πρέπει και ο αναγνώστης του διαδικτύου να τους απομονώσει ΑΜΕΣΩΣ! Και θα το κάνει να είστε σίγουροι γι’ αυτό! Σας πήρανε χαμπάρι !

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ στους φίλους επισκέπτες της μπλοκόσφαιρας: Βλέπετε να ξεπετάγονται στην οθόνη κάποια “Bloggs” που κατηγορούν ασύστολα με γελοία επιχειρήματα του τύπου “ο τάδε έχει γκόμενα” ή “ο δείνα απατάει τη γυναίκα του” κι άλλες τέτοιες μαλ@@@ιες ,??? η άμεση απάντησή σας θα είναι : Μ’ενα κλικ στον κάλαθο της ανακύκλωσης. Σβήστε τους όλους αυτούς τους “Καρα-Δελη- καρακατσαναίους” απ’ το χάρτη της ενημέρωσής σας. Είναι ό,το πιο βρωμερό έχει γεννήσει αυτός ο τόπος, είναι ανθέλληνες με δόλιους και ύποπτους σκοπούς, οι δε περισσότεροι είναι και “τουρκόσποροι” …. κι Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

Αναρτήθηκε από cretanpatriot

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Καινούργια αλλά απροσπέλαστα λεωφορεία αγοράζει η Κύπρος. Η οργάνωση παραπληγικών Κύπρου διαμαρτύρεται. Διαβάστε την διαμαρτυρία στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29076

Γράφτηκε πως έγινε υποχρεωτική η πρόσβαση των ΑμεΑ στις τράπεζες, αλλά δεν ανακοινώθηκε προς το παρόν η προθεσμία που θα αποκατασταθεί η προσπελασιμότητα των απροσπέλαστων τραπεζών ούτε ανακοινώθηκε η ποινή που θα επιβληθεί σε εκείνες τις τράπεζες που επιμένουν να διατηρούν απροσπέλαστα υποκαταστήματα. Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=31828 Νέες περικοπές στις «αναπηρικές» συντάξεις προγραμματίζονται για το 2011. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31826

Tην απαλλαγή πληρωμής του 80% – 100% των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν στις αμοιβές του 1/2 του προσωπικού των επιχειρήσεων θα προσφέρει ο OAEΔ σε όσους εργοδότες δεσμευτούν να διατηρήσουν για 1 χρόνο το σύνολο των ατόμων τα οποία απασχολούν. Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31833 επειδή υπάρχουν σημεία που ενδιαφέρουν τους ΑμεΑ.

Δεν ξέρω τι συνέβη και μου ξέφυγε να σας στείλω τα κείμενα του Τάσου Τέλογλου στην εφημερίδα Καθημερινή για την διαφθορά στα ασφαλιστικά ταμεία και στο ΕΣΥ. Τα κείμενα βρίσκονται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?cat=25 αλλά το κείμενο που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι μια επιστολή νέων νευρολόγων που καταγγέλλουν αμαρτωλές συνταγογραφησεις για ένα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Το κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31850

Διαβάστε στο http://news.disabled.gr/?p=31839 την κοινή συνέντευξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας για τις κοινωνικές ασφαλίσεις και άλλα τινά, επειδή σε πολλά σημεία η συνέντευξη ενδιαφέρει τους ασφαλισμένους με αναπηρίες.

«Παράθυρο» για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών άνοιξε ο διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ρ. Σπυρόπουλος δηλώνοντας ότι «μπορεί και πρέπει να μειωθούν, εφόσον αποδώσουν τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για τον έλεγχο των δαπανών υγείας και την αύξηση των εσόδων». Σε απλά ελληνικά , ο διοικητής του Ι.Κ.Α. φαίνεται να λέει «εάν μαζέψουμε αρκετά χρήματα από τους νομοταγείς πολίτες τότε θα κάνουμε έκπτωση στις εισφορές όλων των πολιτών». Σε πιο απλά ελληνικά: διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31810

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκπαίδευσης αυτιστικών μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31808 και είναι ελληνικό.

Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση πρόκειται να γίνει τον Οκτώβριο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το σεμινάριο στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31806

Τελικά δεν έχουν άδικο τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που «κατηγορούν» την Ελλάδα επειδή έχει το πιο πλουσιοπάροχο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων. Διαβάστε το http://news.disabled.gr/?p=31823 για να διαπιστώσετε πως το ελληνικό σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων δίνει λεφτά εκεί που δεν χρειάζονται και εκεί που χρειάζονται κάνει περικοπές.

Επειδή το «μνημόνιο» δεν είναι ένα μεταφυσικό φάντασμα αλλά έχει Λέξεις, προτάσεις και παραγράφους διαβάστε τον νόμο στη διεύθυνση http://www.nomotelia.gr/photos/File/3845-10.htm ώστε να γνωρίζετε αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Μαϊμού συντάξεις σε ένα κράτος τσίρκο. Διαβάστε το πάρα πολύ ενδιαφέρον κείμενο στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=31841 για να απολαύσετε το μέγεθος και την έκταση της κακής διοίκησης των ασφαλιστικών ταμείων αν και το κείμενο δεν φαίνεται και τόσο προϊόν ρεπορτάζ όσο φαίνεται να είναι «καρφωτή» από πολιτικούς κύκλους.

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο με τίτλο «ένας νέος χορός» βρίσκεται στη διεύθυνση http://realmsvoices.com/entries/a-new-way-of-dancing-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%82/ και εάν γνωρίζετε αγγλικά πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε.

Τις υπόλοιπες ειδήσεις μπορείτε να τις διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.

Εάν θέλετε να σταματήσετε να παίρνετε αυτό το newsletter μπορείτε να το κάνετε από τις επόμενες γραμμές.

Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΦΤΩΧΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΠΟ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ---- Αθήνα, 26 Αυγούστου 2010
Πλησιάζει η μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία για να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους, έτοιμους για μια νέα σχολική χρονιά. Τα προαύλια θα πλημμυρίσουν από παιδικές φωνούλες και τα παιδιά θα ξεκινήσουν το νέο έτος γεμάτα ενθουσιασμό και διάθεση να μάθουν καινούργια πράγματα. Όμως οι απαιτήσεις του σχολείου αυξάνονται διαρκώς και πολλές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα. Γι αυτό λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, ξεκινάει μία πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σχολικών απαιτήσεων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ velos_color_red.gif

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
'Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ έχει στη διάθεσή του πολύχρωμα τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, στυλό και άλλα είδη. Όλα αυτά τα είδη μπορείτε να τα βρείτε στα σχολικά παζάρια που διοργανώνει. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με Χαμόγελα με είδη από ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται τα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ velos_color_red.gif

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Σε μία δύσκολη εποχή που η ανησυχία και ο προβληματισμός λόγω των οικονομικών συνθηκών μας έχει όλους συγκλονίσει πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε τα εκατοντάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Η πανελλήνια δράση μας «Στήριξη Παιδιών με
Προβλήματα Διαβίωσης» πρέπει να συνεχίσει και με την ίδια ένταση να στηρίζει και να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Η συμμετοχή σας στις προσπάθειες του Εθελοντικού μας Οργανισμού στα δεκαπέντε χρόνια της ύπαρξής μας είναι εκείνη που προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να μην στερηθούν τα αναγκαία είδη για τη διαβίωση τους, ένα ζεστό πιάτο φαγητό, μία σοκολάτα, ένα παγωτό.

Η δική σας πολύτιμη συμμετοχή στα απαραίτητα είδη είναι συμμετοχή επιβίωσης και ελπίδας για τα παιδιά που εκπροσωπούμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
velos_color_red.gif

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ -- Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΞΕΔΡΑ...

