Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ 4: Κ.Κ.Ε (Κάπα Κάπα Ε - Το Κόμμα Σου Λαέ)

ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΑΝΤΑΡΣ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
(Πρέπει να βγω ξανά έξω - τα λέμε το απόγευνα)

ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ

Έλα μεροκαματιάρη εργάτη.... Κι εσύ βιοτέχνη σε αβαρία.... Μη χαζεύεις φοιτητριούλα το απαξιωμένο πτυχίο που περιμένεις, κι αν έρθει κι αυτό.....
Έλα, ταλαίπωρε μικρομεσαίε επαγγελματία...Έλα.....
Ελάτε, πάμε όλοι μαζί, να τους προϋπαντήσουμε, εκεί στην εξοχή......
.....Έτσι από περιέργεια, να μας δανείσουν λίγο από τον αέρα τον καθαρό τους.... Έτσι για να ξεχάσουμε λίγο τη μπόχα μας τη καθηλωμένη στα καρβουνιασμένα ρουθούνια μας.......
Κι αν είναι κι από κει που το φαντάζομαι, σαν από πλατέα νησιού με μπόλικους μασόνους, άντε... μπορεί και κάτι να μας φιλέψουν....
.....Απ' αυτό που ποτέ δεν τους περισσεύει!!!!!
Κι εμείς, γι αντάλλαγμα, να τους διαχωρίσουμε, μη μας πάθουνε και τίποτα, έτσι που είναι μεταξύ τους μπερδεμένοι, και δε μπορεί να δει ο κόσμος τις διαφορές ...και τι να πει!!!!...
Να σηκωθεί για μια στιγμή και να φωνάξει: Στα τσακίδια σας κοπρόσκυλα!!!!!

ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ 3: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΥΡΟ
ΣΥΝΙΣΤΩ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΓΙΑ ...ΕΝΕΡΓΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" - 2 - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στο θέμα: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ FYROM ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Official visitors to Grand Lodge included Grand Masters from Ireland, Scotland, Spain, Portugal, Greece, Czech Republic, Finland, Macedonia,.................
που είχα αναρτήσει, μου τοποθετήθηκαν τα παρακάτω σχόλια:
1.--- (28-9-2009)---
Ο/Η Anti Oligarch άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ...": Kala MH sas peirazei H masonia Koitaxte kai to BBC http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/country_profiles/1067125.stm
==================================================================

2.---(29-9-2009)--- Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ...":

Πού λέει ότι υιοθέτησε το όνομα αυτό η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος; Οι Άγγλοι έτσι ξέρουν τα Σκόπια (Macedonia), έτσι τα λένε.

Επίσης, σωστή η παρατήρηση του 28 Σεπτέμβριος 2009 1:22 μμ. Κοιτάξτε την ιστοσελίδα του BBC στις ξένες γλώσσες, όπου κάποτε υπήρχε και η ελληνική. Υπάρχει η "μακεδονική" κι έχει καταργηθεί η ελληνική:
==============================================================

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ:
1. Το θέμα του BBC, σαφώς και με ενόχλησε, το βρήκα, το μετάφρασα και το ανάρτησα εδώ:
http://avragioz.blogspot.com/2009/09/bbc.html
με σχολιασμό δικό μου.
2. Η φωτογραφία είναι από εγγλέζικο μασονικό περιοδικό, από σχετικά πρόσφατη διεθνή σύναξη της 'Ενωσης των Μεγάλων Στοών της Αγγλίας, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες (Grand Masters) όλων των αναγνωρισμένων από τους Άγγλους, Εθνικών Μεγάλων Στοών. Στη φωτογραφία, συνυπάρχει ο Έλληνας αρχιμασόνος, με τον Σκοπιανό αρχιμασόνο.
3. Το 1999, η Ένωση Μεγάλων Στοών της Αγγλίας, ανακάλεσε την αναγνώριση που είχε για την Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, επειδή ο Έλληνας αποπειράθηκε να βγάλει "κιχ" στη περίπτωση ομιλητή για τη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στη τότε (1999) διεθνή μασονική σύναξη.
Έγινε χαμός για τη διαγραφή (γιατί όποια Μεγάλη Εθνική Στοά χάνει τη διαπίστευση από την Ένωση των Εγγλέζικων, την απομονώνουν και οι υπόλοιπες Εθνικές Στοές) και η Μεγάλη Ελληνική Στοά, ξαναεπέστρεψε γονατιστή με δέσμευση να μη ξαναασχοληθεί με τους Σκοπιανούς.
4. Το λευκοκίτρινο έντυπο, είναι το επίσημο περιοδικό των Ενωμένων Μεγάλων Στοών της Αγγλίας, στο οποίο μετά το 2005, φιγουράρει η Μεγάλη Στοά της Μακεδονίας, μαζί με την ομόλογή της Ελληνική και τις υπόλοιπες εθνικές μασονικές στοές. Αυτό το έντυπο δεν το λαμβάνει η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας?????
5. Το 2005, η Ένωση των Μεγάλων Στοών της Αγγλίας, γνωστοποίησε και επίσημα σε όλες τις εθνικές Μεγάλες Στοές (και φυσικά και της Ελλάδας)την επίσημη αναγνώριση της Μεγάλης Στοάς της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ". Σύμφωνα με τη διεθνή μασονική πρακτική, αυτή η αναγνώριση, σημαίνει αυτόματα και την αναγνώριση της νέας Μεγάλης Στοάς, από τις υπόλοιπες Εθνικές Μεγάλες Στοές. Όχι αμφισβήτηση, αλλά υπόνοια δυσανασχέτησης αν υπάρξει, έχουμε αποβολή από το διεθνές μασονικό κογκλάβιο.
6. Από το 2005 και μετά, η Μεγάλες Μασονικές Στοές Ελλάδας και Σκοπίων (με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) συνυπάρχουν σε όλες τις διεθνείς τους συνάξεις που γίνονται υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεγάλων Στοών της Αγγλίας και δεν έχει αποτολμηθεί το αυτονόητο που κάνει και το μικρότερο αθλητικό σωματείο, γιατί ξέρει ότι θα αποβληθεί με άρση της αναγνώρισης της.
7. Το παραπάνω "Ενημερωτικό Δελτίο" του ...2008, είναι το άκρον άοτον της υποκρισίας. Είναι επίσημη ανακοίνωση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, δια του Ύπατου Συμβουλίου των Τεκτόνων (Μασόνων) 33 βαθμού!!! Κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα, ότι θα το ερευνήσουν, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες και κείμενα σε επίσημα μασονικά έντυπα που είναι ανεβασμένα και σε μασονικές ιστοσελίδες και ιστολόγια.
Τα παραπάνω είναι για τον οποιονδήποτε αδιάσειστα ντοκουμέντα.
Το σχόλιό σου δεν το αναρτώ "ανώνυμε" υποκριτή, γιατί μου το υποβάλεις ως ερώτημα και ως δήθεν υποχρέωσή μου, να εμφανίσω εγώ επίσημη ανακοίνωση αναγνώρισης της Μεγάλης Μασονικής Στοάς της Ελλάδας προς τα Σκόπια.
Γιατί ξέρεις, ότι κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να υπάρχει σε χαρτί, επίσημα αυτή τη στιγμή. Ξέρεις όμως ότι όλα τα μασονικά κέντρα, σπρώχνουν στην ίδια κατεύθυνση. Όταν το πετύχουν με τα υποζύγια, θα βγάλουν και τα επίσημά τους οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αρχιμασόνοι.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν αντίπαλες μασονικές στοές, που τους έχουν ζητήσει τον λόγο και για τα παραπάνω. Και αυτά και άλλα, εύκολα μπορείς να τα βρεις στο ίντερνετ. Ακόμα και καταστήματα με μασονικά μπιχλιμπίδια μπορείς να βρείς!!!!!
ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ:
>>>>>
Το ότι είχε διαγραφεί η Μεγάλη Μασονική Στοά της Ελλάδας, το ότι από το 2005 συνεδριάζουν μαζί και το ότι το 2008, παριστάνουν με επίσημη ανακοίνωση, τον άγνωστο Στρατιώτη και καμώνονται ότι θα το ...ερευνήσουν(!!!!!), δεν σου λέει τίποτα ρε έξυπνε "ανώνυμε".?????

