Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 2010, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΟΛΦ

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΙΠΠΕ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΟΦΩΛΙΑΣ ΨΕΥΔΟΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ιστορική καταδίκη: 10 μήνες φυλακή στον Σπ. Ζησιμόπουλο της Επιτροπης Ανταγωνισμού!!!
Τελικά, υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα! Με μια απόφαση με ιστορική σημασία, το Πρωτοδικείο της Αθήνας καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών τον τέως πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Σπ. Ζησιμόπουλο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ στην εισήγηση καταπέλτη της εισαγγελέως διατυπώθηκε πρόταση για ποινή διετούς φυλάκισής του, την οποία απέφυγε λόγω προτέρου εντίμου βίου!!!

Για πρώτη φορά, οι δικαστές δέχθηκαν ότι υπήρξε δόλος εκ μέρους του τέως προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε ό,τι αφορά την πολυετή καθυστέρηση διερεύνησης καταγγελίας μιας μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης για τις καταχρηστικές πρακτικές ενός πολυεθνικού κολοσσού.

Στην υπόθεση που εξετάσθηκε, η εταιρεία Δρίτσας χρειάσθηκε πολλά χρόνια για να δικαιωθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που τελικά διαπίστωσε τις βαρύτατες παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από την ελληνική θυγατρική της Nestle, επιβάλλοντας στην εταιρεία πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Για αρκετά χρόνια, όμως, ο καταγγέλλων επιχειρηματίας έβλεπε την καταγγελία του να «θάβεται» σε κάποια συρτάρια της Επιτροπής, καθώς το τότε αρμόδιο στέλεχος και σήμερα προσωρινή γενική διευθύντρια της Επ.Αντ. «ξεχνούσε» να αναθέσει τη διερεύνηση των καταγγελιών σε εισηγητή και μόλις το 2006 έγινε έφοδος ελεγκτών στην Nestle, κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε γενικού διευθυντή Π. Αδαμόπουλου.

Η έφοδος των ελεγκτών και τα στοιχεία που αντλήθηκαν επιβεβαίωσαν πλήρως όσα είχε καταγγείλει ο Έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, βρίσκοντας το θάρρος να αναμετρηθεί ευθέως με ένα κολοσσό με συντριπτικά υψηλό μερίδιο αγοράς και ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους, ενώ μέχρι τότε οι καταγγελίες του εθεωρείτο από την Επιτροπή, ότι περιείχαν μόνο «ψήγματα» αξιοποιήσιμων στοιχείων.

Με την απόφαση επιβολής βαρύτατων κυρώσεων στην Nestle, που πάντως υπάρχουν νέες καταγγελίες ότι εξακολουθεί να εφαρμόζει τις ίδιες, επίδικες πρακτικές της για να διατηρεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά του καφέ, ο καταγγέλλων επιχειρηματίας πρόσφατα δικαιώθηκε απόλυτα. Υπέρ του έχει εκδοθεί νωρίτερα, μάλιστα, άλλη μια ιστορική απόφαση ελληνικού Δικαστηρίου, καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο του επιδίκασε χρηματική αποζημίωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πλημμελή άσκηση των ελεγκτικών της καθηκόντων.

Ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Σπ. Ζησιμόπουλος, επί σειρά ετών ανεχόταν τον «ενταφιασμό» των καταγγελιών Δρίτσα, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του επιχειρηματία και σήμερα γίνεται ίσως ο μοναδικός δημόσιος λειτουργός, με τόσο υψηλό αξίωμα, που καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν προϊόν δόλου και όχι απλής αμέλειας ή ανικανότητας η παρελκυστική τακτική του.

Με την απόφαση αυτή δικαιώνονται πλήρως οι συνεχείς καταγγελίες του STOPCARTEL για το ιδιότυπο καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας των υπευθύνων για βαρύτατες παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, με θύματα τους καταναλωτές και τους μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες, που αποτελούν σταθερούς στόχους μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, εγχώριων και πολυεθνικών.

Με την ιστορική απόφασή τους, οι δικαστές επιβεβαιώνουν πλέον, ότι απελπιστικές καθυστερήσεις διερεύνησης καταγγελιών για κολοσσούς δεν ήταν άλλη μια απλή περίπτωση αδυναμίας μιας Αρχής του ελληνικού κράτους, όπως επέμενε ψευδώς να ισχυρίζεται ακόμη και στη Βουλή ο κ. Ζησιμόπουλος, αλλά μια πρακτική που ακολουθήθηκε για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και συμφέροντα των κυρίαρχων εταιρειών της ελληνικής αγοράς, που με τις καταχρηστικές πρακτικές τους «πνίγουν» υγιείς επιχειρηματικές προσπάθειες μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και καταδικάζουν τους καταναλωτές σε συνεχή αφαίμαξη εισοδημάτων μέσα από τα ενδημικά φαινόμενα ακρίβειας στην αγορά.

Εναντίον του κ. Ζησιμόπουλου εκκρεμούν και ουκ ολίγες άλλες μηνυτήριες αναφορές επιχειρηματιών, για ανάλογες καθυστερήσεις διερεύνησης καταγγελιών τους και μέσα στον Απρίλιο αναμένεται νέα δίκη, αυτή τη φορά ύστερα από αναφορά της εταιρείας Φλωράς, που δικαιώθηκε επίσης με απελπιστική καθυστέρηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μεταξύ των μηνυτών του κ. Ζησιμόπουλου περιλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι της εταιρείας Iron Tenco, που είχαν εξωθηθεί στα άκρα από τις μεθοδεύσεις Ζησιμόπουλου (έφθασαν μέχρι την απεργία πείνας!). Ακόμη και σήμερα, παρότι έχουν διενεργηθεί έφοδοι στις μεγαλύτερες ελληνικές χαλυβουργίες από το καλοκαίρι του 2008, δεν έχει συνταχθεί εισήγηση για το καρτέλ στα χαλυβουργικά προϊόντα, που πρώτοι κατήγγειλαν με στοιχεία οι υπεύθυνοι της Iron Tenco

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σημερινή διοίκηση της Επιτροπής, υπό τον αρεοπαγίτη επί τιμή, κ. Δ. Κυριτσάκη, όχι μόνο συνεχίζει την πρακτική των αέναων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση σημαντικών ερευνών για καρτέλ (χαρακτηριστική η περίπτωση της έρευνας για την αγορά χαλυβουργικών προϊόντων), αλλά στήνει έκτακτα και έκτακτα στρατοδικεία, εξετάζοντας με ταχύτατες διαδικασίες και χωρίς παρουσία του βαριά τραυματισμένου συνηγόρου της Iron Tenco την αίτηση ανάκλησης της απόφασης, με την οποία απορρίφθηκε η καταγγελία της επιχείρησης για καρτέλ.

Επιπλέον, η διοίκηση Κυριτσάκη προήγαγε πρόσφατα στην καίρια θέση της προσωρινής διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού την ίδια υπάλληλο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως διαπιστώθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο «θάψιμο» για χρόνια των καταγγελιών Δρίτσα, αποδεικνύοντας ότι το καθεστώς ατιμωρησίας των καρτέλ που διαμορφώθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει συνέχεια και συνέπεια.

Οι απελπιστικές καθυστερήσεις, που τελικά καθιστούν πρακτικά άχρηστες ακόμη και τις αποφάσεις επιβολής βαριών προστίμων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δυσφημούν σταθερά στο διεθνές στερέωμα την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα στοιχεία της έγκυρης ειδικής επιθεώρησης GlobalCompetition Review δείχνουν, ότι η ελληνική Επιτροπή έχει το θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ καθυστερήσεων, καθώς υπάρχουν έρευνες που χρειάσθηκαν ακόμη και 120 μήνες για να ολοκληρωθούν!