....ΟΤΑΝ Ο ΤΕΩΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ, ΖΗΤΗΣΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΝ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?????
Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ-ΔΥΝΑΣΤΗΣ, ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ?????
Μια Προσφορά από τον ΜπαρμπαΝίκο, μέλος της Επιτροπής (πραγματικού) Αντιμοναρχικού Αγώνα Εύβοιας,
Στον γιαλαντζί αντιμοναρχικό του κώλου της Νομαρχίας Πειραιά, μακάκα!!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ, ΣΤΗ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΤΑΣΙΣ ΠΡΩΤΗ

1. Ἡ Ἁγνὴ ἐν τάφῳ, κατετέθης βαβαί, ἡ Θεὸν γαστρί σου χωρήσασα καὶ κυήσασα ἀφράστως ἐπὶ γῆς.

2. Ἀπορεῖ καὶ φύσις, καὶ πληθὺς νοερά, τὸ ἐν σοί, παρθενομῆτορ, μυστήριον, τῆς ἐνδόξου καὶ ἀρρήτου σου ταφῇς.

3. Βασιλὶς καὶ πόλου, καὶ τῆς γῆς ἀληθῶς, εἰ καὶ τάφῳ σμικροτάτω συγκέκλεισαι, ἐγνωρίσθης πάσῃ κτίσει Μαριάμ.

4. Γέφυρα ὑψούται, ἡ μετάγουσα πρίν, ἐκ θανάτου πρὸς ζωὴν τὴν ἀκήρατον, τοὺς θανόντας παραβάσει τὸν Ἀδάμ.

5. Δάκρυσι καὶ θρήνοις, γοεροῖς ἐπὶ σοί, πᾶσαι αἱ σαὶ φίλαι ἐκόπτοντο, τὴν μετάστασιν μὴ φέρουσαι τὴν σήν.

6. Ἔχαιρον χορείαι, Οὐρανίων Νοῶν, ἀπὸ γῆς σὲ φερομένην δεχόμεναι, εἰς οὐράνια σκηνώματα Ἁγνή.

7. Ζῶσα ἐν ὑψίστοις, ἀληθῶς Μαριάμ, ὑπὲρ πάντων πρεσβευτὴς ἡμῶν γέγονας, ἀξιώσαι ἐφροσύνης ἀληθῶς.

8. Ἡ λαμπὰς ἡ θεία, τοῦ ἀρρήτου φωτός, φρικτωρούσα οὐρανόθεν τοὺς δούλους σου, μὴ ἐλλείπης ἀγαθὴ τοὺς ἐπὶ γῆς.

9. Θρόνος τοῦ ὑψίστου γενομένη ἁγνή, ἀπὸ γῆς πρὸς οὐρανὸν μεταβέβηκας, μεταστᾶσα εἰς αἰώνιον ζωήν.

10. Ἱερέων πέλεις, καύχημα εὐλαβῶν, Ἐκκλησίας τὸ ἀκράδαντον στήριγμα, καὶ Ὁσίων Ἀσκητῶν ἡ ἀρωγός.

11. Κλῖμαξ ἡ ἁγία, ἢν προεῖδε σαφῶς, Ἰακὼβ δι’ ἧς κατέβη ὁ Ὕψιστος, ἀνυψούται ἀπὸ γῆς πρὸς οὐρανόν.

12. Λόγος τοῦ Ὑψίστου, ὁ ἀρρήτως τεχθεὶς ὑπὸ σοῦ, Θεοκυήτωρ, μετέστησεν ἐκ τῆς γῆς πρὸς τὴν ἀθάνατον ζωήν.

13. Μαριὰμ πῶς θνῄσκεις, πῶς τῷ τάφῳ οἰκεῖς, τῆς ζωῆς τὸν χορηγὸν ἡ γεννήσσασα, τοὺς νεκροὺς ἐξαναστήσαντα φθοράς;

14. Νύμφην τοῦ Ὑψίστου, καὶ Μητέρα σαφῶς, Ἰησοῦ τοῦ Θείου Λόγου γινώσκομεν, κἄν ἐν τάφῳ σὲ ὁρῶμεν ὡς φθαρτήν.