Μια μικρότερη βόλτα (απ' ότι έκανες σε μένα) στο ίντερνετ αν κάνεις, θα λυθούν όλες οι "απορίες" σου. Εμένα είναι υπεραρκετά τα στοιχεία.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.-

ΘΕΛΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΙ Η ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ !!!!!

Ο λόγος για τον "εφιάλτη' της Ελληνικής πολιτικής σκηνής κύριο Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος στην εκπομπή Φάκελοι του Α. Παπαχελά στον ΣΚΑΙ ...... έκανε την αποκάλυψη των αποκαλύψεων..... δηλώνοντας.......

Κ. Μητσοτάκης : ".....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ....... ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ....."

================================
Τι μπορεί να πει κανείς μετά από μια τέτοια αποκάλυψη........
Λόγο των "αιώνων" του...... στις πλάτες του ....

άφες αυτόν ου γαρ οίδασι τι ποιούσι....... και τι λέγει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ

Αριστερός αντιεθνικισμός

Ένας ιδιότυπος αριστερός αντιεθνικισμός ευδοκιμεί τα τελευταία χρόνια σε ορισμένους χώρους της ελληνικής Αριστεράς. Αλλά οι αριστεροί είναι εξ ορισμού αντιεθνικιστές. Ακόμα περισσότερο: είναι διεθνιστές. Πού βρίσκεται λοιπόν το πρόβλημα; Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και ο ελληνικός εθνικισμός δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Εθνικισμός σε βάρος των Σλαβομακεδόνων, των Μουσουλμάνων και των Πομάκων της Θράκης. Οξύνθηκε όμως τελευταία με την επιμονή των Σλαβομακεδόνων της FYROM να ονομάζουν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και το κράτος τους Μακεδονία. Λοιπόν;
Ο αριστερός αντιεθνικιστής θα αντιτείνει: Κάθε λαός έχει δικαίωμα να επιλέγει το όνομα του έθνους ή της κρατικής του υπόστασης. Σύμφωνοι. Όμως με μια προϋπόθεση: ότι δεν θα πλαστογραφεί την ιστορία, δεν θα διεκδικεί τίτλους ή εδάφη που δεν του ανήκουν, και δεν θα απειλεί γειτονικούς λαούς. Ας δεχτούμε λοιπόν ότι υπάρχει έθνος Σλαβομακεδόνων (επ’ αυτού φαντάζομαι έχουν γνώμη οι ιστορικοί). Το έθνος αυτό δικαιούται να επιλέξει όποιο όνομα θέλει, σεβόμενο τα αυτονόητα τα οποία σημείωσα.
Τι γίνεται λοιπόν με τη γειτονική Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη FYROM; Κατ’ αρχάς, στη FYROM συνυπάρχουν δύο εθνότητες: οι Σλαβομακεδόνες και οι Αλβανοί. Ας αγνοήσουμε όμως τις μεταξύ τους διαφορές και ας ασχοληθούμε μόνο με την ισχυρότερη εθνότητα: τους Σλαβομακεδόνες. Επίσης ας αναγνωρίσουμε το καθεστώς του έθνους σε αυτή την εθνότητα. Και ρωτάμε: Πότε εμφανίστηκαν οι Σλάβοι στον ελληνικό χώρο, και ειδικά στην ιστορική Μακεδονία; Γνωστό: τον 6ο, 7ο, 8ο αιώνα μ.Χ. Δηλαδή χίλια χρόνια περίπου μετά το Μακεδονικό βασίλειο και τον Αλέξανδρο. Δεν πάσχω από κανένα είδος προγονοπληξίας. Οι Μακεδόνες εξάλλου θεωρούνταν βάρβαροι από τους κατοίκους της Νότιας Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι τα σλαβικά φύλα έφτασαν μέχρι την Πελοπόννησο και βαθμιαία αφομοιώθηκαν. Έμειναν βεβαίως τα τοπωνύμια, που πολλά επιβιώνουν μέχρι και σήμερα, παρ’ όλες τις μετονομασίες στις οποίες προχώρησε το ελληνικό κράτος. Όμως συμπαγείς σλαβικοί πληθυσμοί, πλειοψηφικοί, υπήρχαν μόνο σε ορισμένες περιοχές της βόρειας ελληνικής Μακεδονίας, και κυρίως στη βόρειο Μακεδονία, στη σημερινή FYROM. Πού στηρίζεται λοιπόν ο σλαβομακεδονικός, όψιμος και ανιστορικός εθνικισμός και ο συνακόλουθος αλυτρωτισμός;
Σημείωσα ότι η ιστορία δεν είναι σημερινή. Ένα παράδειγμα: Στη Γυάρο, στη δεκαετία του ’40 προς ’50, εκτός από Έλληνες, είχε και πολλούς Σλαβομακεδόνες κρατούμενους. Οι σχέσεις Ελλήνων-Σλαβομακεδόνων ήταν άψογες. Όμως οι τελευταίοι ήταν κάπως κλεισμένοι στον εαυτό τους, πράγμα κατανοητό αν σκεφτούμε και τα δικά τους μαρτύρια (διωγμοί, φυλακίσεις, εκτελέσεις) από το εθνικόφρον ελληνικό κράτος. Ως εδώ καλά. Όμως οι συμπαθείς Σλαβομακεδόνες ονόμαζαν από τότε τους εαυτούς τους Μακεδόνες. Τι εννοούσαν μ’ αυτό;
(Μια προσωπική παρένθεση. Το 1948-49 ήμουν στη Γυάρο, στα «ανήλικα». Διαφώνησα με την 9η Ολομέλεια του ΚΚΕ για τους Σλαβομακεδόνες και εισέπραξα την πρώτη μου απομόνωση. Τέλος η παρένθεση).
Πώς φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή διαμάχη; Είναι γνωστό ότι επί Τουρκοκρατίας στη Βαλκανική ζούσε ένα μωσαϊκό λαών: Έλληνες, Σλάβοι, Αλβανοί, Βλάχοι, Εβραίοι, Σαρακατσαναίοι κ.λπ. Παρά τις διαφορές, εθνοτικές και θρησκευτικές, οι λαοί αυτοί συνυπήρχαν, ειρηνικά κατ’ αρχάς, στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν ήταν λοιπόν τυχαίο ότι ο Ρήγας οραματιζόταν μια ομοσπονδία λαών στη.......................................... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τη Συνέχεια Από Το Ενδιαφέρον Άρθρο στΗ Άλλη Άποψη

ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη προεκλογική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε., χθες στη Θεσσαλονίκη, μίλησε η Γενική Γραμματέας του, ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.
Ολόκληρη η ομιλία υπάρχει στον......... >>>>>>> ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο "troktikos" ΜΕ ΤΟΝ explorer ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2009

Από explorer μπαίνετε χωρίς μάσκα


Ενημερώστε και τους φίλους σας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ιού στο troktiko και απλά πρέπει να αγνοήσετε την μάσκα και να πατάτε κάτω δεξιά.

ΕΠΙΣΗΣ από explorer δεν υπάρχει μάσκα οπότε μπαίνετε εύκολα.