Τα προσχήματα Ζησιμόπουλου περί ανεπαρκούς στελέχωσης και έλλειψης πόρων της Επιτροπής διαψεύδονται από τα ίδια στοιχεία, που δείχνουν ότι, αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας, η Επιτροπή έχει τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων με τη γαλλική αντιμονοπωλιακή Αρχή, που κατατάσσεται σταθερά στις κορυφαίες της Ευρώπης, ενώ ο προϋπολογισμός της ελληνικής Επιτροπής είναι σταθερά πλεονασματικός και κάθε χρόνο επιστρέφει έσοδα στο Δημόσιο.

Νεκροψίες επιχειρήσεων

Την απελπιστική ανεπάρκεια της Επιτροπής, που πλέον αποδεικνύεται ότι δεν ήταν εντελώς αθώα, έχει καταγγείλει με άρθρο του και ο κ. Χρ. Ιωάννου, μέλος της Επιτροπής επί προεδρίας Ζησιμόπουλου από τον Μάρτιο του 2009. Στο άρθρο αυτό, με τον εύγλωττο τίτλο «Ποια Επιτροπή Ανταγωνισμού;», ο κ. Ιωάννου τόνιζε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Μία αιτία της έλλειψης αποτελεσμάτων είναι ότι η παρούσα Επιτροπή Ανταγωνισμού, παρά τη βελτίωση της ποσοτικής ενασχόλησή της με υποθέσεις ανταγωνισμού (συμπράξεων και καταχρήσεων), εξακολουθεί ασχολούμενη κυρίως με «νεκροψίες» αντί με θεραπείες. Σχεδόν ουδέποτε τηρήθηκε η υποχρέωση έκδοσης αποφάσεων σε 6 ή 8 μήνες από την καταγγελία. Όχι στους 6 αλλά ούτε στους 26 μήνες. Έτσι, στις «νεκροψίες» οι καταγγέλλουσες επιχειρήσεις, έως ότου εξετασθεί η καταγγελία τους, έχουν (εξ)αφανισθεί από την αγορά, και συχνά «δικαιώνονται μετά θάνατον».

  • Οι «νεκροψίες» δεν πλήττουν μόνον τις επιχειρήσεις, αλλά και την ίδια την αγορά. Ναι μεν η Επιτροπή Ανταγωνισμού (πρέπει να) υποστηρίζει τον «ανταγωνισμό» και όχι τους «ανταγωνιστές», αλλά όταν οι «ανταγωνιστές» οδηγούνται εκτός αγοράς, με αποτέλεσμα η αγορά να μονοπωλείται ή ολιγοπωλείται περαιτέρω, ή οι εναρμονισμένες πρακτικές να «αποκαλύπτονται» μετά την πάροδο έως και δεκαετίας, τότε, εκτός από τους «ανταγωνιστές», πλήττεται, κυρίως, ο ελεύθερος ανταγωνισμός, η πραγματική οικονομία, η υγιής επιχειρηματικότητα, οι πολίτες.

  • Οι «νεκροψίες» είναι προϊόν προηγουμένων τροποποιήσεων του νόμου περί Επιτροπής Ανταγωνισμού όπου υιοθετήθηκε η λογική της προσαρμογής του έργου της στις εκάστοτε δυνατότητες των δομών και των υπηρεσιών της. Αντί να προσαρμοσθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις αυξημένες και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των καταναλωτών - πολιτών. Κι αυτό παρά το σημαντικό πλεόνασμα οικονομικών πόρων που διέθετε.

  • Ενώ η έλλειψη πόρων είναι συχνά περιοριστικός παράγων στη δραστηριότητα οργανισμών δημοσίου συμφέροντος, στην περίπτωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από το 2000 που θεσμοθετήθηκε το τέλος των επιχειρήσεων υπέρ της Επιτροπής, τα οικονομικά της παρουσιάζουν, συνεχώς, υψηλότατο πλεόνασμα (συχνά μεγαλύτερο του 50%). Το οποίο, αντί να αξιοποιηθεί στην κάλυψη του υψηλού ελλείμματος υπηρεσιών ανταγωνισμού που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία, διοχετεύεται, στον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Το να αποκτήσουμε αποτελεσματική Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνισμού στις «εγχώριες» αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, στο οποίο οφείλεται διαχρονικά ο υψηλότερος έναντι της Ευρωζώνης πληθωρισμός, το συγκριτικά υψηλότερο κόστος ζωής, η χαμηλότερη αγοραστική δύναμη των πολιτών, και οι λιγότερες (εγχώριες και ξένες) επενδύσεις που δεν «επιχειρούνται» λόγω των «κλειστών» ή «μπλοκαρισμένων» αγορών.

Σήμερα ο κ. Ιωάννου είναι υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του κυβερνώντος κόμματος, που καλείται πλέον να δώσει λύση στο γόρδιο δεσμό της παράλυσης της εθνικής αντιμονοπωλιακής Αρχής.

Όμως, μετά την ιστορική απόφαση του Πρωτοδικείου και η αρμόδια υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, έχει την εξίσου ιστορική ευθύνη να μετατρέψει το νεκροτομείο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καταναλωτών σε μια πραγματική αντιμονοπωλιακή Αρχή, με κύρος και αποτελεσματικότητα στη δράση της, προχωρώντας άμεσα σε πρώτη φάση στην εκκαθάριση της Επιτροπής από όλα τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την παράλυση, την ατιμωρησία και τη διάβρωσή της από τα ισχυρά συμφέροντα. Αυτή η σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί!

Αναρτήθηκε από STOP CARTEL

ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ - ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΤΗΣ ΑΛΕΙΨΑΣΗΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΤΗΣ ΑΛΕΙΨΑΣΗΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΨΗ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ ΔΡΟΥΤΣΑ

Επιστολή Καψή προς Δρούτσα

"Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σοφότερο επειδή μια 8ετία χειρίστηκα . . . τα ελληνοτουρκικά. Θέλω να σας πω σε ποιες περιπτώσεις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε αστραπιαία και θα με παρέπεμπε σε εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω. Και θα υπήρχαν περαιτέρω."

"Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε, αν τολμούσα:

α) Ν'αρχίσω οποιουδήποτε είδους συνομιλίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli - και χωρίς να αρθεί προηγουμένως-, ευτελίζοντας τη χώρα μου και υποβιβάζοντάς την στην τάξη του Χατζηαβάτη.

β) Να τείνω οποιαδήποτε χείρα βοηθείας (πχ. υποστήριξη στην ΕΕ), πριν δοθούν πληροφορίες, εξηγήσεις, έστω μία συγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο.

γ) Να αρχίσω συνομιλίες για εμπορικές ή άλλες συμφωνίες "καλής θέλησης" πριν η άλλη πλευρά δεχτεί την άρση των συνεπειών της μυστικής πράξης 66 και την αποζημίωση των θυμάτων, όπως είχαμε συμφωνήσει με το μακαρίτη τον Οζάλ." [...]

"Είναι γνωστό ότι έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση του σχεδίου Ανάν, το οποίο αποδοκίμασαν οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Η προσωπική μου γνώμη είναι για ότι για να υποστηρίξει κανείς ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις εξής κατηγορίες:

α) Να μην το έχει διαβάσει.

β) Να το έχει διαβάσει αλλά να μην το κατάλαβε.

γ) Να το υποστήριξε εν διατεταγμένη υπηρεσία." ! ! !