15. Ξένον τόκον εἶδον, ἀληθῶς οἱ πιστοί, καὶ τὸν νοῦν εἰς οὐρανὸν νῦν μετέθεσαν, ξενωθέντες τῆς ζωῆς τῆς κοσμικῆς.

16. Οὐρανὸς ὡς ἄλλος, ἀνεδείχθη Ἁγνή, δεξαμένη τὸ σὸν σκῆνος τὸ ἄχραντον, ἡ ἁγία καὶ σεπτὴ Γεθσημανῆ.

17. Πύλη σωτηρίας, ἐγεννήθης ἡμῖν, ἀρχηγὸς τῆς νοητῆς ἀναπλάσεως, κὰν ὑπείκεις τῇ τῆς φύσεως φθορά.

18. Ράβδος , ἡ τὸ ἄνθος, τὸ εὐῶδες Χριστόν, ἐξανθήσασα τῷ τάφῳ νῦν τέθαπται, ἵνα φύσῃ σωτηρίας τὸν καρπόν.

19. Σῦ γὰρ μόνη πέλεις. ἐν θνητοῖς ἀληθῶς, ἀναστάσεως τὸν τύπον ἐκλάμπουσα, σύ καὶ μόνη τῶν πταιόντων ἱλασμός.

20. Τάφος μὲν καλύπτει, τὸ σὸν σκῆνος , Ἁγνή, τὴν δὲ θείαν σου ψυχὴν χειριζόμενος, ὁ Υἱός σου ἀγκαλίζεται λαμπρῶς.

21. Ὕμνοις οὐρανίοις, ἐμελώδουν σεμνή, τὴν τριήμερον ταφήν σου οἱ ἄγγελοι, καὶ τὴν δόξαν ἐμεγάλυνον τὴν σήν.

22. Φέγγος οὐρανόθεν, δεξαμένη Ἁγνή, ἐχαρίτωσας ἡμᾶς τοὺς τιμῶντας σε, καὶ γεραίροντας τὴν κοίμησην τὴν σήν.

23. Χώραν ἀχωρήτου, τοῦ Θεοῦ Μαριάμ, χρηματίσασαν καὶ ἅγιον τέμενος, νῦν καλύπτει σὲ ἀγρὸς Γεθσημανῆς.

24. Ψάλλοντες τὸν τόκον, σοῦ τὸν θεῖον Ἁγνή, ἀνυμνοῦμεν οἱ πιστοὶ καὶ γεραίρομεν, σὲ τὸν ἔμψυχον ναὸν τόν τοῦ Θεοῦ.

25. Ὢ θαυμάτων ξένων, ὢ πραγμάτων καινῶν, ἡ πνοή μου τὸν δοτῆρα κυήσασα, ἄπνους κεῖται καὶ κηδεύεται νεκρά.

Δόξα

26. Ἀνυμνοῦμεν λόγε, σὲ τὸν πάντων Θεόν, σὺν Πατρὶ καὶ τῷ Ἁγίῳ σοῦ Πνεύματι, καὶ δοξάζομεν οἱ πάντες εὐσεβῶς.

Καὶ νῦν

27. Μακαρίζομέν σε, Θεοτόκε Ἁγνή, καὶ τιμῶμεν τὴν ἁγίαν σου Κοίμησιν, καὶ τὴν ὕψωσιν ἐκ γῆς, πρὸς οὐρανόν.

28. Ἡ Ἁγνὴ ἐν τάφῳ, κατετέθης βαβαί, ἡ Θεὸν γαστρί σου χωρήσασα καὶ κυήσασα ἀφράστως ἐπὶ γῆς.