Όμως μας είπαν ότι είναι θέμα χρόνου να το διορθώσουν. Όμως και τώρα μπαίνετε χωρίς πρόβλημα. Δεν υπάρχει ιός

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ, μπήκε πριν από λίγο χωρίς πρόβλημα.

......και ..αμω τα προγράμματά μας.....

ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ - ΕΔΩ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ

Η Ορθοδοξία διδάσκεται στην Αυστρία μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών

Το πρώτο ορθόδοξο σχολικό βιβλίο για το μάθημα των Θρησκευτικών στη Δημοτική Εκπαίδευση στο γερμανόφωνο χώρο και στη γερμανική γλώσσα, παρουσιάστηκε σήμερα στη Βιέννη σε πανηγυρική εκδήλωση του Συμβουλίου Παιδείας της αυστριακής πρωτεύουσας, με κεντρικό ομιλητή τον Ελληνοορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας - Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Μιχαήλ.Στην έκδοση του βιβλίου "Η βίβλος σε σύντομες διηγήσεις" συνέβαλαν το αυστριακό ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Σχολείων Βιέννης, η αυστριακή Βιβλική Εταιρεία, η Ομάδα Εργασίας Ορθοδόξων Θεολόγων, καθώς και η Υπηρεσία Διδασκαλίας Μαθήματος Ορθόδοξων Θρησκευτικών, της οποίας προΐσταται ο Μητροπολίτης Μιχαήλ.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου με ορθόδοξο θρήσκευμα, εμπλουτισμένο με απεικονίσεις από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη εμπνευσμένες μέσα από τον κόσμο της ορθόδοξης εικονογραφίας, που επιμελήθηκε η ορθόδοξη εικονογράφος Μάρθα Καπετανάκου-Ξυνοπούλου, ενώ στην κατάρτισή του, μετάφραση και έκδοσή του, συνετέλεσε η ειδική ομάδα εργασίας.

Το βιβλίο έχει την έγκριση όλων των ορθόδοξων επισκόπων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ορθόδοξη διασπορά στην Αυστρία, και το γεγονός αυτό θεωρείται ως μία επιπλέον έκφραση της πανορθόδοξης ενότητας και μαρτυρίας στη χώρα αυτή, στην οποία ο αριθμός των ορθόδοξων πιστών αγγίζει τις 500.000.
Αριθμητικά η μεγαλύτερη ορθόδοξη κοινότητα στην Αυστρία είναι εκείνη των Σέρβων και ακολουθούν βουλγαρική, ρουμανική, ρωσική, ουκρανική, και βέβαια το ποίμνιο της Ελληνοορθόδοξης Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας που αποτελείται από Έλληνες και Αυστριακούς, και το οποίο ιστορικά είναι το αρχαιότερο καθώς οι Ελληνες υπήρξαν οι πρώτοι Ορθόδοξοι που ήλθαν και εγκαταστάθηκαν, πριν από τρεις και πλέον αιώνες, στην τότε Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.
Καθώς πρόκειται για το πρώτο ορθόδοξο σχολικό βιβλίο για το μάθημα των Θρησκευτικών στη γερμανική γλώσσα, αναμένεται να προωθηθεί από την αυστριακή Βιβλική Εταιρεία και στις δύο άλλες γερμανόφωνες χώρες, στις οποίες διδάσκονται ορθόδοξα Θρησκευτικά, τη Γερμανία (όπου ο αριθμός των ορθοδόξων πιστών ανέρχεται σε σχεδόν δύο εκατομμύρια) και την Ελβετία.

Στην πανηγυρική ομιλία του κατά τη σημερινή παρουσίαση στη Βιέννη, ο Μητροπολίτης Μιχαήλ τόνισε πως το βιβλίο αποτελεί έκφραση της θέλησης και επιμονής της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την ενσωμάτωσή της στην αυστριακή κοινωνία, όπως και έκφραση της σπουδαιότητας που δίνει στο μάθημα των Θρησκευτικών όσον αφορά τη διατήρηση της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας της ορθόδοξης μειονότητας, των Ελλήνων, Σέρβων, Βουλγάρων, Ρώσων, Ουκρανών, Γεωργιανών και Αράβων.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, είναι επιπλέον μία έκφραση του γεγονότος ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια Εκκλησία μειονοτική, έχει όμως ίσα δικαιώματα με τις άλλες, τη Ρωμαιοκαθολική και την Προτεσταντική, της οποίας υπερέχει αριθμητικά.

Ελληνορθόδοξα νέα

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΑΡΣΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Ελπίζω να καταλάβατε ποιος Τζίμης έκανε την ωραία φάρσα.
Αναρτήθηκε στο I-DIADROMI

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟ Βlog "troktiko".


Εξαφανίστηκε ξανά από τη GOOGLE το troktiko .
Παράκληση: Το troktiko πρέπει να μας ενημερώσει.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μπαρμπανίκος ξαναφωνάζει: Αφήστε μας ήσυχους.
Μη πειράζετε τα Blogs.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ

Η αθώα ελιά, που τιμήθηκε και συμβολήθηκε από τους "δημοκρατικούς" του "Ταΰγετου" για τις εκλογικές ανάγκες τους, πολλές φορές ...υποφέρει από την αρρώστια του δάκου. Τότε, ούτε για λάδι κάνει, ούτε για φάγωμα.
Η αθώα και αριστοτεχνική και βαριά σιδερένια εξώπορτα (μας ενημερώνει ο "Ταΰγετος"), κρύβει δράκους από πίσω κι αυτοί με τη σειρά τους, κρύβουν μεγάλο μυστικό, ίσα με τη Μεγαλύτερη μασονική στοά της Ελλάδας.
Αυτές οι "συμπτώσεις"..........
ΣΥΝ το ότι οι υποψήφιοι των "δημοκρατικών" αυτοπροβάλλονται ως μια εκλεκτική κάστα καθηγητάδων, φιλοσόφων και πετυχημένων, γενικά και φλου και δεν ξέρω από που..........
ΣΥΝ το ότι οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν πρώτο ή διαζευκτικό, πολύ περίεργο όνομα, που σε τέτοια ποσότητα, που μόνο σε μασονική στοά μπορεί να συναντήσει κανείς και το χειρότερο????? οι άνθρωποι αυτοί, είναι από εκείνους που έχουν κάνει τα πάντα για τη πάρτι τους, για τα παιδιά τους στην εξουσία γενικά και τίποτα απολύτως για σένα, για μένα για τον γείτονα...........
ΣΥΝ το ότι, τουλάχιστον ο ιδρυτής "Ταΰγετος" του κόμματος των "δημοκρατικών" (γιατί σιγά μη κάτσω να μάθω για 40 συνδυασμούς + το Επικρατείας), έχει μαθητεύσει πολιτικά, κοινωνιολογικά και κυρίως φιλοσοφικά, δίπλα σε πασίγνωστους μασόνους και σιωνιστές Εβραίους.......
ΣΥΝ το ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του "Ταΰγετου" είναι αέρας γαλαζοπράσινος και κοπανιστός αλλοπρόσαλλος και ακατανόητος σε ...αμύητους........
Έεεεεε......!!!!!! Γιατί ρε γαμώτο να μπερδέψω τόσο σοβαρούς ανθρώπους, με τη ψυχολογική πολυπλοκότητα της ψήφου μου??????
Κρίμα δεν είναι....????? .................για τη ψήφο μου?????
Δέκα φάσκελα, .....στη τύχη.
Όσο για τον χρησμό, δεν θέλω να μου πουν τίποτα. Τους δικούς μου χρησμούς τους ερμηνεύω και μόνος μου. Δημοκρατικοί??? ΤΕΛΟΣ.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ B.B.C. ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Page last updated at 16:38 GMT, Monday, 17 August 2009 17:38 UK

Χώρα προφίλ: Μακεδονία

Map of Macedonia

H Μακεδονία είχε γλιτώσει τh βία μεταξύ των εθνοτήτων που μαινόταν αλλού στα Βαλκάνια μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά ήρθε κοντά σε εμφύλιο πόλεμο πριν από μια δεκαετία μετά την ανεξαρτησία.