ΠΗΓΗ: Περιοδικό Επίκαιρα, 18.03.2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ : Αντ. Αντωνιάδης

Αναρτήθηκε από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

ΝΕΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ξανά, και σήμερα (πριν από 4-5 ώρες περίπου), έγιναν νέοι αεροψεκασμοί με χημικά (chemical trails), στον ουρανό της Θεσσαλονίκης
Πριν λίγες μέρες, (22-3-2010) είχαμε παρατηρήσει το ίδιο "φαινόμενο" και όλοι και με το ΠΑΣΟΚ της Μάργκαρετ, ΜΟΥΓΚΑ. Οι ουρές των χημικών δεν αγγίζουν τα ιερά παιδιά των "λομπίστας", δεν καταδέχονται τη σοφία των Bilderberg.......
....Αυτοί, καθημερινά, απλώνουν όλα τα νομοσχέδια του τίποτα, στο τραπέζι του Μηδενικού Υπουργικού Συμβουλίου.....
....Σαν ξινό τραχανά...
Έτσι και το βάλουν στα τεκμήρια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου του ηλίθιου υπουργού οικονομικών, ..."ζήτω που καήκαμε".

....ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ??? ..ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ??? ..ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΤΣΑΝΤ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ???....

--(....Στον Αμερικάνικο λαό???)
--(....Ενοείται...)!!!
Αφού έφερε καθηγητή από το ....Χάρβαρντ, για να εκπαιδεύσει τους ανίκανους (κατά σύμπτωση) υπουργούς της, η Μάργκαρετ Τσαντ-Παπανδρέου, ασχολείται πλέον, έστω και πολύ αργά σαν σαλαμάντρα, με την εσωτερική κατάσταση, γιατί τα ερωτήματα είναι αμείλικτα κι ο χρόνος τη κυνηγά....
....Είναι και κάποιας ηλικίας, κι από στιγμή σε στιγμή κι οποτεδήποτε, μπορεί να αναχωρήσει για τις κοιλάδες του Αβραάμ και του Ισαάκ....
Όμως εμείς εκτιμάμε, ότι αφού νίκησε έναν χοντρόμπαλο Καραμανλή, με τα τόσα και τόσα σουβλάκια του και λίπος αμέτρητο, κι αφού βρήκε τον τρόπο χρηματοδότησης των επιτοκίων των χρηματοδοτών της, τώρα συσκέπτεται με τους Αμερικάνους συμβούλους της, για να εκτιμήσει, αν ένα εξώγαμο, είναι ικανοποιητικό προσόν για την υπουργοποίηση, ή έστω, αν ο αλγόριθμος από τα γκομενηλίκια, δίνει εξίσωση που σε στέλνει ολοταχώς στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.
Από το στενό περιβάλλον της κας Τσαντ κι απ' τον κορσέ της, αντλήσαμε οφδερέκορντ, ότι η μεγάλη μητέρα του γκαγκάδος, θα βρει ξανά, τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για την ενδυνάμωση της Ισραηλίτικης κοινότητας στην Ελλάδα και αλλού, και με επιτόκιο γύρω στο 6% (ή κατά μέσο όρο στο +3,5% από τα ισχύοντα στις χρηματιστηριακές αγορές).
Ο λαός(;;;) σε σύγχιση από τις φιλοεβραίικες κινήσεις του Καρατζαφέρη, τρίβει το μουδιασμένο αριστερό κωλομέρι του, κι ας μην έχει κάνει σπονδυλοδεσία......
.....Δεν καταλαβαίνει πλέον τίποτα....(ο δικός μας λαός)
Και συνηθίζει να κοιτά με τα μάτια γουρλωμένα, λες και τον κόλλησε ο Πεταλωτής, το γλύψιμο της νωθρής αγελάδας........

ΑΛΛΟΥ ΤΑ ....ΓΚΑΓΚΑΡΙΣΜΑΤΑ, ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ... ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΥΣ!!!!

Πέρυσι έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Φέτος κατήργησε τον εορτασμό της Ανάστασης στο στράτευμα. Θα υπάρξει του χρόνου γι αυτόν;

Είναι δηλώσεις του αρχιγκαγκά, ένα χρόνο πριν, τη ΔΕΥΤΕΡΑ μέρα του Πάσχα..... μετά την Ανάσταση!!!!! του Χριστούλη!!!!!:
---Πρωθυπουργός: Σήμερα την... ημέρα της... ειρήνης και της αγάπης.... ευχόμαστε.... σ'όλους τους έλληνες.... και τις ελληνίδες.... σ'όλο τον ελληνισμό..... σε κάθε γωνιά της Γης.....
τα χρόνια πολλά και καλή ανάσταση (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

---Δημοσιογράφοι: ....ε να μην το πούμε αυτό μάλλον.... το καλή ανάσταση.... γιατί έχει περάσει.... (!!!!!!!!!!!)

---Πρωθυπουργός: Θέλω να ευχηθώ βεβαίως σε όλο τον ....αμ,.. σε όλους τους αξιωματικούς και στους στρατιώτες.... που ....αμ,.. φυλούν ....φιε... που ....εαμ... κάπου φυ-...φυλάνε τις-...τα σύνορά μας, με τον ε.... με τον ε...., ....να ξαναρχίσουμε απ'την αρχή πάλι....
---Δημοσιογράφοι: Ναι, ναι.....

---Πρωθυπουργός: (σλουρπ) ....Εδώ που βρισκόμαστε με τους αμ...., με την αεροπορία την ελληνική, ...αμ..., είμαστε κοντά στους στρατιώτες κοντά στους αξιωματικούς, που φυλάν τα σύνορά μας τους ευχόμαστε ...ε... χρόνια πολλά σε όλους τους έλληνες σε όλες τις ελληνίδες στον ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης ευχόμαστε ...ε... το ...ο... τα χρόνια πολλά και την ...αμ... και την.... το Χριστός Ανέστη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
===================================
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ας θυμηθούμε τί ξέραμε, ή καλύτερα ας ξεχάσουμε τα κόμματα. Να θυμηθούμε για λίγο τον Γέρο του Μωριά:

.....Δυο χρόνια πριν, κάηκε η Ελλάδα με το θάνατο ενός παιδιού;;;;
Προχθές γιατί δεν ακούστηκε κιχ για έναν ακόμη πιο άδικο θάνατο στους κάδους σκουπιδιών της Αθήνας;;;;
Υποκρισία;;; Ανικανότητα;;; Περίσσευμα βλακείας;;; Απατεωνιά;;; Πρακτοριλίκι ξένων συμφερόντων;;;
ΟΛΑ ΜΑΖΙ.....
...................ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ...!!!!!

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές, που μουρμουρίζουν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τα εξωφρενικά επιτόκια.
==============
Το σύστημα έδειξε τα δόντια του

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι κερδοσκόποι!
Μας δάνεισαν λίγα και ακριβά, διαψεύδοντας το θετικό κλίμα των τελευταίων 24ωρων.
Γράφει ο Άκης Αθανασόπουλος

Άρον- άρον έκλεισαν το Βιβλίο Προσφορών για να μη φανεί η απροθυμία των δανειστών.

Διαψεύστηκαν οι ελπίδες του οικονομικού επιτελείου για αντιστροφή του κλίματος στις αγορές και φθηνό δανεισμό, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις για δημιουργία μηχανισμού στήριξης στην Ε.Ε. και παράταση κατά ένα έτος των χαλαρών κανονισμών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με την αποδοχή ομολόγων με χαμηλή βαθμολογία.