Μικρὰ συνάπτῃ. «Ὅτι ηὐλόγηταί Σου τὸ ὄνομα καί δεδόξασταί Σου ἡ βασιλεία τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ …»

παναγία

ΣΤΑΣΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

1. Ἄξιόν ἐστι, μεγαλύνειν σὲ τὴν Θεοδόχον, τὴν τῶν ἀρετῶν ταμεῖον ὑπάρξασα, καὶ χαρίτων ἁπασῶν τῶν τοῦ Θεοῦ.

2. Βάτον ἐν Σινᾶ, ἀκατάφλεκτον εἶδε σε πάλαι, Μωυσῆς γαστρί σου τὸ θεῖον πῦρ, ὡς χωρήσασα ἀφλέκτως Μαριάμ.

3. Γόνιμος ὡς γῆ, ἀεὶ δείκνυται Παρθενομῆτορ, πᾶσι τοῖς θερίζειν ἐθέλουσι, σωτηρίαν ἡ σεμνὴ Γεθσημανῆ.

4. Δῆλον οὖν ἡμῖν, ὢ Παρθένε μὴ ἰσχύειν δίχα, σοῦ τῆς μεσιτρίας ὀρθοβατεῖν, τοῖς πανσέπτοις ἴχνεσι τοῦ Χριστοῦ.

5. Ἔνθα οἱ χοροί, Ἀποστόλων τε καὶ τῶν Ἀγγέλων, ἵσταντο κυκλοῦντες ἐν ᾄσμασι, παριστάμεθα Παρθένε καὶ ἡμεῖς.

6. Ζώωσον Ἁγνή, τοὺς εἰς σὲ πιστῶς καταφυγόντας, διὰ τῆς ὑπὲρ αὐτῶν μεσιτίας σου, πρὸς τὸν ἄναρχον Υἱὸν καὶ Παντουργόν.

7. Ἤρω Μαριάμ, κατὰ φύσεως βροτείας νίκην, τὸν Χριστὸν ἀσπόρως κυήσασα, ἀλλὰ θνῄσκεις νόμῳ φύσεως βροτῶν.

8. Θαῦμα ἀληθῶς, πῶς ἡ ἄναδρος θηλάζει βρέφος, πῶς καὶ νεκροφόρος καθίστασαι, ἡ Μητρόθεος ἐκτὸς διαφθορᾶς.

9. Ἴθυνον ἡμᾶς, πρὸς λιμένας σωτηρίους, Κόρη, τοὺς χειμαζομένους ἐν κλύδωνι, ψυχοφθόρων παραπτώσεων δεινῷ.

10. Κλῖμαξ πρὸς Θεόν, ὁ σὸς τάφος Παναγία, πέλει ἄγουσα τοὺς πίστει ὑμνούντας σε, καὶ τιμῶντας σου τὴν Κοίμησιν σεπτῶς.

11. Λόγος τοῦ Πατρός, ἐπεσκήνωσεν ἐν σοὶ Παρθένε, καὶ πρὸς οὐρανὸν σὺ μετήγαγες,τοὺς τὴν κύησιν δοξάζοντας τὴν σήν.

12. Μέτοχοι ζωῆς, τῆς ἀφθάρτου τε καὶ ἀϊδίου, τῷ σῷ τόκῳ πάντες γεγόναμεν, δι’ ὃ ᾄδομεν τὸ χαῖρε σοι σεμνή.

13. Νόμοι ἐπὶ σοί, οἱ τῆς φύσεως Ἁγνὴ Παρθένε, σφόδρα παραδόξως καινίζονται, ὡς κυήσασα Θεὸν Ἐμμανουήλ.

14. Ξένον ἀληθῶς, τὸ μυστήριον τῆς σῆς κυοφορίας, Ἄχραντε ἀσπόρως γεννήσασα, καὶ θηλάσασα τὸν Κτίστην τοῦ παντός.

15. Ὅλον τὸν Ἀδάμ, προσλαμβάνει ἐκ γαστρός σου, θέλων ἐκτεμεὶν ῥιζόθεν παρακοήν, ὁ Υἱός σου τὴν φυείσαν ἐν ἡμῖν.

16. Πύλη νοητή, τῆς ἐν γῇ φανερωθείσης Κόρῃ, ἐκ τοῦ ὕψους θείας ἀνατολῆς, ἀνεδείχθης Θεονύμφευτε πιστοῖς.

17. Ῥήτορες δεινοί, οὐδὲ Ἄγγελοι Παρθενομῆτορ, σθένουσιν ἀξίως ὑμνήσαι σε, τὴν ὑπέρτιμον Μητέρα τοῦ Θεοῦ.

18. Σῶμα καὶ ψυχήν, ὑπερένδοξε Ἁγνὴ Παρθένε, ἄσπιλα Θεῶ διετήρησας, δι’ ὃ κάλλους ἠράσθη ὁ Χριστός.

19. Τόμος σὺ καινός, ἐν ὢ γέγραπτε ὁ θεῖος λόγος, βίβλῳ τῆς ζωῆς ὑμνούντας σε, ἐγγραφῆναι καθικέτευε Ἁγνή.

20. Ὕμνους καὶ ᾠδάς, ἐξοδίους ὥσπερ μύρα Κόρη, ἐπικήδεια σοι προσφέροντες, ἐξαιτούμεθα πταισμάτων ἱλασμόν.

21. Φόβῳ καὶ χαρά, καὶ ἡμεῖς ὥσπερ ἐκεῖνοι τότε, πάρεσμεν τῷ τάφῳ σου Ἄχραντε, ἐκπληττόμενοι τὴν κοίμησιν τὴν σήν.

22. Χαῖρε Μαριάμ, δι’ ἧς ἔλαμψε χαρὰ τῷ κόσμῳ, καὶ ἀρᾷ ἡ καθ’ ἡμῶν ἐξωστράκισται, τὸν Σωτῆρα κυησάσης ἐπὶ γῆς.

23. Ψάλλοντες τὸν σὸν, τόκον ἄσπιλε Παρθενομῆτορ, ἀνυμνολογοῦμεν γεραίροντες, σὲ τὸν ἔμψυχον ναὸν τόν τοῦ Θεοῦ.

24. Ὥσπερ οἱ νεκροὶ διὰ σοῦ ζωοποιούνται Κόρη, οὕτω καὶ ἡμᾶς ζωοποίησον, νεκρωθέντας πλημμελήμασι πολλοῖς.

Δόξα

25. Δόξα τῷ Πατρί, σὺν Υἱῷ τε καὶ τῷ Παναγίῳ Πνεύματι προσάγομεν εὐσεβῶς, τῇ Τριάδι τῇ Ἁγίᾳ καὶ σεπτή.

Καὶ νῦν

26. Ἄσμασι πιστοί, ὀρθοδόξοις τε καὶ εὐπροσδέκτοις, πάντες ἀνυμνήσωμεν σήμερον, τὴν Μητέρα τοῦ Θεοῦ δουλοπρεπῶς.

27. Ἄξιόν ἐστι, μεγαλύνειν σε τὴν Θεοδόχον, τὴν τῶν ἀρετῶν ταμεῖον ὑπάρξασα, καὶ χαρίτων ἁπασῶν τῶν τοῦ Θεοῦ.

Μικρὰ συνάπτῃ. «Ὅτι ἅγιος εἰ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ ἐπὶ Θρόνου δόξῃς τῶν Χερουβεὶμ ἐπαναπαυόμενος καὶ σοὶ τὴν δόξαν ἀναπέμπομεν, τῷ Πατρὶ καὶ τῷ Υἱῷ καὶ τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι, …»

υπεραγία θεοτόκος θυμίαμα

ΣΤΑΣΙΣ ΤΡΙΤΗ

1. Αἱ γενεαὶ πᾶσαι, ὕμνον τῇ ταφῇ σου, προσάγουσι Παρθένε.