Αλβανοί Αντάρτες έκαναν σταδιακά μια εξέγερση στις αρχές του 2001, απαιτώντας μεγαλύτερη δικαιώματα για την εθνοτική αλβανική μειονότητα. Η σύγκρουση δημιούργησε ένα κύμα των προσφύγων και των ανταρτών που απαιτούσαν εδαφικά κέρδη.

Επισκόπηση

Μετά από μήνες αψιμαχιών, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ άδωσαν υποστήριξη, να ενεργοποιηθεί ο πρόεδρος, Μπόρις Τραϊκόφσκι, για να έρθουν σε συμφωνία ειρήνης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας της Οχρίδας, οι αλβανοί αντάρτες παρέδωσαν τα όπλα τους, σε αντάλλαγμα για μεγαλύτερη αναγνώριση δικαιωμάτων των Αλβανών μέσα σε ένα ενιαίο κράτος.

Worker harvesting grapes
Μακεδονίας είναι μια υποψήφια
για ένταξη στην ΕΕ

Η επιβεβαίωση των Αλβανικών δικαιωμάτων επισημοποιήθηκε στις τροποποιήσεις του συντάγματος, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στα τέλη του 2001. Αλβανοί αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

Τον Αύγουστο του 2004, το κοινοβούλιο ενέκρινε νομοθεσία για επαναχάραξη των τοπικών ορίων και έδωσε στους Αλβανόφωνους, ενισχυμένη τη τοπική αυτονομία, σε περιοχές όπου κυριαρχούν.

Η αναγνώριση της προόδου της δημοκρατίας από το χείλος του εμφυλίου πολέμου ήρθε τον Δεκέμβριο του 2005, όταν οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν ότι θα πρέπει να καταστεί υποψήφια για ένταξη. Η ΕΕ έχει καλέσει Μακεδονίας να πατάξει τη διαφθορά ενόψει των ενταξιακών συνομιλιών.

Το όνομα της χώρας παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Αναφέρεται ακόμη επισήμως ως η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Η Διεθνής αναγνώριση της διαίρεσης της χώρας από τη Γιουγκοσλαβία, το 1991, πραγματοποιήθηκε με την αποδοχή των ελληνικών φόβων, ότι το όνομά της, υπονόησε εδαφικές διεκδικήσεις προς τη βόρεια ελληνική περιοχή της Μακεδονίας. Η Ελλάδα ανακάλεσε έναν διετή αποκλεισμό εμπορίου, μόνο αφού οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία το 1995.

Και το 2008, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να προσκαλέσουν την Αλβανία και την Κροατία να γίνουν μέλοι της συμμαχίας. Αλλά η Ελλάδα μπλοκάρει την πρόσκληση της Μακεδονίας, λόγω της διαφοράς για το όνομα της χώρας.

Τον Δεκέμβριο του 2008, η Μακεδονίας αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα της ονομασίας της προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Γεγονότα

 • Πλήρες όνομα: Δημοκρατία της Μακεδονίας (που απαριθμούνται από τον ΟΗΕ ως η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας)
 • Πληθυσμός: 2 εκατομμύρια (ΟΗΕ, 2008)
 • Πρωτεύουσα: Σκόπια
 • Έκταση: 25.713 τετραγωνικά χιλιόμετρα (9.928 τετραγωνικά μίλια)
 • Σημαντικές γλώσσα: Σλαβομακεδονικά, Αλβανικά
 • Σημαντικές θρησκεία: Χριστιανισμός, Ισλάμ
 • Προσδόκιμο ζωής: 72 ετών (άνδρες), 77 ετών (γυναίκες) (ΟΗΕ)
 • Νομισματική μονάδα: 1 δηνάριο = 100 Deni
 • Κύρια εξαγωγές: Ενδύματα, σιδήρου και χάλυβα
 • Κεφαλήν ΑΕΕ: US $ 3.460 (Παγκόσμια Τράπεζα, 2007)
 • Internet domain:. Mk
 • Κωδικός κλήσης: +389

Ηγέτες

Εκλεγμένου Προέδρου: Gjorge Ivanov

Mr Ivanov aims at making Macedonia's long-standing dispute with Greece his priority.
Η επίλυση των διαφορών της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα θα είναι προτεραιότητα για τον κ. Ivanov

Το ακαδημαϊκό πολιτικός επιστήμονας Gjorge Ivanov επελέγη ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές από το συντηρητικό VMRO-DPMNE, το μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο.

Αυτός οδήγησε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας Μάρτιο του 2009 με 35 τοις εκατό των ψήφων. Ο υποψήφιος Σοσιαλδημοκρατών Ljubomir Frckoski ήρθε δεύτερο με 20 τοις εκατό. Ο κ. Ivanov νικήσει κ. Frckoski άνετα στον δεύτερο γύρο τον Απρίλιο με 63 τοις εκατό των ψήφων, και αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου στις 12 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του κ. Ιβανόφ είπε ότι θα κάνει την επίλυση μακρόχρονη διαμάχη της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα του προτεραιότητα, και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελλάδα για το σκοπό αυτό.

Γεννήθηκε το 1960, ο κ. Ivanov είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Ο προκάτοχός του, σοσιαλδημοκράτης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος τον Απρίλιο του 2004, κέρδισε τον έπαινο στη Δύση για την υποστήριξη της συμφιλίωσης με τη σημαντική αλβανική μειονότητα.

Οι πρόεδροι της Μακεδονίας εκλέγεται άμεσα για μια πενταετή θητεία. Ο πρόεδρος διορίζει τον πρωθυπουργό. Νομοθετική εξουσία ασκείται από το κοινοβούλιο.

Πρωθυπουργός: Nikola Gruevski

PM Nikola Gruevski
Νίκολα Γκρουέφσκι επιμένει όνομα της χώρας δεν θα αλλάξει

Νίκολα Γκρουέφσκι, ηγέτη του κεντροδεξιού VMRO-DPMNE, είχε ζητηθεί πρώτα για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές τον Ιούλιο του 2006. Ο απερχόμενος συνασπισμός υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών.

Η δημοσκόπηση του 2006 θεωρήθηκε ως μια δοκιμασία της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας που έληξε μια εθνοτική αλβανική εξέγερση το 2001, και υπήρξε ανακούφιση όταν πέρασε από σχετικά ειρηνικά.

Κόμμα του πρωθυπουργού κέρδισε 44 έδρες στην 120 εδρών και πήγε για να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μέσω μιας συμφωνίας με το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών και των τριών μικρών κομμάτων.

Ο κ. Γκρουέφσκι ζήτησε νέες εκλογές το 2008, μετά την είσοδο του ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ έχει αποκλειστεί από την Ελλάδα. Το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές με άνεση, αν και τις καταγγελίες των παρατυπιών που οδήγησε στην εκ νέου τρέχει σε αλβανόφωνων περιοχών.

Κύριες προτεραιότητες του έχουν την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος και την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Είναι σημαντικό για μένα να Μακεδονίας ενταχθεί στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό.

Ο πρωθυπουργός είναι πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ερασιτέχνης πυγμάχος και ηθοποιός στάδιο.

Media

Το Σύνταγμα εγγυάται την ελευθερία του λόγου και της πρόσβασης στις πληροφορίες. Δημόσια τηλεόραση, η οποία έχει τρία εθνικά κανάλια, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από ιδιωτικά δίκτυα.

Τα Media καταστήματα χωρίζονται έντονα κατά μήκος εθνικών γραμμών, με έδρα τις ΗΠΑ ανέφερε το Freedom House, το 2008.

Εμπορική τηλεόραση κυριαρχεί τις ειδικότητες, a 2008 χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ανέφερε η έκθεση, που περιγράφει την αγορά των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων, όπως υπερπλήρεις, με περισσότερα από 100 τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Οι περισσότεροι τοπικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ήταν «ελάχιστα σωζόμενα" οικονομικά.

Αλλά η έκθεση ανέφερε κοινοβούλιο είχε υιοθετήσει «προοδευτική» νομοθεσία μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα η χώρα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Υπήρχαν περίπου 900.000 χρήστες του Διαδικτύου μέχρι τον Ιούλιο του 2008, περίπου το 44 τοις εκατό του πληθυσμού (Internetworldstats).

Ο Τύπος

 • Nova Makedonija - επιχορηγούμενες από το κράτος καθημερινά
 • Ουτρίνσκι Βέσνικ - ιδιωτικού, καθημερινά
 • Dnevnik - ιδιωτικού, καθημερινά
 • Vreme - ιδιωτικού, καθημερινά
 • Vecer - επιχορηγούμενες από το κράτος καθημερινά
 • Makedonija Denes - ιδιωτικού, καθημερινά
 • Vest - ιδιωτικού, καθημερινά
 • Fakti - Αλβανική γλώσσα
 • Forum - εβδομαδιαία
 • Aktuel - ιδιωτικού, νέα εβδομάδα
 • Focus - ιδιωτικού, εβδομαδιαία
 • Έναρξη - εβδομαδιαία πολιτική

Τηλεόραση

 • MTV - κρατικής ιδιοκτησίας, λειτουργεί τρία εθνικά δίκτυα και δορυφορικού δικτύου
 • A1 - ιδιωτικού τομέα, εθνικούς
 • Sitel TV - ιδιωτικού τομέα, εθνικούς
 • Kanal 5 - ιδιώτης

Ραδιόφωνο

Ειδησεογραφικά Πρακτορεία

ΠΗΓΗ: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/country_profiles/1067125.stm

ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

I am the Palestinian Child

I am the Palestinian Child

Είμαι Παιδί από τη Παλαιστίνη

Είμαι παιδί της Παλαιστίνης
Άπορο
Πεινασμένο

Ζω, με μια φέτα ψωμί
Όπως ένα χελιδόνι από το νερό.

Είμαι παιδί της Παλαιστίνης

Όταν ανθίζουν όμορφα λουλούδια
Τα μάτια μου δεν μπορούν να τα δουν.
Αντί για τριαντάφυλλα και λουλούδια, έχω πάρει όπλα
Εδώ δεν είναι μέρος για τριαντάφυλλα
..............................

Είμαι παιδί της Παλαιστίνης...

Έχω ξεχάσει να παίζω.
Έχω ξεχάσει τα παιχνίδια μου.
Ξέρω μόνο ένα παιχνίδι, για να αγωνιστώ με σφεντόνες.
Δεν έχω τίποτα παιχνίδια για να δείτε δείτε, εκτός από όπλα.

Είμαι Παιδί της Παλαιστίνης.

Όπως γεννήθηκα, βρήκα τον εαυτό μου στη μέση των πολέμων.
Είμαι συνηθισμένο σε αιματηρά δάκρυα.
Η μάχη κατά της βαρβαρότητας θρόνιασε εδώ.
Ποτέ δεν λογαριάζω τι είναι αυτό που "παίζω" εδώ.
Παίξτε μου κάτι για τη καταπολέμηση του πόλεμου.

Όταν παίζετε μπορείτε να παγιδευτείτε.
Όταν είμαι παγιδευμένο γίνομαι μάρτυρας.

Είμαι παιδί της Παλαιστίνης

Πότε θα ακούτε το κλάμα μου???
Πότε θα ακούτε τη κραυγή μου???
ΟΤΑΝ
Δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος!!!!!!
Καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για να σκεφτείτε!!!!!

Όταν θα αρχίσει το σχολείο
Θα είμαι στον πόλεμο.
Δεν βλέπουμε βιβλία!
Δεν ξέρουμε τι είναι ένα πουλί, λουλούδι και στοργή!

Είμαι Παιδί της Παλαιστίνης.

Πες μου ποιες είναι οι αμαρτίες μου?????
Πότε θα ακούτε το κλάμα μου???
Πότε θα ακούτε τη κραυγή μου???
ΟΤΑΝ
Στη χώρα μου, είμαι πρόσφυγας, φυλακισμένος.
Έχω ξεχάσει να χαμογελώ.
Από τα μάτια μου έρχονται δάκρυα.
Από τα μάτια μου έρχεται στο αίμα

Θέλω να ξέρετε ότι εδώ είναι όλα τα Παιδιά έτσι!
Ώστε η ανθρωπότητα να ξέρει ότι πεθαίνουν!!!
Αν είμαστε αδέλφια, να έρθετε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί.
Ας παίξουμε μαζί !!!!!
Ας συμβιώσουμε !!!!!

Αναρτήθηκε από τον Anti Oligarch

ΤΙ ΔΑΚΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΛΙΑ ΣΟΥ ....."TAIGETOS" ???

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟΚΟΠΟ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ.
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΟΥΜΑΙ, ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΡΩΤΩ ΤΟΝ "Taigetos" ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ
ΤΙ ΔΑΚΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΛΙΑ ΤΟΥ?????
ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΔΡΑΚΟ ΟΔΗΓΕΙ Η ΒΑΡΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ?????

ΟΙ ...ΑΖΗΜΙΩΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Η ΠΟΣΔΕΠ στο δρόμο της μίζας

Μία από τις αγαπημένες ενασχολήσεις των κάθε λογής πανεπιστημιακών (και όχι μόνον) στη χώρα μας είναι η συμμετοχή σε επιτροπές, η οποία φυσικά δε γίνεται με το αζημίωτο. Ειδικά οι επιτροπές που υποτίθεται ότι θα ελέγξουν τα κολέγια είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δε γίνονται για να ζητηθούν μίζες προκειμένου να δοθούν οι πολυπόθητες άδειες.

Θα ήταν αστείο άλλωστε να πιστέψει κανείς ότι ο οποιοσδήποτε "έλεγχος" του ελληνικού κράτους θα γίνει προκειμένου να αποδώσει πραγματικά. Ακόμα πιο αστείο είναι το γεγονός ότι το κράτος έχει αποτύχει να προβεί στην αξιολόγηση των κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία ανθίστανται σθεναρά σε όποια προσπάθεια αξιολόγησης.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της γελοιότητας που δυστυχώς χαρακτηρίζει το πανεπιστημιακό σύστημα στην Ελλάδα, η ΠΟΣΔΕΠ δια του προέδρου της Νικόλαου Σταυρακάκη απαιτεί την ενεργό συμμετοχή της στις επιτροπές που θα ελέγχουν τα κολέγια, σύμφωνα με την επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Μετά την προχθεσινή παραίτηση του συναδέλφου Καθηγητού Θεόδωρου Φορτσάκη – Προέδρου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών- από την Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων (Νόμος 3696/2008, Άρθρο 13) και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους λόγους παραίτησης, ζητάμε ο ορισμός του μέλους ΔΕΠ καθώς και του αναπληρωτή του στην εν λόγω Επιτροπή να γίνεται μετά από κοινή απόφαση από της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ και της Συνόδου Πρυτάνεων.

Θεωρούμε ότι η ΠΟΣΔΕΠ αλλά και η Σύνοδος Πρυτάνεων έχουν άμεσο ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε επιτροπές, που αφορούν όλο το φάσμα των διαδικασιών εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ας σημειωθεί ότι σε αυτό το πνεύμα ήδη συμμετέχουμε και οι δύο φορείς τόσο στο ΕΣΥΠ (ΣΑΠΕ) –Ανωτάτη Εκπαίδευση- όσο και στο ΣΠΔΕ -Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε μέσα από διαδικασίες διαφάνειας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας στην κατά το δυνατόν αρτιότερη συγκρότηση του νεοπαγούς αυτού μορφώματος στη ζώνη της μεταλυκειακής και προπανεπιστημιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Με Τιμή, Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Ο εκπρόσωπος λοιπόν ενός χώρου που χαρακτηρίζεται από πλήρη έλλειψη διαφάνειας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας ισχυρίζεται ότι θα μεταφέρει τις αρχές αυτές στο χώρο των κολεγίων. Αλήθεια, ο τραγικός καθηγητίσκος του ΕΜΠ θεωρεί ότι ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως το ALBA ανήκουν στη "μεταλυκειακή και προπανεπιστημιακή εκπαίδευση και κατάρτιση"; Το πιθανότερο είναι όταν η επιτροπή του πάει στο ALBA να βάλει τα κλάματα!

http://educationingr.blogspot.com/2009/09/blog-post_27.html (Σωστόοοοος!)
Αναρτήθηκε από ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ

ΕΤΣΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ"

ΕΒΡΑΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ"

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Ολοι όσοι ασχολούμαστε με το Ισραήλ και τον Εβραιοσιωνισμό γνωρίζουμε καλά την τακτική των Εβραίων και κάποιων έμμισθων οργάνων τους να δυσφημούν όποιον κάνει κριτική στο Ισραήλ και τους Σιωνιστών,σαν αντισημίτη.Ταυτόχρονα προβάλλουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων με σκοπό να δημιουργήσουν αισθήμα "λύπης" και "ενοχής" στην ανθρωπότητα για να μπορούν να δικαιολογούν τα εγκλήματα που κάνουν.Το βίντεο που ακολουθεί είναι η απόδειξη οτι η τακτική αυτή δυσφήμησης όσων ασκούν κριτική στο Ισραήλ και τους Σιωνιστές είναι κατασκευασμένη απο τους ίδιους τους Σιωνιστές.

ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ

Αναρτήθηκε από την ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ 2: ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙ, Η ΨΗΦΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΑΤΕ, ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΙΑ.

ΕΘΑΨΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ !

Τό STOPCARTEL φέρνει σήμερα στό φώς ένα απίστευτο σκάνδαλο πού εξελίσεται από τό 2006 καί αφορά την εμπεριστατωμένη επίσημη καταγγελία τήν οποία υπέβαλε τόν Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς στήν Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, όχι απλά κάποιος θιγόμενος καταναλωτής η επιχειρηματίας αλλά ένα ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα, ο Συνασπισμός.

Η επίσημη καταγγελία τού Συνασπισμου (15-11-2006), περιείχε συγκλονιστικά συντριπτικά στοιχεία ύπαρξης καί λειτουργίας καρτέλ μεταξύ των δύο διυλιστηρίων της χώρας, τών ΕΛΠΕ (Ομιλος Λάτση) καί Motoroil Hellas(Ομιλος Βαρδινογιάννη) καί περιέγραφε τόν ζοφερό τρόπο μέ τόν οποίον είναι διαθρωμένη η αγορά πετρελαιοειδών στήν Ελλάδα σέ βάρος των πολιτών πού πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη καί πετρέλαιο στήν Ευρώπη. Ετσι:

1.Στήν καταγγελία υπάρχουν δύο έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (συνημμένα έγγραφα 2&3) πού αποτελούν απόδειξη εναρμονισμένης πρακτικής και προκαθορισμού τιμών από τις δύο εταιρείες διύλισης.

Από τη σύγκριση των δύο εγγράφων προκύπτει απόλυτη εναρμόνιση τιμών

Επί πλέον έχουν κατατεθεί στοιχεία πού αφορούν στις προφανείς κοστολογικές αυθαιρεσίες των εταιρειών διύλισης καί που είναι αποτέλεσμα της ολιγοπωλιακής κατάστασης της αγοράς και των εναρμονισμένων πρακτικών που ακολουθούνται.

Τά παραπάνω ,τονίζεται στήν καταγγελία, αποτελούν στοιχεία συντονισμού και αλληλεξάρτησης μεταξύ των δύο εταιρειών διύλισης (ΕΛΠΕ και Motoroil Hellas) όσον αφορά προκαθορισμό τιμών

Μέ βάση τά δεδομένα αυτά εξηγείται γιατί η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Oil Bulletin (Δελτίο Ευρωπαϊκής Επιτροπής), έχει τις υψηλότερες τιμές προ φόρων και δασμών από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρ. Ένωσης (ΕΕ)!

2.Στήν καταγγελία επίσης διαπιστώνεται η εκ μέρους των εταιρειών διύλισης πρακτική δυσμενούς μεταχείρισης των μικρών εταιρειών εμπορίας

Συγκεκριμένα οι συντονισμένες πρακτικές, σε συνάρτηση με το ευνοϊκό για αυτές θεσμικό πλαίσιο, ευνοούν τις μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και οδηγούν εκτός αγοράς τις μικρές εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ΕΛΠΕ και η Motoil έχουν δικές τους εταιρείες εμπορίας, την ΕΚΟ και την AVIN αντίστοιχα

3.Οι υπό διερεύνηση αθέμιτες πρακτικές στην ελληνική αγορά διύλισης έχουν εκτινάξει τα κέρδη των διυλιστηρίων σε βάρος των καταναλωτών

Η Ευρ. Επιτροπή σχολιάζοντας το καταρχήν «παράδοξο» ότι η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες τιμές προ φόρων και δασμών σημειώνει «ένας λόγος για τις υψηλότερες τιμές προ φόρων θα μπορούσε να είναι τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους, τα οποία θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη διάρθρωση της αγοράς ή/και το επίπεδο του ανταγωνισμού».

4.Πέρα από τις συντονισμένες πρακτικές στο επίπεδο των διυλιστηρίων, καταγγέλεται μέ στοιχεία οτι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον τομέα της εμπορίας.

Υπάρχει πρόβλημα διαφάνειας στις τιμές που οι εταιρείες εμπορίας χρεώνουν τα πρατήρια

Υπάρχει πρόβλημα διαφάνειας στο καθεστώς χορήγησης εκπτώσεων που παρέχουν οι εταιρείες εμπορίας στα πρατήρια.

Έχουν διαπιστωθεί δυσλειτουργίες όσον αφορά στη μεταφορά προϊόντων από το διυλιστήριο στους αποθηκευτικούς χώρους των εταιρειών εμπορίας και από τις εταιρείες εμπορίας στα πρατήρια κλπ.

5.Τέλος επισημαίνεται ότι ο μεγάλος αριθμός των πρατηρίων βοηθά την ανάπτυξη του ανταγωνισμού ιδιαίτερα όπου υπάρχουν ανεξάρτητα πρατήρια ή εκεί όπου γειτνιάζουν πρατήρια πολλών ανταγωνιστικών εταιρείας εμπορίου.

ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΔΙΥΛΥΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Σέ κάθε ευνομούμενη χώρα, η κατάθεση μίας τέτοιας καταγγελίας θά είχε σημάνει συναγερμό στήν Αντιμονοπωλιακή Αρχή καί στό αρμόδιο υπουργείο καί θα είχε αρχίσει αμέσως έρευνα.

Στήν Ελλάδα, τόσο οι τότε αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας καί Γιάννης Παπαθανασίου, όσο καί η Επιτροπή Ανταγωνισμού αγνόησαν την επίσημη αυτή καταγγελία καί μέ κάθε επιμέλεια την οδήγησαν σε ενταφιασμό ,κατά την προσφιλή τους μέθοδο.

Ετσι, αντί νά προχωρήσουν σε βάθος έρευνα επί της καταγγελίας όπως όφειλαν,προσπάθησαν με αποσπασματικές παρεμβάσεις, περιστασιακούς ελέγχους ή και κάποια μέτρα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού νά καλύψουν ουσιαστικά τα προβλήματα στο χώρο του πετρελαίου τά οποία είναι καί δομικά καί μόνιμα.

Πρό καιρού εγκρίθηκε από την προηγούμενη σύνθεση της ΕΠ.ΑΝΤ. η εξαγoρά τού δικτύου πρατηρίων της BP από τα ΕΛΠΕ τού ομίλου Λάτση, πρόσφατα δέ ανακοινώθηκε αντίστοιχα η εξαγορά τού δικτύου πρατηρίων της Shell από την Motoroil Hellas τού ομίλου Βαρδινογιάννη.

Καί οι δύο εξαγορές αλλοιώνουν καταλυτικά την ηδη νοσηρή αγορά πετρελαιοειδών στη χώρα μας, καθώς προκαλούν υπερσυγκέντρωση τού δικτύου πρατηρίων κάτω από τό μονοπώλιο τών δύο διυλιστηρίων.

Η εξαγορά της Shell θά πρέπει νά περάσει σύντομα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού γιά έγκριση, σύμφωνα μέ την νομοθεσία.Η νέα διοίκηση τής Επιτροπής υπό τόν Δικαστή κ.Δημήτρη Κυριτσάκη,κάτω από τίς σημερινές συνθήκες έρχεται αντιμέτωπη μέ τήν αδήρητη πραγματικότητα:

Θά πρέπει νά εγκρίνει η νά απορρίψει τό εγχείρημα τού κυρίου Βαρδινογιάννη μέ βάση τά δεδομένα της αγοράς πού ηδη υπάρχουν θαμένα στά συρτάρια της από τό 2006.

Η νέα πολιτική ηγεσία τού Υπουργείου Ανάπτυξης πού θά προκύψει από τίς εκλογές της 4ης Οκτωβρίου επωμίζεται έτσι μία μεγάλη ευθύνη απέναντι στόν ελληνα πολίτη-καταναλωτή.

Κύριοι υπουργοί-κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής Ανταγωνισμού ξεθάψτε τήν άτυχη καταγγελία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος καί περάστε μέ επιτυχία τό πρώτο κρας-τεστ της νέας αποστολής σας πρός όφελος των πολιτών.

Γράφει ο Γιώργος Κοσμόπουλος,

Πρόεδρος Δ.Σ. τού STOPCARTEL

ΑΛΛΟΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ

Καλλιόπη Λιμναίου - Παπακώστα. Την ξέρετε; Οχι γιατί δεν είναι υποψήφια στις εκλογές. Είναι μια αρχαιολόγος που ανακάλυψε άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

(Να μη τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε αδιάφορους, προς όφελός τους. Να συμμετάσχουμε ενεργά και να ρίξουμε δυνατή σφαλιάρα. Έχουμε πολλές επιλογές για να κοντήνουμε τους καραγκιόζηδες)
Μπροστά από τα (αδιάφορα κατά πλειοψηφία) μάτια μας παρελαύνουν αυτές τις προεκλογικές μέρες διάφορες ασημαντότητες, των οποίων το σημαντικότερο, ίσως, επίτευγμα ζωής ήταν ...η τοποθέτηση του ονόματός τους σε κάποιο κομματικό ψηφοδέλτιο!

Η αλήθεια όμως είναι πως πίσω από τα (παραπλανητικά) φώτα προβολής της τηλεόρασης, ένας κόσμος του πνεύματος, της επιστήμης, της έρευνας ζει και κινείται χωρίς προβολή, χρηματική ενίσχυση και δυστυχώς το χειρότερο χωρίς αναγνώριση του έργου του!

Η κ. Καλλιόπη Λιμναίου-Παπακώστα
, αρχαιολόγος, είναι μια από τις προσωπικότητες αυτές που η εργασία της, άγνωστη στο ευρύ κοινό, γιατί ποιος ενδιαφέρεται σήμερα για "παλιομάρμαρα" και χαλάσματα, όταν γύρω σου τρέχουν τα επιτεύγματα της καταναλωτικής κοινωνίας, η εργασία της, λοιπόν, έχει να επιδείξει σπουδαία αποτελέσματα.


Το πιο πρόσφατο είναι η ανακάλυψη και μελέτη του υπέροχου μαρμάρινου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τις ανασκαφικές έρευνες που διεξάγει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, χωρίς κρατική οικονομική και ηθική ενίσχυση από το Ελλαδιστάν και τα αρμόδια υπουργεία του ή τους φορείς του και το σπουδαιότερο με ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ !!!!


Στις 7 Οκτωβρίου, που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του αγάλματος αυτού στο Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας και που θα παραστούν επίσημοι και επίσημοι από τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της Αιγύπτου και άλλων χωρών, η παρουσία της γεννέτειρας του τιμωμένου Μεγάλου Στρατηλάτη αλλά και της αρχαιολογικής ομάδας με επικεφαλής την Ελληνίδα αρχαιολόγο ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΥΣΑ !!!!

Και μην πει κάποιος πως είναι προεκλογική περίοδος και τα πάντα νεκρώνονται σ' αυτόν τον τόπο....γιατί για όλα τα άλλα έχουμε εκπροσώπους!!!!

πηγή και έμπνευση για την ανάρτηση υπήρξε το δημοσίευμα της Αλεξάνδρας Ράπτη στο ένθετο του "ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" "CULTURE" της 26-9-2009 .

από το Cafe art

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΕΥΡΩΝ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ
ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ
ΠΑΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ... ΝΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ
ΘΑ ΑΝΟΙΓΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ?????

Ιστορία Έναρξης του Ελευθεροτεκτονισμού στην Ελλάδα

Το Ελευθεροτεκτονικό Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, στην Αθήνα.

Ούτε και στα Επτάνησα υπήρχαν μασονικές στοές έως και το 1855 !!!!! και να χτυπούν τον κώλο τους κάτω οι μασόνοι, με 1.000 χτύπους το δευτερόλεπτο, δεν θα το πετύχουν. Αντίθετα, υπάρχει τεράστιος αριθμός ντοκουμέντων, που αποδεικνύουν:

1.- Την "εκπαίδευση¨ των πρώτων Φραγγομασόνων και Αγγλομασόνων, στη Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο, από το 1830 έως το 1855, εν όψει της αναπόφευκτης ένωσης των Επτανήσων με τη κυρίως Ελλάδα. 2.- Την υποτυπώδη ίδρυση εκεί, των δύο πρώτων "ελληνικών" μασονικών στοών. Η Φραγγοαγγλική διαμάχη διεθνών επιρροών, έχει μεταφερθεί και στους δύο διαφορετικούς τύπους μασονικών στοών που λειτουργούν στην Ελλάδα έως και σήμερα.

Η πρακτορική συμπεριφορά των νεοφώτιστων μασόνων, ώστε να εκπροσωπούν επάξια τα ξένα (υπό αναχώρηση) συμφέροντα, τη πληροφορήθηκε εύκολα ο Καποδίστριας (που είχε αναλάβει Κυβερνήτης το 1827), ο οποίος στράφηκε ενεργά εναντίον τους, αποδεδειγμένα με ντοκουμέντα. Αποτέλεσμα??? Τον καθάρισαν οι αποδεδειγμένα πράκτορες των ξένων συμφερόντων (1831).
Από τις έρευνες δεκάδων ιστορικών, αποδεικνύεται, ότι οι μεγάλοι αγωνιστές του 1821, δεν είχαν καμία σχέση με τον ελευθεροτεκτονισμό (μασονία). Είναι πάγια τακτική των Εβραιομασόνων, να τεντώνουν και να αναπλάθουν και να αλλοιώνουν τα ιστορικά γεγονότα, ώστε να μπορούν με αυθαιρεσίες, να ενσωματώνουν τη δράση τους, εμπλέκοντας στις σκοτεινές δραστηριότητές τους ήρωες και λαμπερές ιστορικές προσωπικότητες, για να δώσουν αίγλη στις οργανώσεις τους. Τα παρακάτω στοιχεία, προέρχονται από ανεξάρτητους ιστορικούς και ερευνητές, που έχει συγκεντρώσει η Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια el.Wikipedia. Αν αντιπαραβάλλεται αυτά τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία, με τα αντίστοιχα που δημοσιεύονται εύκολα σε εφημερίδες από τους μασόνους, θα καταλάβετε τις αγεφύρωτες διαφορές. Στους μασόνους ανήκουν μόνο οι ανίκανοι, οι προδότες, οι πουλημένοι. Για να καλύψουν οι μασόνοι, τα τεράστια ιστορικά κενά, ρίχνουν προς τα έξω τα ονόματα που θέλουν και μας κοπανάνε στο κεφάλι και μια δήθεν καταστροφή των ...αρχείων τους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ):

Ο Τεκτονισμός εισήλθε στον ελληνικό χώρο από τα Επτάνησα, την εποχή που ήταν υπό γαλλική και αγγλική κατοχή, και συγκεκριμένα από τις νήσους Κέρκυρα και Ζάκυνθο τις οποίες οι πολέμιοι της οργάνωσης αποκαλούν έως σήμερα «κερκόπορτες» του Μασονισμού.

Όπως ήταν φυσικό, ο λαός των νήσων αυτών δε συμμετείχε εκδηλώνοντας άλλοτε επιφύλαξη και άλλοτε φόβο με συνεπακόλουθες καταστάσεις. Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν προϊόντα της άσχημης εικόνας που είχε δημιουργηθεί βλέποντας ν΄ αναμιγνύονται πρώτιστα γνωστά φιλόδοξα πρόσωπα των μικρών τους κοινωνιών με πολιτικές βλέψεις και οικονομικές διεκδικήσεις, μεταξύ των οποίων και επιφανείς Κερκυραίοι και Ζακυνθινοί, δημιουργώντας ιδιαίτερες φιλίες με τους «Φράγκους» (Ιταλο-Ενετούς), όταν οι ίδιοι οι κάτοικοι στέναζαν υπό τη δεσποτεία των κατακτητών. Μάλιστα συμπεριφέρονταν ως απελευθερωμένοι, επιδεικνύοντας καλοπέραση αυτοαποκαλούμενοι «Φραμασόνοι». Βέβαια μεγάλη επιρροή άσκησαν και οι Άγγλοι μέσω της δικής τους Στοάς, στην οποία μαθήτευσαν επίσης ντόπιες προσωπικότητες.

Στις μασονικές εκείνες επιρροές δύο δυνάμεις αντέδρασαν κυρίως, ο ελληνικός λαός, με τις παραπάνω επιφυλάξεις και η Εκκλησία, που με κάθε μέσον και περισσότερο δυναμικά, έφθανε και σε έκτροπα φανατισμού. Βέβαια τα ηχηρά ονόματα των πρώτων Ελλήνων συνεργατών, που είτε είχαν γεννηθεί και ανατραφεί στην τότε "πεφωτισμένη" Δύση, είτε είχαν διανύσει μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτήν, δημιούργησαν τον τεκτονικό θρύλο που στα μάτια των λαϊκών φάνταζε ως μέσο κοινωνικής καταξίωσης και οικονομικής δύναμης. Έτσι τα "τάγματα" αυτά όπως αποκαλείτο τότε κάθε είδους τέτοια οργάνωση, δε βρήκαν άμεση ανταπόκριση για να καρποφορήσουν.

Στη διάρκεια της Βασιλείας του Όθωνα δε φέρεται να υπήρξε καμία τέτοια οργάνωση στο νεοσύστατο κράτος. Περί το τέλος όμως της βασιλείας του, το 1855, φέρονται ήδη κάποιες Στοές να λειτουργούν ανεπίσημα υπό τη σκέπη της "Γκράντε Οριέντε" (Μεγάλης Ανατολής) τηςΙταλίας [19], αποτελούμενες από Ελευθεροτέκτονες μυημένους στην Κέρκυρα και ασφαλώς στη Γαλλία και την Ιταλία.

Μετά τον ερχομό του Γεωργίου του Α΄ (1863) και την "αμαχητί" κατ' απαίτησή του ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, φέρονται ήδη το 1867 επτά τεκτονικές στοές να εργάζονται (ανεπίσημα) στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Χαλκίδα, την Πάτρα, τη Σύρο, τη Λαμία και το Άργος, εκτός εκείνων της Επτανήσου. Στις 16 Φεβρουαρίου του ιδίου έτους οι ελληνικές Στοές ζήτησαν την ανεξαρτησία τους από την "Γκράντε Οριέντε" της Ιταλίας. Αυτή τους δόθηκε δύο μήνες μετά, στις 10 Απριλίου 1867 και η νέα "Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας" άρχισε να οργανώνεται, κατ’ αρχήν τον Ιούλιο του 1872, εκλέγοντας τον Δημήτριο Ροδοκανάκη (1840-1902) ως Μέγα Διδάσκαλο και αμέσως μετά σχηματίζοντας το Ύπατο Μέγα Συμβούλιο του 33ου για την Ελλάδα. Βέβαια όλα αυτά μέχρι τότε χωρίς καμία επίσημη αναγνώριση από το Ελληνικό κράτος.

Το 1928 η Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας κατάφερε να αναγνωριστεί ως ίδρυμα, ενώ το Ύπατο Μέγα Συμβούλιο σχημάτισε μία κοινωνία του Αστικού Κώδικα. Το 1936, με την αναθεώρηση του Τεκτονικού Συντάγματος της, η Μεγάλη Ανατολή μετονομάστηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδας[20]. Το 1976 ορισμένοι έλληνες Ελευθεροτέκτονες αποφάσισαν να εισαγάγουν τον Τύπο της Υόρκης(York Rite), ενώ έως τότε υπήρχε μόνον ο Σκωτικός Τύπος(Scottish Rite). Όταν η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας ανακάλυψε πως το νέο σώμα δε θα δεχόταν τις δικές της παρεμβάσεις στη διοίκησή του, απείλησε με διαγραφή τα μέλη του. Αυτή η συμπεριφορά τελικά οδήγησε το Μάιο του 1986 στην ίδρυση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας[21][22].

ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org/wiki/

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6.00μμ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Iraklio Web Radio !!!

Αφιερώσεις με πολύ μουσική και τραγούδια

Σήμερα στις 18:00 το Iraklio Web Radio όχι μόνο θα σας προσφέρει την καλύτερη μουσική, αλλά θα σας δώσει και την δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας αφιερώσεις και να στείλετε μηνύματα στους φίλους σας ...όπως τον παλιό καιρό ...!!

Στείλτε μας τις υποδείξεις σας ,προτάσεις,παρατηρήσεις ,τις μουσικές σας προτιμήσεις στο email
niok@her.forthnet.gr και θα τις μεταδώσουμε με μεγάλη χαρά !!!
Κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής θα έχετε την δυνατότητα να "μπείτε" στο Studio της εκπομπής και να συνομιλήσετε μαζί μας και με τους υπόλοιπους ακροατές
http://irakliowebradio2.blogspot.com/