Κατά τη σημερινή δημοπρασία του επταετούς ομολόγου, το Δημόσιο ζητούσε να αντλήσει τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Τελικά οι προσφορές μόλις που πλησίασαν τα 7 δισ. ευρώ, ενώ και το επιτόκιο διαμορφώθηκε κοντά στο 6%. Τελικά, το Δημόσιο θα αντλήσει ακριβώς το ποσό που ζητούσε, δηλαδή 5 δις. ευρώ, χωρίς να κάνει δεκτές προσφορές πάνω από αυτό το όριο, όπως ακριβώς είχε κάνει και στην προηγούμενη δημοπρασία του δεκαετούς στις αρχές Μαρτίου. Με μία πρώτη ανάγνωση, αυτό σημαίνει ότι ούτε το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν μεγάλο για τοποθέτηση σε ελληνικά ομόλογα, ενώ και το καπέλο στην απόδοση των τίτλων παρέμεινε στις 310 μονάδες (<<< λάθος οικονομολογική έκφραση του συντάκτη), δηλαδή αρκετά υψηλό. Πάντως, κύκλοι του οικονομικού επιτελείου επεσήμαναν ότι το συγκεκριμένο ομόλογο απευθύνεται σε πιο περιορισμένο κύκλο επενδυτών (π.χ. ταμεία) και για το λόγο αυτό δεν είχαμε την υπερπροσφορά που υπήρξε σε άλλες εκδόσεις δεκαετείς ή πενταετείς. Ωστόσο, η χώρα μας θα πρέπει να δανειστεί επιπλέον 15 δισ. ευρώ μέχρι το Μάιο. Συνεπώς, με βάση τη σημερινή εικόνα και εφόσον αυτή δεν βελτιωθεί, το οικονομικό επιτελείο έχει τρεις επιλογές. Είτε θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης που αποφάσισε να δημιουργήσει η Ε.Ε., είτε θα προχωρήσει σε ιδιωτική τοποθέτηση σε εγχώριες τράπεζες, είτε θα αποδεχτεί την κερδοσκοπία των αγορών, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν μετά τον Ιούνιο που μειώνονται οι δανειακές μας ανάγκες.

Αναρτήθηκε από FMVoice

ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ "ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ".....

.....ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΝΑ ΣΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Επιμέλεια θέματος ΧΡΟΝΟΣ
Ένα από τα πλέον ιστορικά Μνημεία της πόλης των Καλαβρύτων είναι το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ο ιστορικός και μαρτυρικός τούτος χώρος συνδέεται άρρηκτα με τα γεγονότα της κατοχής και κυρίως με τη φρικτή τραγωδία της 13ης Δεκεμβρίου 1943. Της Μαύρης Δευτέρας των Καλαβρύτων που συγκίνησε και θα συγκλονίζει όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.
Σ΄αυτό το συμβολικό κτίριο έμελλε να ανοίξει η αυλαία και να παιχτεί η πρώτη πράξη του Καλαβρυτινού δράματος. Εδώ οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας: υπήρξε ο κατά τρόπο παραπλανητικό χώρος της συγκέντρωσής τους, του απάνθρωπου διαχωρισμού των οικογενειών, του οδυνηρού αποχωρισμού, του φρικτού εγκλεισμού των γυναικόπαιδων και του βίαιου απεγκλωβισμού τους.
Εδώ, το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης , είναι το «σπίτι των ηρώων », των αδικοχαμένων αγαπημένων προσώπων. Εδώ, σ΄ αυτήν τη νέα κιβωτό της ιστορίας αυτού του τόπου, στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στεγάζεται η μνήμη τους και τρέφει τις δικές μας πύρινες μνήμες.
Εδώ, η ιστορία είναι παρούσα και γονιμοποιεί το παρόν, η μαρτυρία είναι βοώσα και προσφέρει παροτρύνσεις, η αξιοπρέπεια και η ελευθερία εμπνέουν και διδάσκουν: αντίσταση και διαμαρτυρία ενάντια στο έγκλημα, στη βία και το
φασισμό. Αρχές και αξίες που εξακτινώνει το «σπίτι των ηρώων μας», των ακριβών ενθυμημάτων μας.
α). Το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων: Ιδρυση - Χρονικό λειτουργίας
Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου ανεγέρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα «δαπάνη» του μεγάλου Έλληνα ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού, ο οποίος το 1897 είχε κληροδοτήσει στο Ελληνικό Δημόσιο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τη δημιουργία σχολικών κτιρίων και ευαγών ιδρυμάτων. Πολλά πανομοιότυπα κτίρια ανεγέρθησαν εκείνη την εποχή κυρίως στις απομακρυσμένες και άγονες περιοχές της πατρίδας μας.
Ο χώρος στον οποίον αναγέρθηκε το κτίριο απείχε τότε αρκετά μέτρα από το χωριό. Είχε μεγάλο εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο και γειτνίαζε μόνο με το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του – λειτούργησε το έτος 1906 - διέθετε δασκάλους για όλες τις τάξεις και ήταν εφοδιασμένο με εποπτικά μέσα για τη διδασκαλία των ιστορικών, γλωσσικών, τεχνικών και πρακτικών μαθημάτων.Κατά την περίοδο της Κατοχής διέκοψε τη λειτουργία του. Χρησιμοποιήθηκε ως σχολείο μόνο από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 1943. Αυτή ήταν η μικρότερη σχολική χρονιά στη μακρόχρονη συμβολή του στην εκπαίδευση.
Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκάλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές. Μετά την απελευθέρωση ανακατασκευάστηκε σύμφωνα με το αρχικό του σχέδιο. Επαναλειτούργησε το έτος 1950. Το 1986 κηρύχθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και αποφασίστηκε να στεγάσει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Στις 13 Ιανουαρίου 1992 μεταστεγάστηκε σε νεόδμητο Σχολικό Συγκρότημα.
Ωστόσο, η ιστορία του μοιραία ταυτίζεται με τη μαθητική θητεία χιλιάδων Καλαβρυτινών παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, που μαθήτευσαν και αποφοίτησαν απ΄ αυτό το διδακτήριο παίρνοντας ως εφόδια τις πρώτες γραμματικές γνώσεις και βάζοντας τις ηθικές και κοινωνικές βάσεις για την κατοπινή σταδιοδρομία τους.