2. Βλέψας οὐρανόθεν, Θεὸς τῶν ὅλων Κτίστης, ἐν τῇ γάστρί σου ᾔκει.

3. Γνῶσιν ἐξαιτοῦμεν. τῆς σῆς κυοφορίας, προξένου σωτηρίας.

4. Δυσώπει τὸν Υἱόν σου, οἰκτείραι ἡμᾶς πάντας, ἐν τῇ μελλούσῃ κρίσει.

5. Ἐν οὐρανῷ ἐστάναι, νομίζομεν Παρθένε, ἑστῶτες τῷ Ναῷ σου.

6. Ζῶσι καὶ τεθνεῶσι, τοῖς ἐπὶ σὲ θαρροῦσιν, ἀντίληψιν σὺ δίδως.

7. Ἡ γῆ πανηγυρίζει, ὁ οὐρανὸς χορεύει, σοῦ ἄνω αἰρομένης.

8. Θανοῦσα ἀθανάτους, μετέβης πρὸς σκηνώσεις, ἐχθρὸς ἡ θανατούσα.

9. Ἵνα τὸ κάλλος βλέπεις, τοῦ σοῦ Υἱοῦ Παρθένε, πρὸς οὐρανοὺς μετέστης.

10. Καὶ ὄντως, ὢ Παρθένε, αἱ γενεαὶ πᾶσαι, μακαρίζουσί σε.

11. Λύτρωσιν παράσχου, Παρθένε Θεοτόκε, τοῖς σὲ ὑμνολογούσι.

12. Μόνη σύ προστάτις, πενήτων ὀρφανῶν τε, καὶ τῶν χήρων ὑπάρχεις.

13. Νέκρωσιν ὑπέστης, κυήσασα Παρθένε, τὸν νεκρωτὴν τοῦ Ἅδου.

14. Ξένον τόκον εἶδον, οἱ σὲ ὑμνολογοῦντες, ὡς μόνην Θεοτόκον.

15. Ὁ τάφος σου κηρύττει, Παρθένε τὴν ταφήν σου, καὶ τὴν μετάστασίν σου.

16. Πάντες οἱ λαοὶ σε, Δέσποιναν Παρθένε, καλοῦσι προσκυνοῦντες.

17. Ῥητόρων πολυφθόγγων, σοφίαν ἐτροπώσω, τῇ σῇ κυοφορία.

18. Σκιρτώσιν αἱ καρδίαι, τῶν εὐσεβούντων πάντων, ἐπὶ τῇ σῇ κηδεύσει.

19. Τὶς ἐξειπεῖν ἰσχύει, Παρθενομῆτορ μόνη, τάς θείας ἀρετάς σου.

20. Ὕψωσον Παρθένε, τῇ σῇ κυοφορία, τὸ κέρας Ὀρθοδόξων.

21. Φυλαὶ λοιπαὶ καὶ γλῶσσαι, τὸν τάφον σου κυκλοῦσι, σὲ ἀνυμνολογοῦντες.

22. Χριστιανῶν σε σκέπην, μάλιστα καὶ Μητέρα, κηρύττομεν οἱ πάντες.

23. Ψαύοντες σὴν κλίνην, σὲ ἀνυμνολογοῦμεν, Παρθενομῆτορ Κόρη.

24. Ὢ Μῆτερ καὶ Παρθένε, ἀπάλλαξον γεένης, τοὺς σὲ ὑμνολογούντας.

25. Ἔρραναν τὸν τάφον, μύροις τὸ σὸν σκῆνος, κηδεύσαντες Παρθένε.

26. Ἔρραναν τὸν τάφον, οἱ κηδεύσαντές σε, ἄνθεσι καὶ μύροις.

27. Ἔρραναν τὸν τάφον, μύροις Θεοτόκε, οἱ κηδεύσαντές σε.