Δυστυχώς όμως αυτό δε συνέβη στα άτυχα παιδάκια που φοίτησαν από το έτος 1937 έως την 13η Δεκεμβρίου του 1943. Τα δικά τους βιώματα από αυτό το σχολείο ήταν σκληρά και απάνθρωπα …
πληροφορίες απο το site του Δημου Καλαβρύτων
ΠΗΓΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Σοφία Σακοράφα προς Ζαν Κοέν: free Sofia, free Kourakis, free Dritsas, free άνθρωποι με free mind να επιλέγουμε εμείς το πως συμπαραστεκόμαστε στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης...
Ο κ. Κοέν, η φωνή του σιωνισμού στην Ελλάδα με πολιτικές “φιλίες” σ’ όλο το πολιτικό φάσμα και “επικοινωνιολόγος”, χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα του -για μια ακόμη φορά-, όχι ως συνήθως για να σπιλώσει τον δίκαιο αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αλλά ν’ «ακουμπήσει» έλληνες πολιτικούς που δεν υποκύπτουν στο σιωνιστικό λόμπι.
Το κείμενο του κ. Ζαν Κοέν, που αποδεικνύει και την γελοιότητα της Μοσάντ, μιας και εμφανίζει μυστικιστικά επίσημες πολιτικές πρωτοβουλίες ελλήνων και ευρωπαίων πολιτικών, εδώ. Και «προφητική» για τη «συμπεριφορά» των εκπροσώπων της Μοσάντ στην Αθήνα, που τώρα ξεδιάντροπα επιχειρούν να «τρομοκρατήσουν» τον ελληνικό πολιτικό κόσμο, μια δική μας εκτίμηση: Η προσπάθεια απενοχοποίησης του σιωνισμού και ταύτισής του με την εβραϊκή θρησκεία
Ολόκληρη η “πληρωμένη” απάντηση στον εκπρόσωπο του ναζιστικού σιωνιστικού καθεστώτος από την Σοφία Σακοράφα, βουλευτή Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:
Πριν λίγες ημέρες φιλοξενήθηκε ένα κείμενο στην ιστοσελίδα του κ. Ζαν Κοέν (cohen.gr), με τίτλο Free Gaza Ανθρωπιστική Οργάνωση ή κίνημα νομιμοποίησης της Χαμάς. Απαντώ στα όσα διάβασα:
Πριν από δύο χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες προβλήθηκε η ταινία “Οι ζωές των άλλων”. Στην ταινία πράκτορας της Στάζι παρακολουθεί έναν αναγνωρισμένο θεατρικό συγγραφέα και δίνει την παρακάτω αναφορά: “Ο Λάζλο είναι συνδρομητής δυτικής εφημερίδας χωρίς την επίσημη κρατική άδεια... Ο επισκέπτης ήταν σίγουρα ο θείος από το Δυτικό Βερολίνο και άλλος ένας μάλλον σκηνοθέτης και μιλούν για ένα θεατρικό έργο που γράφουν για τη 40η επέτειο της ΛΔΓ. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το έργο... 7.32 Ο Λάζλο και η ΚΖΜ ανοίγουν τα δώρα και ύστερα πιθανώς συνευρίσκονται. Καμία άλλη δραστηριότητα άξιας αναφοράς”.
Ο κόσμος της Στάζι απογυμνωμένος, τρομακτικός και αδίστακτος.
Παραθέτω ένα απόσπασμα, ακριβώς για να μη νομίσουμε ότι τόσο εύκολα, μόνο και μόνο επειδή κατέρρευσε το τείχος, ξεμπερδέψαμε και με τις πρακτο ρικού τύπου μεθοδολογίες. Ολόκληρο το κείμενο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του ο κ. Ζαν Κοέν, με τον οποίο μας συνδέουν "στενοί" δεσμοί από το παρελθόν, λόγω φυσικά της θέσης μου για το Παλαιστινιακό: "Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα αναφέρεται αρχικά ως επιβάτης στην όγδοη αποστολή του Free Gaza κατά τη διάρκεια του ολέμου με το πλοίο Αρίων τον Ιανουάριο του 2009. Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο εάν ταξίδεψε τελικά με το πλοίο. Πάντως υποστηρίζει θερμά τις δραστηριότητες της οργάνωσης. Είναι επίσης απολύτως σαφές ότι η κ. Σακοράφα συμμετείχε στην ίδια αποστολή με τον Τάσο Κουράκη και επισκέφτηκε τη Δαμασκό το Μάρτιο του 2009 και συναντήθηκε με διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις, αν και δεν είναι σίγουρο ότι ήταν παρούσα στη συνάντηση με τον ηγέτη της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ. Είναι επίσης βέβαιο ότι η Σοφία Σακοράφα συμμετείχε σε συνέδριο για το Παλαιστινιακό στην Τεχεράνη στις αρχές Μαρτίου του 2009 ...".
Ο κόσμος του δικτύου πληροφόρησης του Ισραήλ απογυμνωμένος, αλλά άσφαιρος.
Και να πω τί εννοώ. Μάλλον τα 62 χρόνια είναι αρκετά ώστε το δίκτυο πληροφοριών να ατονήσει, να παρουσιάσει σημεία κόπωσης και δυσλειτουργίας.
Σε μια προσπάθεια να τους διευκολύνω, τους συνιστώ να διαβάζουν καλύτερα τα δελτία τύπου που αποστέλλω, ώστε να είναι ακριβείς και σίγουροι για αυτά που λένε.
Κι επειδή δε θέλω να τους βάλω στον κόπο να ανατρέξουν σε δελτία τύπου του παρελθόντος και να μπερδευτούν, να ξεκαθαρίσω ότι πράγματι την πρώτη φορά που έφυγε ο Αρίων ήμουν στο πλοίο, μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, το οποίο όμως παρουσίασε μηχανική βλάβη και επέστρεψε στη Λάρνακα. Αμέσως τότε και επειδή ήταν σε εξέλιξη το μακελειό από τον ισραηλινό στρατό κατοχής στη Γάζα, έφυγα για Αίγυπτο προκειμένου μέσω της Ράφα να περάσω στη Γάζα, όπως και έγινε. Μέσα στην εμπόλεμη ζώνη ήρθα σε επαφή με όλες τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να αποτρέψουμε την πειρατεία που επιχειρούσε ο ισραηλινός πολεμικός στόλος στον Αρίωνα που ήδη είχε φτάσει στα διεθνή ύδατα.
Εκείνο λοιπόν το χρονικό διάστημα που δεν ξέρουν που ήμουν, ήμουν μέσα στη Γάζα, αυτόπτης μάρτυρας των πλέον ειδεχθών εγκλημάτων πολέμου.
Επιπροσθέτως ενημερώνω ότι φέτος τον Ιανουάριο του 2010 ήμουν ξανά στη Γάζα με 50 ευρωβουλευτές και βουλευτές ευρωπαϊκών χωρών και συναντηθήκαμε με το δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό Ισμαήλ Χανίγιε και τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Γάζας.
Σημαντικότατη υπήρξε η συνάντησή μου με τον Μαχμούντ Ζαχάρ – αυτό πραγματικά απορώ πώς τους διέφυγε - επίσης ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

Κι επειδή πιθανώς να τους διαφύγει, ενημερώνω επίσης ότι τον Ιούνιο θα επισκεφτώ τη Δυτική Όχθη.
Αυτά προς αποκατάσταση της εγκυρότητας του ισραηλινού δικτύου πληροφοριών.
Εν συνεχεία επειδή έχουν κάποιες απορίες πολιτικού τύπου να τους τις λύσω.
Απορούν αν όσοι υποστηρίζουν το Free Gaza είναι ανθρωπιστές ή προβαίνουν σε συμβολική επικοινωνιακή κίνηση.
Λοιπόν για μένα δεν ισχύει τίποτε από τα δύο. Ούτε σε τάγμα φιλανθρώπων ανήκω, ούτε έχω αποφασίσει να κάνω επικοινωνιακές κινήσεις με κίνδυνο να γίνω πλαγκτόν στα ανοικτά της Γάζας.
Η υποστήριξη σημαίνει κάτι μεγαλύτερο, σημαντικότερο και πολιτικότατο. Σημαίνει την υποστήριξη του κεντρικού στρατηγικού πολιτικού στόχου της άρσης του παράνομου αποκλεισμού στη Γάζα, της δημιουργίας ελεύθερου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
Και προχωρώ στην επίλυση των αποριών τους.
Λένε ότι η ελληνική ιστοσελίδα της οργάνωσης υποστηρίζει την αντίσταση των Παλαιστινίων με όλα τα μέσα. Τώρα ήρθε η ώρα να απορήσω εγώ μαζί τους.
Ως "συλλέκτες πληροφοριών" γνωρίζουν τουλάχιστον τα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.
Είμαστε ένας λαός που πήραμε τα όπλα και πολεμήσαμε στα βουνά εναντίον του ναζιστή κατακτητή και εγγράψαμε στην ιστορία των αντιστάσεων τη δική μας σελίδα, αυτή της εθνικής αντίστασης.
Είμαστε ένας λαός που πραγματοποιήσαμε την ανατίναξη του Γοργοπόταμου.
Ξέρετε κύριοι, η εθνική αντίσταση, η ανατίναξη του Γοργοπόταμου δεν έγινε με πέτρες και λουλούδια, με σφαίρες έγινε και βόμβες. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι όταν ένας λαός αντιστέκεται δεν είναι τρομοκράτης. Τρομοκράτης είναι αυτός που καίει το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και τη Γάζα, τιμωρώντας συλλογικά, σκοτώνοντας γυναικόπαιδα, επειδή αντιστέκονται.
Τέλος επειδή ψελίζουν κάτι περί νομιμοποίησης της κυβέρνησης της Χαμάς με την παρουσία μας (Ελλήνων βουλευτών), παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία μου για το Παλαιαστινιακό (αυτή που έκανα στην Τεχεράνη... ξέρουν εκείνοι...) για να έχουν ολοκληρωμένη άποψη γύρω από τη θέσης μου: "Απέναντι σε αυτό το νέο περιβάλλον είναι υποχρεωμένος και ο δυτικός κόσμος να επανατοποθετηθεί. Και η πιο χρήσιμη, η πιο αναγκαία, η πιο επείγουσα επανατοποθέτηση αφορά, καταρχάς, στην αναγνώριση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του παλαιστινιακού λαού, της Χαμάς.
Και αμέσως μετά, ο δυτικός κόσμος είναι υποχρεωμένος, χωρίς αιρέσεις και επιφυλάξεις, να αποδεχτεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το πολιτικό όργανο που θα εκπροσωπεί το σύνολο της παλαιστινιακής αντίστασης, κατά τα πρότυπα της PLO.
Και τέλος, είναι υποχρέωση του δυτικού κόσμου να αποδείξει ότι, το σύστημα αξιών για το οποίο έχει αγωνισθεί, το οποίο έχει πληρώσει στο Β΄Παγκόσμιο πόλεμο με εκατομμύρια νεκρούς, και το οποίο προβάλλει υπερήφανα ως καταστάλαγμα δικαιοσύνης και ως προυπόθεση δίκαιης ειρήνης, θα ισχύσει και για αυτόν τον πόλεμο.
Το δικαστήριο της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα του πολέμου είναι ένα διαρκές δικαστήριο, με παγκόσμιο ακροατήριο και ανοικτό εδώλιο για όποιον εγκληματία, όποιας ταυτότητας και κάθε εποχής.
Και αυτή είναι η μόνη δυνατότητα κάθαρσης απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα της σιωπηλής και εν πολλοίς αμέτοχης Ευρώπης, αλλά και η μόνη αφετηρία λύτρωσης του ισραηλινού λαού από το άγος των εγκλημάτων που διέπραξε το κράτος του."
Αυτά κύριοι και κύριε Κοέν, με την ελπίδα να μας αναγνωρίζετε το στοιχειώδες δικαίωμα να είμαστε free Sofia, free Kourakis, free Dritsas, free άνθρωποι με free mind να επιλέγουμε εμείς το πως συμπαραστεκόμαστε στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΕΣΤΕΙΣΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΥΑ/ΛΣ ...Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!
Είναι γνωστό ότι η παλινωδία και ο μη σχεδιασμός έχουν διακρίνει τον Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ κ. Χρυσοχοίδη , ειδικά δε όσον αφορά την διάλυση του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Ο Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ μετά παρέλευση πέντε μηνών βρίσκεται ακόμα στην "αρχή" των επιδιώξεων του , αφού η διάλυση του τέως ΥΕΝΑΝΠ στο οποίο ανήκε μέχρι πρότινος και το ΛΣ ,έγινε με ένα προεδρικό διάταγμα (189/2009) το οποίο συντάχθηκε κατά κυριολεξία στο πόδι και αποτέλεσμα του οποίου ήταν η απόλυτη απαξίωση του ΛΣ......
Μέχρι και σήμερα ο Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ δεν έχει αξιωθεί παρά τις διαβεβαιώσεις των "υποσχέσεων" του , να συντάξει το "νέο Νομοσχέδιο" το οποίο θα ορίζει τις αρμοδιότητες του ΛΣ , και το οποίο σημειώνουμε ότι εδώ και εκατό περίπου χρόνια ήταν το καθ ύλην αρμόδιο για την χάραξη της Ναυτιλιακής πολιτικής της χώρας μας και του οποίου το έργο είναι γνωστό ως Το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΘΑΥΜΑ".
Άλλωστε και η κ. Κατσέλη όπου σε αυτήν πλέον υπάγεται το 'κομμάτι" του ΛΣ όσον αφορά την Ναυτιλιακή πολιτική ,έχει εκφράσει "ευγενικά" προς τον ΠΡΟ-ΠΟ το "αναντικατάστατο" των στελεχών ΛΣ καθιστώντας το όραμα Χρυσοχοίδη απατηλό ως προς την αντικατάσταση του στρατιωτικού προσωπικού με πολιτικούς υπαλλήλους όπως διατράνωνε κατά την ομιλία του στην παράδοση παραλαβή του νέου Αρχηγού ΛΣ.

Το "σχέδιο" της απαξίωσης του ΛΣ είναι αποκλειστικής εμπνεύσεως του Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ κ. Χρυσοχοίδη γιατί πως αλλιώς μπορεί να λογιστή η όλη στάση του όταν μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «Λιμενικό Σώμα δεν υπήρχε, δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρχε μια υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας που όμως ουδεμία σχέση είχε με την Ακτοφυλακή» (ποιαν ακτοφυλακή εννοεί άραγε?)

Σήμερα είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε τα ανομολόγητα σχέδια του Υπ. STAR σε βάρος της ίδιας της πολιτείας
.
Πληροφορίες θέλουν τον Υπουργό αλλά και το επιτελείο των στεριανών συμβούλων του να δρομολογούν μέσα από το αναμενόμενο νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να "αναδιοργανωθεί" το ΛΣ την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΧΙΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του ΛΣ. Μεταξύ αυτών που πρόκειται να καταργηθούν (υπάρχει σχετική εισήγηση)
είναι και η ΕΛΙΤ του ΛΣ η ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (ΟΥΑ με την οποία δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση τους την 25η Μαρτίου).
Σήμερα και μετά από το συμβάν κατά την παρέλαση της ΜΟΝΑΔΑΣ η ΑΠΟΦΑΣΗ κατάργησης τους μάλλον ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ!!!
Οι παρατρεχάμενοι του Υπουργού μάλιστα κατόπιν της απόφασης για την απόδοση ευθυνών στους "υπαίτιους" της "εθνικής μας ξεφτίλας'" ...κάπως έτσι το παρουσιάζουν ο Υπουργός και οι κομματικοί του σύμβουλοι.....προέβησαν σε "ΕΡΕΥΝΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΈΝΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΥΑ ΤΟΥ ΛΣ!!! ώστε να "δέσουν' την "κομπόστα" ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της!!!!

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΜΥΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ......ΑΠΛΑ ΤΟΥ "ΕΛΥΣΑΝ" ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΛΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ !!
Μετά την διχοτόμηση του ΑΙΓΑΙΟΥ από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά αυτού συνέχεια έχει και η αποδυνάμωση των φρουρών των βραχονησίδων μας !!!

ΑΝΤΙΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

.....όχι θα κάτσω να εκραγώ, μαλάκα Εβραιοπέε....

ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Α.Ε.: ΜΕ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ

Αλλαγή πλεύσης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Του Σωτήρη Nίκα

Στην προώθηση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται «στη μέση» αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, αλλάζοντας ωστόσο τον αρχικό σχεδιασμό. Πρόκειται για τις περιπτώσεις της ΕΥΑΘ και της ΛΑΡΚΟ, με αρμόδια στελέχη να επισημαίνουν ότι μπορεί να προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι δύο αυτές περιπτώσεις. Παράλληλα, τα ίδια στελέχη κρίνουν ότι ο στόχος για έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ είναι δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς οι συνθήκες στις αγορές είναι αποτρεπτικές αυτήν την περίοδο.

Για τον λόγο αυτόν και η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε πωλήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, αλλά στην καλύτερη διαχείρισή τους. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα ίδια στελέχη, αν η κυβέρνηση προσχωρούσε σε πώληση δημόσιας περιουσίας, με τις υπάρχουσες συνθήκες «θα την έδινε κοψοχρονιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα από τα επόμενα υπουργικά συμβούλια που θα ασχοληθεί με το φετινό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, θα συζητηθεί η τύχη της ΛΑΡΚΟ και της ΕΥΑΘ. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να πωλήσει το 23% της ΕΥΑΘ, με τα εκτιμώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να δοθεί το μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ, αλλά ανάβουν «κόκκινο» σε όσους «ορέγονται» και το δίκτυο της επιχείρησης. Αλλωστε, είναι πάγια η θέση της κυβέρνησης ότι σε εταιρείες στρατηγικής σημασίας όπως η ΕΥΑΘ τον έλεγχο θα τον έχει το Δημόσιο. Θέση, η οποία ισχύει και για τις περιπτώσεις των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΠΑ, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τα δίκτυά τους για τις δύο τελευταίες.