Δόξα

28. Ὢ Τριὰς Ἁγία, Πατὴρ Υἱὸς καὶ Πνεῦμα, τοὺς λατρευτάς σου σῶσον.

Καὶ νῦν

29. Παναγία Μῆτερ, σκέπε καὶ φρούρει πάντας, τοὺς ἐπὶ σὲ θαρροῦντες.

30. Αἱ γενεαὶ πᾶσαι, ὕμνον τῇ ταφῇ σου, προσάγουσι Παρθένε.

ΕΥΛΟΓΗΤΑΡΙΑ

Εὐλογητή εἰ Δέσποινα, σκέπε, φρούρει τούς εἰς σέ ὑμνολογούντας

1. Τῶν Ἀγγέλων ὁ δῆμος, κατεπλάγη ὁρῶν σε, ἐν νεκροῖς λογισθεῖσαν, τῆν Σωτῆρα τῶν βροτῶν, Μαριάμ τετοκυῖαν, τόν σύν ἑαυτῷ τόν Ἀδάμ ἐγείραντα, καί ἐξ’ Ἄδου πάντας ἐλευθερώσαντα.

Εὐλογητή Πάναγνε, τήρει πάντας ἡμᾶς ἀκατακρίτους.

2. Τί θρηνεῖτε συμπαθῶς, ὠ γύναια, ἐπ’ ἐμοί θνήσκειν μελλούσῃ, ἡ Παρθένος τερπομένη ἔλεγε, πρός τάς γείτονας θρηνολογούσαις. παύσασθε ὑμεῖς τοῦ θρήνου καί ἤσθητε, καί θανοῦσα γάρ ὑμῶν οὐκ ἀφίσταμαι.

Εὐλογητή εἰ Ἄχραντε, σῶζε πάντας ἡμᾶς ἀναμαρτήτους.

3. Λίαν ταχύ, πρός σέ Κόρη ἔδραμον, οἱ Ἁπόστολοι θρηνολογοῦντες. μεταστῆναι πρός τά ἄνω μέλλουσαν καί είπον, θρήνου νῦν καιρός, τό πάθος πῶς οἴσομεν, ὀρφανίας τῆς σῆς, ὤ Παναμώμητε;

Εὐλογητή εἰ Πάνσεμνε, δίδου πᾶσιν ἡμῖν τήν σωτηρίαν.

4. Μυροφόρων Παρθένε, τάξιν ἀναλαβόντες, πρός τό μνὴμα σου ὕμνους εξοδίους προσκομίζομεν, ἀνυμνοῦντες σε Κόρη, τήν μετά νεκρῶν λογισθεῖσαν ὡς ἄνθρωπον, ὡς Θεοῦ δέ μεταστᾶσαν γεννήτριαν.

Δόξα

5. Προσκυνοῦμεν Πατέρα καί τόν τούτου Υἱόν τε, καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, τήν Ἁγίαν Τριάδα, ἐν μιᾷ τῇ οὐσίᾳ, σύν τοῖς Σεραφείμ, κράζοντες τό Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἰ Κύριε.

Καί νῦν.

6. Ζωοδότην τεκοῦσα, ἁμαρτίας Παρθένε, τόν Ἀδάμ ἐλυτρώσω, χαρμονήν δέ τῇ Εὔᾳ, ἀντί λύπης παρέσχες, ρεύσαντα ζωῆς ἴθυνε πρός ταύτην δέ, ὁ ἐκ σοῦ σαρκωθείς Θεός καί ἄνθρωπος.

7. Ἀλληλούια, Ἀλληλούια, Ἀλληλούια Δόξα σοι ὁ Θεός.
........... Ἀλληλούια, Ἀλληλούια, Ἀλληλούια Δόξα σοι ὁ Θεός.
........... Ἀλληλούια, Ἀλληλούια, Ἀλληλούια Δόξα σοι ὁ Θεός.

Αναρτήθηκε από Ζωντανό Ιστολόγιο
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