Από την άλλη πλευρά, στο υπουργείο δεν βλέπουν τη χρησιμότητα της οποιασδήποτε συμμετοχής του κράτους στη ΛΑΡΚΟ. Η προηγούμενη κυβέρνηση προωθούσε αρχικά των πώληση του 3% της επιχείρησης. Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση και με δεδομένο ότι οι τιμές του νικελίου έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα η εταιρεία να καταγράψει ακόμα και κέρδη ενδεχομένως το 2010, δεν αποκλείει την πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από τη ΛΑΡΚΟ.

Πέραν αυτών, η αποκρατικοποίηση του καζίνο της Πάρνηθας συνεχίζεται κανονικά με στόχο την άντληση περίπου 250 - 300 εκατ. ευρώ. Στο θέμα του ΟΠΑΠ, η οποιαδήποτε κίνηση ιδιωτικοποίησης του οργανισμού μετατίθεται για το 2011, ενώ το οικονομικό επιτελείο αναμένει έσοδα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ από τις νέες (ή επεκτεινόμενες) άδειες τυχερών παιχνιδιών. Αν στα ποσά αυτά προστεθούν και τυχόν έσοδα από τις περιπτώσεις της ΛΑΡΚΟ και της ΕΥΑΘ, η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα έχει ως βάση για τα έσοδα του φετινού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ένα ποσό ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελ. Βενιζέλος» δεν αποκλείεται μία μετοχοποίησή του, ενδεχομένως από κοινού με τη γερμανική Hochtief, στα πρότυπα αντίστοιχων κινήσεων που έγιναν σε Γαλλία και Μεξικό πρόσφατα. Ωστόσο, είναι ένα σενάριο το οποίο θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στις χρηματαγορές, αφού αυτήν την περίοδο οι συνθήκες δεν ευνοούν τέτοιου είδους κινήσεις. Στον τραπεζικό κλάδο, η περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φαίνεται πως μονοπωλεί το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επενδυτών. Και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση αν πρώτα δεν βελτιωθεί το κλίμα στις αγορές.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα από τα επόμενα υπουργικά συμβούλια που θα ασχοληθεί με το φετινό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, θα συζητηθεί η τύχη της ΛΑΡΚΟ και της ΕΥΑΘ. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να πωλήσει το 23% της ΕΥΑΘ, με τα εκτιμώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ.
Να έπιναν στην υγειά μας, να πήγαιναν στα κομμάτια Αυτοί, ή υδροκέφαλοι είναι, ή εβραιοκέφαλοι......
Και οι προβοκάτσιες καλά κρατούν από τις εκρηκτικές εβραιολαχανίδες. Για να μην έχεις νου, μάτια κι αυτιά, για όσα λέν' και κάνουν......

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΝΤΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

…..ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ 30% ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ!!!!!
=================
ΠΡΟΒΛΕΨΗ:
Να με θυμηθείτε, όταν θα αρχίσουν στη Γερμανία να ξεσκίζουν την Μέρκελ, για τη μεγάλη πουστιά της υπέρ των Εβραιοαμερικανών κερδοσκόπων. Αυτά τα χοντρά κόλπα, έχουν και χοντρές συνέπειες.
Τα πανηγύρια κρατούν πάντα τρεις μήνες.

ΟΙ "ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ - ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ.

Μπράβο κ. Πεταλωτή!

Απέκλεισες τους Πομάκους και την «φωνή τους», την εφημερίδα «Ζαγάλισα»!

Τι συμβαίνει κ. Πεταλωτή;
Γιατί;
Γιατί αυτός ο «ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ» ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΖΑΓΑΛΙΣΑ", απ’ όλες τις εφημερίδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την Ημερίδα «Ελληνική Επικαιρότητα – Στοχευμένες Δράσεις» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου 2010.
Πότε θα βάλουμε μυαλό και πότε θ’ ακολουθήσουμε μια Εθνική πολιτική στη Θράκη;
Πότε θα καταλάβουμε ότι ήταν λάθος η πολιτική που ακολουθήσαμε στα Πομακοχώρια;
Σας αφιερώνουμε την φωτογραφία, από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από την ανάρτηση μας: Δεν θέλουμε να μάθουμε τουρκικά κύριε πρωθυπουργέ!
Και αυτούς τους Έλληνες αποκλείσατε!
Συγχαρητήρια!
Δεν καταλάβατε τι συνέβη!
Διαβάστε το κείμενο από την Πομάκικη Εφημερίδα Ζαγάλισα
«Τουρκικοί λεονταρισμοί καταγράφηκαν στην Κομοτηνή, όπου κάποιοι κομπάζουν, ότι ...
...υποχρέωσαν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιώργο Πεταλωτή, να διαγράψει την Ζαγάλισα και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ από όλα τα έντυπα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, προκειμένου να μην συμμετάσχει στην Ημερίδα με θέμα «Ελληνική Επικαιρότητα-Στοχευμένες Δράσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.
Για την ΖΑΓΑΛΙΣΑ είναι βέβαια τιμή να την ξεχωρίζουν οι τουρκόφρονες ως μοναδική απειλή για τον Τουρκικό εθνικισμό, σε σχέση με τις υπόλοιπες εφημερίδες της περιοχής.
Για την Ελλάδα όμως είναι ντροπή και για άλλη μια φορά τίθεται το ερώτημα «ποιός πραγματικά έχει τον πρώτο ρόλο σε αυτά τα θέματα στην περιοχή, η Ελλάδα ή η Τουρκία;»
Εάν το ερώτημα σας φαίνεται υπερβολικό, τότε απαντήστε μας γιατί ακολουθήθηκε μεθόδευση με στόχο να αποκλειστεί η μοναδική Πομάκικη εφημερίδα;
Ποιό μήνυμα τελικά στέλνει μια τέτοια κίνηση στους Πομάκους της Ελληνικής Θράκης και ποιό μήνυμα στους καταπιεστές τους;»
Αγαπητοι πατριώτες,
Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την Πομάκικη εφημερίδα των αδελφών μας Πομάκων!
Για όσους δεν γνωρίζουν η Ζαγάλισα (Αγάπη) υπήρξε η πρώτη εφημερίδα των Πομάκων.
Η φωνή όλων αυτών που αντιστέκονται στον τουρκικό επεκτατισμό.
Πολεμήθηκε με οργή και φανατισμό από τους τουρκόφρονες μουσουλμάνους.
Ενέδρες στους ταχυδρόμους που την μοίραζαν στα χωριά της Θράκης, δημόσια καταστροφή της εφημερίδας, ύβρεις και απειλές στους συντελεστές της εφημερίδας.
Υπήρχαν όμως και αυτοί που δεν υποχώρησαν και συνέχισαν να διαδίδουν την εφημερίδα χέρι με χέρι.
Η πολεμική ενάντια στην εφημερίδα ανάγκασε τους συντάκτες της να διακόψουν την κυκλοφορία το 2001.
Όμως το πνεύμα της παράδοσης , της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό συνεχίζεται σήμερα με την νέα έκδοση της εφημερίδας μετά από αρκετά χρόνια.
Φέρνει το μήνυμα της ελπίδας σε όλους εκείνους που αντιστέκονται στην Νέα Τάξη.
Στηρίξτε την Πομακική εφημερίδα διαδώστε την φωνή των αδερφών μας Πομάκων ενισχύστε το μέτωπο της αντίστασης στον τουρκικό επεκτατισμό.
Για επικοινωνία με την εφημερίδα Ζαγάλισα :Email : kepoer@yahoo.gr
Αναρτήθηκε από Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Ο CHRISOXOID BODA, ΨΑΧΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥ .....ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΤΟΛΜΕΙΣΤΕ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ…

Το 1823, ο Καραϊσκάκης, λέει απευθυνόμενος στον απεσταλμένο τού αρχηγού τού τουρκικού στρατεύματος των Τρικάλων Σιλιχτάρ Μπόδα:

«Έλα, σκατότουρκε... έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν' ακούσεις τα κέρατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας.
Τι θαρεύσετε κερατάδες...
Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε "από ημάς" συνθήκην με "έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!»

Γράφει ο Reporto

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ Ο.Υ.Κ….
ΠΑΡΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ.
........................ ....................... ..............ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΩΝ

Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

Χρόνια λέμε, ότι η δικτατορία και η λογοκρισία μετακόμισαν στο «χαζοκούτι».
Ο εξαναγκασμός των μαζών γίνεται μέσα από τον έλεγχο της πληροφόρησης, που γίνεται «επικοινωνία» και «εικονική πραγματικότητα».
Δημιουργούν «χορογραφίες» με «Ψευδογεγονότα».
Ό κόσμος γνωρίζει σαν «αλήθεια» αυτό που σχεδιάζει ο χορηγός και έχει τη γνώμη που του επιβάλουν να έχει. Ντουμπλουφάς. Θετική και αρνητική. Ναι και όχι.Και επειδή έχουμε «Δημοκρατία» στις δημοσκόπήσεις ελέγχου του αποτελέσματος σας προσφέρουν το απόλυτο.Δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Αναρτήθηκε από Δελτίο των 11

ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ, ΑΝ ΦΩΝΑΧΘΗΚΑΝ ή ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Ο.Υ.Κ. - ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ, ΑΝ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΘΑ ....ΑΥΤΟΣΥΛΛΗΦΘΕΙ!!!

Αποκάλυψη! Ιδού ο αξιωματούχος που ενέπνευσε τα ρατσιστικά συνθήματα!

Μετά από έρευνες πάνω στην υπόθεση των απαράδεκτων ρατσιστικών συνθημάτων που εκφώνησαν οι παρελαύνοντες όπως είδαμε στο βίντεο εδώ: Απαράδεκτον! Συνθήματα μίσους φώναξαν τα ΟΥΚ.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΟΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΕ, ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΑΖ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ:

This movie requires Adobe Flash for playback.

Χρυσοχοΐδης_ Πιάσαμε Αλβανό νταβατ

Χρυσοχοΐδης_ Πιάσαμε Αλβανό νταβατ

This movie requires Adobe Flash for playback.

Χρυσοχοΐδης_ Οι Αλβανοί μάς έχουν γ

Αναρτήθηκε από olympiada
Χρυσοχοΐδης_ Οι Αλβανοί μάς έχουν γ..........

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΟΥΣ ΑΡΝΟΥΜΑΙ.....


............ΤΟΥΣ ΑΡΝΟΥΜΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΣΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

SALTO MORTALE -- ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

1 -- EN -- Βρυξέλλες, --- 25 Μαρτίου του 2010
ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Επιβεβαιώνουμε ότι όλα τα μέλη της ζώνης ευρώ πρέπει να εφαρμόσουν υγιείς εθνικές πολιτικές, σύμφωνα με τoυς συμφωνημένους κανόνες και πρέπει να έχουν (τα μέλη), επίγνωση της κοινής ευθύνης τους για την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην
περιοχή.
Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και να καλωσορίσουμε τα πρόσθετα μέτρα, που ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου, τα οποία είναι επαρκή για τη διασφάλιση των Δημοσιονομικών στόχων του 2010. Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει φιλόδοξη και αποφασιστική δράση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών.
Τα μέτρα εξυγίανσης που έλαβε η Ελλάδα, είναι μια σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της Δημοσιονομικής αειφορίας (=αποτελεσματικότητας) και στην (αποκατάσταση) της εμπιστοσύνης των αγορών. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει χρηματοδοτική υποστήριξη. Κατά συνέπεια, σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση για να ενεργοποιηθούν, όσα περιγράφονται στον παρακάτω μηχανισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους να αναλάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, εάν χρειάζεται, για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ ως σύνολο, όπως αποφασίστηκε την 11η Φεβρουαρίου.
Ως μέρος ενός πακέτου με τη σημαντική συμμετοχή χρηματοδότησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την κατά πλειοψηφία
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, τα κρατη μέλη της ευρωζώνης, είναι έτοιμα να συμβάλουν στον συντονισμό των διμερών δανείων.
Αυτός ο μηχανισμός, συμπληρώνεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρηματοδότησης, πρέπει να θεωρηθεί ultima ratio (=έσχατη λύση), που σημαίνει ιδίως ότι η χρηματοδότηση από την (ελεύθερη) αγορά θα είναι ανεπαρκής. Κάθε εκταμίευση από τα διμερή δάνεια, θα αποφασιστεί από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, μετά από την ομοφωνία, που θα υπόκεινται σε ισχυρές προϋποθέσεις και θα βασίζεται σε αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Περιμένουμε από τα ευρω-κράτη μέλη να συμμετάσχουν στη βάση των αντίστοιχων κεφαλαίων της ΕΚΤ, για λύση (του προβλήματος) τους.
Ο στόχος αυτού του μηχανισμού δεν θα είναι η παροχή χρηματοδότησης στο μέσο όρο των επιτοκίων της ζώνης του ευρώ, αλλά για να δημιουργήσουν κίνητρα για την επιστροφή στη χρηματοδότηση από την (ελεύθερη) αγορά, το συντομότερο δυνατό (προς αποφυγή) του κινδύνου κατάλληλης (επιτηδευμένης) τιμολόγησης.
Τα επιτόκια θα είναι χωρίς ευνοϊκούς όρους, δηλαδή δεν θα περιέχουν κανένα στοιχείο επιδότησης. Αποφάσεις δυνάμει του παρόντος
μηχανισμού, θα πρέπει να λαμβάνονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το πλαίσιο της συνθήκης και των εθνικών νομοθεσιών.
2 -- EN
Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την εφαρμογή πολιτικών που αποσκοπούν στην αποκατάσταση ισχυρής, βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης, προκειμένου (η ανάπτυξη) να προωθήσει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την κοινωνική συνοχή.
Επίσης, αναλαμβάνουμε τη δέσμευση, να προωθήσουμε έναν ισχυρό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη. Εμείς θεωρούμε, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να βελτιώσει την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτείνουμε να αυξηθεί ο ρόλος της, στο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής και στον καθορισμό της
στρατηγικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής
Ένωσης.
Η παρούσα κατάσταση καταδεικνύει την ανάγκη, να ενισχυθεί και να συμπληρωθεί το υφιστάμενο πλαίσιο,
για την εξασφάλιση δημοσιονομικής διατηρησιμότητας στη ζώνη του ευρώ και να ενισχύσει την ικανότητά της να ενεργεί σε περιόδους κρίσεων.
Για το μέλλον, η εποπτεία των οικονομικών και δημοσιονομικών κινδύνων και των μέσων για τη πρόληψή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας (ελέγχου) του υπερβολικών ελλειμμάτων, θα πρέπει να ενισχυθεί. Επιπλέον, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό πλαίσιο, για την επίλυση των κρίσεων με σεβασμό της αρχής, ότι τα κράτη μέλη, (έχουν) την ευθύνη του δικού τους προϋπολογισμού.
Ζητούμε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή,
να δημιουργήσει ομάδα εργασίας με εκπροσώπους των κρατών μελών, την εκ περιτροπής προεδρία και την ΕΚΤ, για (να επεξεργαστεί) και να υποβάλει στο Συμβούλιο, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου, διερευνώντας όλες τις εναλλακτικές (λύσεις), για να ενισχύσει το νομικό πλαίσιο.
============================================
ΠΟΙΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?????
ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΔΟΛΑΡΙΟΥ.
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
ΤΡΙΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΟΪ.