Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

ΦΩΤΟΒΙΝΤΕΟ - ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΧΑΛΙ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ: http://www.blogger.com/video-play.mp4?contentId=be3a2cfc370aed64&type=video%2Fmp4
ΤΥΠΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: video/mp4
Εκτός από τα δικά μου, βοήθεια είχα από τον συνάδελφο Κώστα, από μερικές εικόνες φίλων bloggers, και από το αρχείο εικόνων google. Ελπίζω να αρέσει.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ Σ.Ε.Υ.Υ.Π. ??? ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ malakasa ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ???

Κωμωδία:
---ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝΝΝΝννννν !!! γνωστότατον, οι Καλογεροπουλαίοι και οι Σαμπατακαίοι (και πόσο καίει), του ευαγούς ιδρύματος υγείας, είχαν περιποιήσει τιμή τον Επιθεωρητή (μας) χωρίς σύνορα, και του είχαν δηλώσει τη μαλακία τους, ότι δήθεν θα τον ξανάπαιρναν, και ο Επιθεωρητής χωρίς σύνορα, δήλωσε ευθαρσώς, ότι δεν τον ενδιαφέρει κατά πόσο τον παίρνουν!!!
Οπίσης, στα επίμονα αιτήματά του, για χορήγηση του Πρακτικού της Επιτροπής επιλογής Επιθεωρητών, τον ψεύδησαν, πως τάχατες, το πρακτικό εχάθη κατά malakasa και ευρέθη και περιπλανήθη και επλανήθη για να πλανηθεί ο αιτών απ τη βαμμένη περούκα του Καλογερόπαιδος.
----Επειδή και ο Επιθεωρητής χωρίς σύνορα, ως αντίστροφος, δεν κατάφερε να τους το αποσπάσει ηπίως και πονηρώς, αποσκοπούμενος να τους ξεσκίσει, και επειδή δεν γουστάρει το δούλεμα από ηλίθιους (Μιχάλη μη γυρίζεις το κεφάλι, απατεωνίσκε) ούτε από οικονομισάριους, με παρακάλεσε να υποβάλω τα ερωτήματά του τεχνηέντως:
Κύριε Αβραμόπουλε, δύο (2) από τα τρία (3) μέλη της Επιτροπής, δήλωσαν ευθαρσώς, ότι άλλα πραγματάκια έχουν υπογράψει, από αυτά που παρουσιάζει ο Σαμπατακάκαρος, μήπως τούτο υποδηλώνει πλαστογραφίαν τινά ???
Κύριε Υπουργέ και αιωνίως μελλούμενε ηγέτη, μήπως το πρακτικό χάθηκε, επειδήθεν το άτιμον εκτός από εμπύρετο νόσον έπασχεν και από πλαστογραφήτιδαν ???
Κύριε-κύριε αγνώστου ταυτότητας αντικείμενε άρχοντα περιζήτητε στα αζήτητα, μήπως μπορεί κάποιος να με φωτίσει, για το πόσους χρόνους χρειάζεται ένας αρχιεπιθεωρητής, για να βαθμολογήσει έναν Επιθεωρητή ??? και γιατί μεγάλε και άφθαρτε τον θυμήθηκε τις μέρες επιλογής ??? και από βιασύνη του γλύτωσε ένα έτος τον καταποντισμό ή από βλακεία ???
Εκλαμπρότατε και επικήδειε, θα με αφήσεις να αποθάνω, με αποκοπή του δικαιώματος ενημέρωσης της περιέργειάς μου ??? Στους δρόμους θα τα βρίσκω τα εκδιωχθέντα??? ???

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΕ ...ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΠΝΟΥ !!!

ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΕ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ Ο ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ
ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΕΑ ΗΘΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΧΡΟΝΟΣ" ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ Ράδιο Χρόνος 87,5FM,
Ενώ τον τυλίγει σύννεφο καπνού !!! Μέσα στο Νοσοκομείο !!! !!!
Την 28.03.2009, μιλώντας στον κ. Δήμο Μπακιρτζάκη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Γιάννης Καβαρατζής είπε:
"...Σε προσωπικό πόλεμο εξόντωσης αποβλέπουν οι τυφλές καταγγελίες..."
"...Το μόνο που καταφέρνουν είναι με τις βλακείες τους να εκτίθενται..." - "...Να σας πω την αλήθεια γιατί ξέρω το κείμενο της καταγγελίας και ξέρω και ποιοι τα γράφουν από την Κομοτηνή, εγώ τους ξέρω και επώνυμα. Το θέμα είναι αν θέλουν περισσότερες πληροφορίες ας έρχονται εδώ να ενημερώνονται για να μην εκτίθενται οι ίδιοι και λένε «βλακείες»..." - "...Όταν λένε αυτή την βλακεία γιατί η επίτροπος έκανε σωστά την δουλειά της και δεν ήξερε η γυναίκα μια λεπτομέρεια, το επαναφέραμε το ένταλμα και το υπέγραψε στις 22-7-2008 και πληρώθηκαν οι άνθρωποι..." - "...Όχι για όνομα του Θεού, στην επίτροπο πήγαν..." - "...Εμείς μας προμηθεύουν εταιρείες μηχανήματα και βάσει μιας συμφωνίας την οποία κάνουν το υπουργείο και όχι εμείς και αυτά έγιναν επί εποχής Παπατσαρούχα, είναι υποχρεωμένες να παίρνουν τα υλικά τους αντιδραστήρες δηλαδή, από τις ίδιες τις εταιρείες. Η συγκεκριμένη εταιρεία για την οποία αναφέρεται…"
Δεν γίνεται δηλαδή νέος διαγωνισμός;
-"...Όχι. Τα κάνει το υπουργείο αυτά, δεν κάνουμε διαγωνισμό εμείς. Η εταιρία για την οποία και ενδιαφέρονται οι κύριοι που έκαναν την καταγγελία, μας έχει δωρίσει 6 μηχανήματα. Όταν εμείς τώρα χρησιμοποιούμε την ΑRITI η οποία είναι καταψυκτικό μηχάνημα μόνο για νεφροπαθείς με βαρειά καρδιολογικά προβλήματα, τότε χρησιμοποιούμε τα υλικά τα οποία μας λέει το υπουργείο. Μπορούμε όμως το μηχάνημα αυτό να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλα αντιδραστήρια και για άλλες νεφροπάθειες, διαβητικοί, υπερτασικοί κλπ, με άλλα αντιδραστήρια. Τα αντιδραστήρια αυτά είναι συγκεκριμένα, πάλι το υπουργείο μας τα δίνει και κάνουμε την δουλειά μας. Έρχεται όμως η εταιρεία και λέει, εγώ κύριε σας έδωσα το μηχάνημα αυτό όταν χρησιμοποιείτε δικά μου αντιδραστήρια θα τα συντηρώ. Τώρα όμως εσείς που συντηρείτε και βάζετε άλλα διαλύματα άλλων εταιρειών θα τα συντηρήσουν οι άλλοι. Αυτά τα μηχανήματα που είπατε δόθηκαν δωρεά από την εταιρεία. -Υπάρχουν 25 αυτή την στιγμή μηχανήματα στην εταιρεία, είναι 6 της συγκεκριμένης ......
Αυτό συνέβαινε μέχρι κάποια στιγμή, έτσι δεν είναι;
"... -Πάντα συμβαίνει. Η επίτροπος σωστά έπραξε και λέει, κύριε εφόσον χρησιμοποιείτε την εταιρεία τάδε, είναι υποχρεωμένη να σας συντηρεί και τα μηχανήματα, γιατί να πληρώσω εγώ συντήρηση; Δεν ήξερε η κυρία. Της φέραμε το χαρτί της ίδιας εταιρείας της Αρήτη, η οποία λέει, μπορείτε τα μηχανήματά μου να τα χρησιμοποιήσετε και για άλλα αντιδραστήρια. Όταν όμως χρησιμοποιούμε άλλα αντιδραστήρια το μηχάνημα επιβαρύνεται και πρέπει εγώ να το επισκευάσω. Και αυτό έγινε και λύθηκε η παρεξήγηση και πληρώθηκε ο άνθρωπος ο οποίος κάνει την επισκευή. Δηλαδή υπάρχει ένα μεγάλο κόστος συντήρησης αυτών των μηχανημάτων; -Είναι γύρω στις 17.000 ευρώ όλο τον χρόνο. Προς τι λοιπόν η διαμαρτυρία; -Διαμαρτυρία δεν ξέρω, ίσως δεν είναι ενημερωμένοι οι άνθρωποι γι’ αυτό. Ίσως δεν ξέρουν ότι το ένταλμα αυτό θεωρήθηκε. Μπορεί να έχουν άγνοια, δεν τους πληροφόρησαν καλά φαίνεται, γι’ αυτό. Λοιπόν εγώ έχω το ένταλμα, είναι εξοφλημένο στις 22-7-2008 και λύθηκε η παρεξήγηση. Ένα άλλο θέμα το οποίο προέκυψε αυτές τις μέρες και θα έχουμε ορισμένες ιστορίες, είναι ότι εγώ αποφάσισα μετά από δύο χρόνια να κάνω μία ριζική αλλαγή του προσωπικού σε θέση προϊσταμένου και έκανα αυτό το οποίο λέμε αλλαγές σε όλα τα τμήματα και έβαλα καινούριους προϊσταμένους ή τους μετέθεσα από εδώ και από εκεί....".
Δηλαδή υπάρχει ένας πόλεμος στο πρόσωπό σας συγκεκριμένα κ. Καβαρατζή; -"...Εγώ αν χρειαστεί για παράδειγμα να πάρουν το καλύτερο αντιδραστήριο θα πάρουν αυτό. Εγώ παιχνίδια δεν παίζω. Γι’ αυτό και εν γνώσει μας χρησιμοποιούμε διαλύματα τέτοια για συγκεκριμένες νεφροπάθειες, ότι λέει η επιστήμη αυτό εφαρμόζουμε. Αυτά τα οποία ξέρουν ορισμένοι και τα οποία γίνονται κάπου αλλού, σε μένα δεν θα ισχύσουν, αλλά ευτυχώς δεν το θέλουν και οι γιατροί μας γι’ αυτό και κρατάμε μία μονάδα....".
Τώρα που καταλήξατε;
"-Η επίτροπος δεν θεώρησε ένα ένταλμα 17.000 ευρώ και τι συμβαίνει με την τάδε εταιρεία κλπ. Τίποτα δεν συμβαίνει. Η ίδια η εταιρεία μας λέει θα πάρετε αυτό το μηχάνημα αλλά θα έχετε τα δικά μου υλικά όταν πρόκειται να κάνουν καρδιολογικές νεφροπάθειες αιμοκάθαρση και από εκεί και πέρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άλλες ιστορίες".
Και αυτές οι προμήθειες όπως μας αναφέρατε κ. διοικητά είναι ότι γίνονται από την πλευρά του υπουργείου;
"-Ναι, το υπουργείο, εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη. Δηλαδή όλος αυτός ο πόλεμος κατά την δική σας άποψη είναι ένας πόλεμος εξόντωσης του δικού σας προσώπου. -Ναι αλλά από τέτοια δεν παίρνω χαμπάρι εγώ".
------------------------------------------------------------------------
1.- Οι θέσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, δεν είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου, αλλά απολύτως εκτός νόμου και προκύπτει τεράστιο ζήτημα, γιατί ο κ. Καβαρατζής, φορτώνει απροκάλυπτα τις ευθύνες στον ίδιο τον Αβραμόπουλο, ισχυριζόμενος ότι τις προμήθειες των υλικών τις κάνει απ' ευθείας το Υπουργείο Υγείας.
2.- Για να μη γίνονται κομπίνες από λαμόγια, ο νόμος ορίζει υποχρεωτική ταυτόχρονη προμήθεια ή δωρεά, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων με τα αναλώσιμα τους.
3.- Τελικά η δαπάνη υπέρ του δωρητή, δεν ήταν 2.600 αλλά 17.000€!!! τσάμπα πράμα!!!
4.- Το ότι κάποτε πληρώνονται τέτοιες δαπάνες, είναι γιατί πηγαίνουν στην Επίτροπο έγγραφα που κατασκευάζονται μετά από 2 χρόνια. Σαν να πήγε άλλο θέμα στην Επίτροπο.
5.- Αυτά που λέει για τις ενέργειές του και για τις (κατ΄αυτόν) αξιώσεις του "δωρητή" είναι εν ψυχρώ καταπάτηση του νόμου περί προμήθειας ιατροτεχνολογικών προϊόντων και περί αποδοχής δωρεών και πρέπει να επέμβει εισαγγελέας.
6.- Δεν λέει κουβέντα για τους επιθεωρητές που αυτός έφερε από την Αθήνα, με ταυτόχρονη αξίωση να μη τον ελέγξει συγκεκριμένος επιθεωρητής.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ως γνωστόν, οι συμβάσεις προμηθειών στο Δημόσιο, είναι ετήσιες, με δυνατότητα 3μηνης παράτασης. ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Αυτό λέει ο Νόμος, αυτό λέει και το δεδικασμένο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Απαγορεύεται λοιπόν δια ροπάλου, η παράταση συμβάσεων, ανεξάρτητα με πια διαδικασία καταλήγουμε σε σύμβαση (δηλαδή, μετά ή άνευ διαγωνισμού).
Στο μακρινό Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ο γενναίος και μη ...χθεσινός κατά τα λεγόμενά του Διοικητής του, έχει τα δικά του ισχύοντα και γράφει τον Κανονισμό Προμηθειών Δημοσίου (Κ.Π.Δ.) στα πλέον αρχαία υποδήματά του. Ότι κάνει, το κάνει μόνο και μόνο γιατί του αρέσει να βασανίζει για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Ροδόπης, που εδρεύει στη Κομοτηνή.
Από τα ντοκουμέντα διαπιστώνουμε, ότι δεν είναι μόνο οι συντηρήσεις με βαρύ τίμημα του ...δωρητή μηχανήματος και η απαγορευμένη αγορά αναλωσίμων με το αζημίωτο, έχουμε μη σύννομες πρακτικές και στις αγορές τροφίμων.
Με βάση την 1642/21-2-2005 διακήρυξη του πρώην Πε.Σ.Υ.Π. Αν. Μακ.-Θράκης, μετά από τον 29-3-2005 διαγωνισμό, αναδείχθηκαν ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ προμηθευτές τροφίμων και αφού εγκρίθηκαν τα πρακτικά, την 1-7-2005 υπογράφηκαν οι προβλεπόμενες από τη διακήρυξη, ετήσιες συμβάσεις με τους προμηθευτές.
Οι συμβάσεις αυτές, σύμφωνα με τη νομοθεσία και σύμφωνα με τη διακήρυξη, έληξαν την 30-6-2006 και μπορούσαν να παραταθούν το πολύ μέχρι 30-9-2006.
Ο Διοικητής, γράφει στα παλαιά του υποδήματα τις απόψεις του Προϊστάμενου της Οικονομικής Υπηρεσίας, που του έλεγε τι είναι νόμιμο και τι όχι, και ενώ η διακήρυξη προέβλεπε άλλα, βάζει παράνομα όρο για δυνατότητα παράτασης των ετήσιων συμβάσεων για ... έναν (1) επί πλέον χρόνο!!! !!! !!!
Τίποτα δεν σταματά τον γενναίο Διοικητή και αφού 30-6-2007 λήγουν και οι παράνομες συμβάσεις με την ετήσιες (αντί τρίμηνες) ...παρατάσεις, με την απόφαση 112/21-3-2007 τις πηγαίνει έως 31-7-2007 και με την απόφαση 274/19-7-2007 αξωκοίλει τις συμβάσεις στις ξέρες της 30-9-2007.
Οι επίδικες προμήθειες (13 χρουσούζικα Χρηματικά Εντάλματα διάφορων προμηθευτών) αφορούν προμήθειες τροφίμων ΙΟΥΛΙΟΥ και ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007.
Αποδείχθηκε από έγγραφα, ότι τον Αύγουστο 2006, όταν έληξε η νόμιμη διάρκεια των συμβάσεων, το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Γ.Ν. Κομοτηνής, ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ για να προχωρήσει σε νέα διαδικασία διαγωνισμού ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΒΕ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (Υ4β/Γ.Π.116261/Φ 8Γ2-14/30-11-2006), αλλά αντί να προχωρήσει γρήγορα αφού οι προθεσμίες είχαν ήδη ξεφύγει, άρχισε κόλπα, ζητώντας τον ...Μάρτιο 2007 !!! !!! !!! από τη Δ.Υ.ΠΕ. (πρώην Πε.Σ.Υ.Π.) αλλαγή όρου διακήρυξης για το κριτήριο κατακύρωσης !!! !!! !!! που απορρίφθηκε και το story καθυστέρησε τουλάχιστον μέχρι και τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2008 !!! !!! !!!, όπως λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η Επίτροπος Ε.Σ. του Νομού Ροδόπης, τρομοκρατείται μόλις βλέπει τις τεράστιες αποκλίσεις των προθεσμιών και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να υπογράψει τα 13 Χρηματικά Εντάλματα, συνολικού ποσού 63.722,58 € και καταγράφει την άρνησή της με Πράξη 52/2007.
Λόγω εμμονών του κ. Διοικητή του Γ.Ν. Κομοτηνής, το επόμενο οικονομικό έτος 2008, τα απορριφθέντα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής του 2007, αντικαθίστανται με Χ.Ε.Π. έτους 2008, για να καταλήξουν στο IV Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Αθήνα) για να δικάσει τη διαφορά μεταξύ της Επιτρόπου Ε.Σ. Ν. Ροδόπης και του Γ.Ν. Κομοτηνής (ουσιαστικά του Διοικητή του, αφού αυτός ήταν γνώστης των προτάσεων Προϊσταμένου οικονομικής υπηρεσίας).
Με την Απόφαση-Πράξη, αρ. 0053/Συνεδρίασης 11ης/1-4-2008, το IV Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, "Σκέφθηκε κατά νόμο" και απέρριψε ως μη νόμιμα τα 13 Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής προμηθευτών τροφίμων του Γ.Ν. Κομοτηνής. Η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τον Διοικητή του Γ.Ν. Κομοτηνής, γιατί έχουν καταγραφεί αντιρρήσεις άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, τις οποίες δεν ελάμβανε υπόψη του και επέβαλε λόγω θέσης τις απόψεις του.
Υπενθυμίζω, ότι ήδη έχει απομακρύνει από τη θέση του, τον διαφωνούντα Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κομοτηνής.
Υπενθυμίζω επίσης, ότι υπάρχει καταγγελία του Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου, για την οποία οι Επιθεωρητές του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Αθηνών του κ. Σαμπατακάκη, έκαναν 1.400 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ πήγαινε -έλα και δεν κατάλαβαν τίποτα ή εν πάσι περιπτώσει, δεν πρότειναν τίποτα για ευθύνες!!! !!! !!!
Ποιος έμεινε για να κυνηγήσεις κ. Αβραμόπουλε;;;
Τα ξαναλέμε, γιατί τα αποστήματα πρέπει να σπάζουν.
Ο κ. Καβαρατζής, λογοδοτεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Υπουργό του - Όχι σε μένα, γιατί η ...χθεσινότητά του δεν με αφορά.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Στο http://apneagr.blogspot.com/ βρήκαμε το άρθρο με την είδηση Πρωτοφανής πρόκληση του Ισραήλ πριν από το ματς με την Ελλάδα
Ανώτερος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, διοικητής μονάδων στην σφαγή της Γάζας, ζήτησε από τους παίχτες του "πόλεμο με τους Έλληνες όπως στην Γάζα"...Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Χααρτέζ επικαλείται τον πόλεμο Ελλήνων-Μακαβαίων και καταλήγει με την διαπίστωση ότι η παράνοια επικρατεί στο Ισραήλ...
Αφού οι Εβραίοι τα λένε μόνοι τους ανοιχτά, εγώ δεν σχολιάζω. Από αυτούς, περιμένω πάντα τα χειρότερα.

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ

Τον Ιούλιο 2008 είδαμε στο http://macedonia-greece.blogspot.com/ το αντιεπιστημονικό και σαφώς προδοτικό χτύπημα του καθηγητή της ΠΑΝΤΕΙΟΥ, Αλέξη Ηρακλείδη, με τη προσφορά εκδούλευσης στο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ :
"... ... ...Και την ίδια στιγμή που οι Σκοπιανοί σε ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ δεν γνωρίζουν σε ΠΟΙΟ έθνος ανήκουν, ο παντογνώστης και πλακατζής κ.Ηρακλείδης δήλωσε ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ τα παρακάτω χιουμοριστικά, στα Σκοπιανά ΜΜΕ: "η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει τον στρουθοκαμιλισμό και να αρνείται την ύπαρξη Σλαβομακεδόνων γιατί υπάρχουν 30 με 40 χιλιάδες απ'αυτούς(!!) στο βόρειο τμήμα της χώρας". Μάλιστα προεξοφλεί πως εάν το θέμα φτάσει στο Ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου "η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πληρώσει!" Στο μυαλό μας ήρθε ένα ρητό: "Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι, ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια". 2.500.000 Μακεδόνες , εδώ και 100 χρόνια, ΔΕΝ ξέρουν πως θα δοθεί μία ικανοποιητική λύση στο Σκοπιανό... αλλά ένας φωστήρας που διάβασε 5 βιβλία κι έγινε "ειδικός" ...βρήκε τη λύση μονομιάς και την διαδίδει περήφανα! Ακολουθεί άρθρο του ιδίου χιουμορίστα κ.Ηρακλείδη από το... ... ...".
Αυτό κατέδειξε, ότι στη συγκεκριμένη σχολή, έχει στηθεί παράγκα φασιστόμουτρων, που έχει αναλάβει εργολαβικά, τη διάλυση του Ελληνικού κοινωνικού συνεκτικού ιστού.
Πριν συνέλθουμε από την επιδρομή της Ρεπούση Μαρίας, ο νέος φωστήρας βρήκε πεδίο δόξας λαμπρό, να γίνει γνωστός δια της προκλήσεως των πιο ευαίσθητων χορδών μας με προσβολή.
Έρχεται ΞΑΝΑ λοιπόν ο κωλοτρυπίδας, ΑΝΗΜΕΡΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2009, αφού τον είχαν πάρει στο ψιλό γαζί οι πάντες το περασμένο καλοκαίρι, και ενώ γνωρίζει ότι έχω αφήσει στην Μικρά Ασία νεκρούς συγγενείς, σφαγμένους από τους κανίβαλους του ΚΕΜΑΛ, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες με χιλιάδες σφαγμένους συγγενείς ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ:
"...Η επίθεση το 1919 κατά τη μικρασιατική εκστρατεία, έγινε από τους Έλληνες οι οποίοι έκαναν μεγάλα έκτροπα. Ουσιαστικά έγινε εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων, περίπου ότι έκαναν οι Σέρβοι στη Βασνία. Οι Έλληνες ήσαν οι επιτιθέμενοι. Φωτιά και μπούρμπερη έως την Άγκυρα. Σκοτώνουν, σφάζουν, η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή. Ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας......".
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δεν είσαι Έλληνας, αλλά Τουρκόσπορος. Εσύ είσαι το αυγό του φιδιού, γιατί στην Ελλάδα ρε πολιτικό σκουπίδι, σε όποια πόλη κι' αν πας, οι μισές γειτονιές και πόλεις ολόκληρες, είναι πόλεις προσφύγων: Νέα Αρτάκη, Νέα Λάμψακος, Νέα Μουδανιά, Νέα Καλλικράτεια, Νέα Τένεδος, Νεάπολη, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφια κλπ, ολόκληρο βιβλίο μπορώ να φτιάξω με ονόματα ολόκληρων ξεκληρισμένων μικρασιατικών πόλεων, πολιτικέ αληταρά και έρχεσαι ανήμερα 25ης Μαρτίου να με ταράξεις.
Γιατί ρε γομάρι δεν πας στα Σκόπια και στην Άγκυρα να σε περιποιήσουν τιμές οθωμανικού δικαίου, έτσι για να δικαιωθείς;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Στο ΘΕΜΑ 29-3-2009, διαβάζουμε και μερικές απαντήσεις:
1.- ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:
"...Ο καθηγητής πανεπιστημίου που σπουδάζει τα παιδιά μας και μίλησε για εθνοκάθαρση ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ. Τον εχθρό τον αντιμετωπίζεις κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις. πως όμως να φυλαχτείς από τον αδελφό σου, τον πατριώτη σου, τον συμπολίτη σου με τον οποίο νομίζεις ότι αγωνίζεσαι από κοινού;;; αλλά τελικά γίνεται φίδι στον κόρφο μας;;; Όλοι αυτοί πληρώνονται από διάφορα κέντρα...".
2.- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:
"......Οι θιασώτες της άποψης μεταβάλλονται οι ίδιοι σε "ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ" του εθνικισμού του "άλλου" - εν προκειμένω του τουρκικού εθνικισμού- τον οποίο εξαγνίζουν στις χειρότερες πτυχές του. Συμπεριφέρονται (οι θιασώτες) ως κοινοί "ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΤΕΣ" του φονταμενταλισμού της νεωτερικότητας (των Τούρκων), αντί ως εκ της θέσεώς τους να διδάσκουν την ελευθερία......".
3.- ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ:
"......Όσοι διακινούν απόψεις όπως και αυτές του κ. Ηρακλείδη, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Όλα αυτά ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που θέλει να φέρει την καταπληγωμένη και καταπροδομένη Ελλάδα, από συμμάχους και τα παιδιά της, υπόλογη σε ένα διεθνές δικαστήριο, με δικαστές τους θύτες της Ελλάδας. Ο δρόμος που άνοιξαν ο Νενέκος, ο Εφιάλτης, ο πρωθυπουργός της κατοχής και οι συνεργάτες του, έχει σήμερα πολλούς περιπατητές. Είναι προδότες......".

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009 - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΧΟΥΜΕ 1002 ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ 400 ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΕΙ - ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΟΙ ΑΡΧΙΝΟΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ
Πέρασα κι από http://plomari-plomari.blogspot.com/
Γιατί ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ μιλά με όλο τον καλό κόσμο.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ 33ου ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ... ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ !!!ΠΑΝΤΑ ΗΣΟΥΝ ΧΕΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗ !!!
Ως ενθυμούμαι ο ταπεινός, ο μικρός Νικολάκης έφυγε κακήν κακώς από τον ALPHA TV, ξεπουληθής βιαίως από τους ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ του και έμεινε άστεγος πολλούς καιρούς, μέχρι να προσλάβει τον Κουρή, ως καινούργιο κουμπάρο.
Από τότενες, ο Νικολάκης της άκρας εξουσίας γέννημα -θρέμμα, έπνεε μένεα κατά των ελληνογερμανών πρώην κουμπάρων του και περίμενε με υπομονή να τους ξεσκίσει, εξού και προσλήφθηκε από τον μισητό στους πρώην του, εξοχότατο κον Κουρήηηηηη.
Αφού μανθάνει ο Νικολάκης, έσωθεν του ALPHA TV, πληροφορία βαρβάτη για ύποπτες καραβιές του μισητού Αλαφούζου του, ζητά ακρόαση επείγουσα από τον Καραμανλή και την έχει, γιατί ο χοντρόμπαλος και βαρύγδουπος Κωστάκης, φαντάζεται οικειοθελώς, πως ο Νικολάκης θέλει να ζητιανέψει εν όψει EUROλίστας και άρα κάτι θα έχει λαμβάνειν ανταλλακτικώς!!! !!!
Μόλις ακούει περί Αλαφούζου ο μικρούλης Κωστάκης, πετάγεται όρθιος και τρέχει αίφνης κατά καμπινέ μεριά, πλην όμως τα κάνει πάνω του καθ' οδόν και εβρωμίσθηκε το σαλούν του μαξίμου όλο!!!
Κάνει μπάνιο, μη τον περάσει για γύφτο ο μικρός Νικολάκης και παίρνοντας ξινισμένο ύφος, ο μικρός Κωστάκης λέει ...κουρασμένα στον ανεπιθύμητο πλέον επισκέπτη του, το θρυλικό ¨
"ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΝΙΚΟ... ΕΓΩ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ..."
Ο μικρός Νικολάκης αιφνιδιάζεται για το γρήγορο άδειασμα από τον αναποφάσιστο και βαρύγδουπο αρχηγό Κωστάκη, όστις αποχωρεί στα εντόσθια του Μαξίμου και κάποια παραποκάτω εξωθεί τον μικρό Νικολάκη στη σκαλωσιά εξόδου!!!
Ακαδημίας με Σίνα γωνία, τον Νικολάκη τον πιάνει το εύστροφό του, παρατάει καταμεσής της Σόλωνος τη κατήφεια του και αρχίζει τα χαχανητά, χωρίς να τον ενδιαφέρει μη τον δει κάνας γνωστός και τότες, τι θα πουν στον κύκλο του.
Τη συνέχεια την είδαμε στη RealNews, έτσι όπως του την έβαλε ο 666 κατά νου, με τρόπο που ξανάπιασε η ευκοίλια τον μικρό Κωστάκη και συνταράχθηκε το σύμπαν, γιατί ο Κωστάκης υποψιάζεται ότι ο Νικολάκης τον είχε επισκεφθεί, εξοπλισμένος με τα απόκρυφα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου του φωτοκλέπτη. Ακολούθησε ο γνωστός χαμός.
---Συνάντηση Καραμανλή - Σουφλιά, για συμμάζεμα των ασυμμάζευτων μαλακιών.
---Συνάντηση Σουφλιά - Ντόρας, πραγματικά για να συμφωνήσουν τι να κάνουν την "επόμενη μέρα", γιατί ο Σαρακατσάνος έχει πεισθεί ότι ο Κωστάκης τα έχει παίξει από τους πολλούς κουμπάρους και τους άλλους τόσους νταβατζήδες.
---Τις παπαριές του ανθυγιεινού Μητσάρα, που κάτι πρέπει να πει μέχρι να κατανοήσει τι συμβαίνει περιτρίγυρα του.
---Ο Νικολάκης παραδίδει τις πληροφορίες του στον Κουρή της ΑΥΡΙΑΝΗΣ που αναλαμβάνει μετά αγαλιάσεως το θάψιμο του Αλαφούζου, καθότι παλαιά η κολόνια τους που μυρίζει θειάφι.
---Και ο Αλαφούζος, μέσω των Γερμανών του και με σύμφωνη γνώμη του Κοντομηνά, σουτάρει αίφνης τον Κώστα Βαξεβάνη, που περιεργαζόταν αμέριμνος το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ του, γιατί τον θεωρεί άνθρωπο του Χατζηνικολάου μέσα στον ALPHA TV.
ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΛΗΦΘΗΚΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ 33ου ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΙ (Κώστας Βαξεβάνης).
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΑΡΚΟ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ.

Δεν συνηθίζω να παρακαλάω, γιατί από μικρός έχω μάθει να αγωνίζομαι και να επιβιώνω
χωρίς δεσμεύσεις.
Θα ήμουν αχάριστος αν δεν έκανα καμιά αναφορά, σε έναν άνθρωπο που ούτε καν γνωρίζω, που ούτε καν του ζήτησα ποτέ να κάνει κάτι, επειδή με ενδιαφέρει Σωστά, πρωτευόντως η ερώτηση αφορά τη ταλαιπωρία του κόσμο λόγω των πολλών προβλημάτων του ΕΚΑΒ, αλλά έμμεσα ζητά να πληροφορηθεί από τον υπουργό και για μένα:
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών
Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2009
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Προς τους Υπουργούς
1.- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλο
2.- Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο
3.- Οικονομίας & Οικονομικών κ. Παπαθανασίου
4.- Μακεδονίας – Θράκης κ. Καλαφάτη

Θέμα: Σε τραγική κατάσταση οι διακομιδές ασθενών στην Μακεδονία και την Θράκη!
– Σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού διακομιδής και ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και στα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας!
– Από τον Μάιο του 2006 η αποχή των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας από τις δευτερογενείς διακομιδές!
– Ακάλυπτες τεράστιες γεωγραφικές περιοχές και βασικοί οδικοί άξονες!
– Στο ψυγείο το πόρισμα σχετικής ΕΔΕ! – Σκανδαλώδεις διαδικασίες στην διαδικασία προμήθειας ασθενοφόρων!
Η αδιαφορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ουσία της υγειονομικής κάλυψης των πολιτών της Μακεδονίας και της Θράκης δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί από τις επικοινωνιακές κινήσεις του Υπουργού Υγείας:
Το ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας αδυνατεί να προσφέρει επαρκώς το πρωτογενές έργο του, που είναι η παροχή άμεσης επί τόπου υγειονομικής βοήθειας και οι πρωτογενείς διακομιδές προς τα νοσοκομεία, λόγω του ότι είναι σοβαρά υποστελεχωμένο και δεν διαθέτει τον κατάλληλο αριθμό οχημάτων. Τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης από την άλλη πλευρά δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ασθενοφόρων και ειδικού προσωπικού, ώστε να ανακουφίσουν το έργο του ΕΚΑΒ, αναλαμβάνοντας με επάρκεια και αποτελεσματικά τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών!
Λόγω των προβλημάτων αυτών, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται από τον Μάιο του 2006 σε αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές, δηλαδή τις διακομιδές ασθενών που λαμβάνουν εξιτήρια, που μεταβαίνουν για επανεξετάσεις, κοινωνικές μεταφορές, που επιστρέφουν από άλλα ιδρύματα, που επιστρέφουν σπίτι από οδυνηρές νοσηλείες (αιμοκάθαρση, χημειοθεραπείες κλπ), που μετακινούνται σε άλλες κοινωνικές υποδομές χρόνιας νοσηλείας κλπ, με αποτέλεσμα να μετράμε μέχρι σήμερα τρεις νεκρούς!
Ξεκάθαρο είναι ότι οι άμεσα πληττόμενοι από την χρόνια αυτή κινητοποίηση είναι πρόσωπα που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ), τα οποία, προκειμένου να διαφυλάξουν την ζωή τους, υποβάλλονται σε οικονομική αιμορραγία, απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση των διακομιδών.
Οι τραγικές συνέπειες της κινητοποίησης των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, η οποία παρατείνεται υπό την αδιαφορία των αρμοδίων να αντιμετωπίσουν της αιτίες της και τις συνέπειές της προκάλεσαν την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).
Η Έκθεση που συνετάγη για την υπόθεση από τον αρμόδιο Ελεγκτή , στην οποία επισημαίνονται και εξειδικεύονται οι ευθύνες και γίνονται προτάσεις, κατέληξε στα συρτάρια των αρμοδίων και ο επιθεωρητής «απηλλάγη των καθηκόντων του». Στην υπόθεση έχει παρέμβει ήδη και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η κατάσταση αυτή έχει φέρει τους πολίτες που χρειάζονται διακομιδή σε κατάσταση ομηρίας, καθώς η εκτέλεση ή μη της διακομιδής εξαρτάται από πρόσωπα που δεν σχετίζονται με τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους, δηλαδή τους θεράποντες ιατρούς ή το ιατρικό προσωπικό, που μπορεί να αξιολογήσει επιστημονικά την αναγκαιότητα ή μη της διακομιδής.
Ταυτόχρονα από το 2006 μέχρι το τέλος του 2008 «εξελίσσεται» ο αμαρτωλός διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων, ένας διαγωνισμός ο οποίος παρουσιάζει χαρακτηριστικά διαχρονικού σκανδάλου σε βάρος αφ’ ενός του χρήματος των πολιτών και αφ’ ετέρου της υγείας τους. Σήμερα ο διαγωνισμός βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, η οποία επιχειρεί με ...προφορικές επαφές με τους υποψήφιους προμηθευτές να τον ολοκληρώσει. Επισημαίνεται ότι οι τιμές προμήθειας των ασθενοφόρων που κυκλοφορούν υπερβαίνουν τουλάχιστον κατά 2,3 εκατομμύρια Ευρώ την προϋπολογισθείσα δαπάνη!
Εν τέλει το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι από την μία να μην καλύπτονται από πλευράς άμεσης ιατρικής βοήθειας και διακομιδής ή να καλύπτονται πλημμελώς τόσο οι κάτοικοι των Νομών της Μακεδονίας και της Θράκης όσο και οι χρήστες των μεγάλων οδικών αξόνων της ευρείας αυτής περιοχής. Επίσης έχει αυξηθεί δραματικά η δαπάνη των ιδιωτών ιδίως στον τομέα των δευτερογενών διακομιδών, οι οποίοι αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες προκειμένου να φτάσουν στις υγειονομικές μονάδες ή να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Οι ταξικές επιλογές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες: Αδιαφορεί για την δημόσια υγεία, μεταφέρει το κόστος της στους πολίτες, ευνοεί μικρά και μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν έργο που έπρεπε να παρέχεται από το Δημόσιο δωρεάν, ενώ παίζει ανεπίτρεπτα με τις δημόσιες προμήθειες.
Την ίδια στιγμή απαξιώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, όταν όχι μόνον δεν αξιοποιούνται τα πορίσματά τους, αλλά «απαλλάσσεται των καθηκόντων του» ο «ενοχλητικός» ελεγκτής!
Κατόπιν των ανωτέρω:
Α. Ερωτώνται οι συναρμόδιοι κ. Υπουργοί:
1. Θεωρούν ικανοποιητική την λειτουργία και την απόδοση του ΕΚΑΒ στην Μακεδονία και την Θράκη;
2. Θεωρούν επαρκή την κάλυψη των κατοίκων και των χρηστών των οδικών αξόνων από πλευράς άμεσης και επί τόπου ιατρικής φροντίδας και πρωτογενούς και δευτερογενούς διακομιδής από και προς τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας;
3. Ποια είναι η δυναμικότητα του ΕΚΑΒ στην Μακεδονία και την Θράκη:
3.1. Σε ειδικά οχήματα διακομιδής και άμεσης παρέμβασης (ασθενοφόρα, δίκυκλα);
3.2. Σε προσωπικό (οδηγούς, τραυματιοφορείς, διασώστες, ιατρούς κλπ)
4. Ποια είναι η δυναμικότητα κάθε νοσοκομειακής μονάδας και Κέντρου Υγείας στην Μακεδονία και την Θράκη:
4.1. Σε ειδικά οχήματα διακομιδής και άμεσης παρέμβασης (ασθενοφόρα, δίκυκλα);
4.2. Σε προσωπικό (οδηγούς, τραυματιοφορείς, διασώστες, ιατρούς κλπ)
5. Ποιες είναι κατά την αξιολόγησή τους οι ανάγκες σε τροχαίο υλικό και προσωπικό άμεσης βοήθειας και διακομιδής προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των κατοίκων και των διερχομένων από την Μακεδονία και την Θράκη;
6. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν άμεσα για να επιτευχθεί η κάλυψη αυτή, ώστε να παύσει η ταλαιπωρία και η οικονομική αιμορραγία των πολιτών;
7. Πώς αξιοποιήθηκε το πόρισμα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για την υπόθεση;
8. Για ποιους λόγους ο ελεγκτής που το συνέταξε βρέθηκε εκτός ΣΕΥΥΠ;
9. Σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων;
10. Πότε και πώς θα ολοκληρωθεί η προμήθεια αυτή με όρους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου χρήματος;
11. Θα αναζητηθούν ευθύνες για την έως τώρα σκανδαλώδη εξέλιξη του διαγωνισμού αυτού;
12. Ποιο τελικά θα είναι το συνολικό κόστος της προμήθειας;
Β. Καλούνται οι συναρμόδιοι κ. Υπουργοί να καταθέσουν κάθε έγγραφο που στηρίζει τις απαντήσεις τους στα ως άνω ερωτήματα και ιδίως
1. Αναλυτικό πίνακα ο οποίος να εμφανίζει ανά νομό και ανά μονάδα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών της Μακεδονίας και της Θράκης
1.1. Τα υφιστάμενα ασθενοφόρα και το επίπεδο εξοπλισμού τους
1.2. Το προσωπικό που τα λειτουργεί (οδηγοί, διασώστες κλπ)
2. Αναλυτικό πίνακα ο οποίος να εμφανίζει την δυναμικότητα του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και συγκεκριμένα
2.1. Το προσωπικό βάσης (γιατροί, τηλεφωνητές κλπ)
2.2. Τα υφιστάμενα ασθενοφόρα και το επίπεδο εξοπλισμού τους, καθώς και τυχόν άλλο τροχαίο υλικό, όπως δίκυκλα.
2.3. Το προσωπικό που τα λειτουργεί (οδηγοί, διασώστες, συνοδοί γιατροί κλπ)
3. Το πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε από ελεγκτή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για την υπόθεση
4. Έγγραφα που αφορούν στον διαγωνισμό για την προμήθεια ασθενοφόρων (τυχόν μελέτες σκοπιμότητας, προκηρύξεις, λοιπή αλληλογραφία).
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
Κύριε Μάρκο Μπόλαρη, όσο με αφορά, θα σας πω ότι σας ευχαριστώ πολύ και μια φράση που μου είπε συγγενής ασθενούς:
ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΣΑΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠ' ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσω, ότι πράγματι προχθές 24-3-2009 το μεσημέρι, συνελήφθηκε επ' αυτοφώρω στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, νεαρός ειδικευόμενος γυναικολόγος ιατρός, από όργανα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη κατηγορία της δωροληψίας.
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος συνελήφθηκε, γιατί βρέθηκαν πάνω του προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ποσού 400 €, που είχε λάβει από ασθενή για επέμβαση απόξεσης.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

...ΑΔΩΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ, ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, κ. ΚΑΒΑΡΑΝΤΖΗ ΙΩΑΝΝΗ.
Λεπτομέρειες οι οποίες είχαν καταγγελθεί εγγράφως και επωνύμως και λεπτομέρειες, στις οποίες οι κολλητοί επιθεωρητές του Σαμπατακάκη και του Αβραμόπουλου, ξέρουν γιατί αγνόησαν.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΕΙ, Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ.
ΝΑΙ !!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΌ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ !!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Η φαρμακοτριφτική εταιρεία ARITI AE, καμώνεται πως δήθεν χαρίζει ιατροτεχνολογικά προϊόντα (μηχανήματα αιμοκάθαρσης) στο Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, που σημαίνει σύμφωνα με τον νόμο 2955/01, ότι η "δωρεά" συνοδεύεται με δωρεάν αναλώσιμα και δωρεάν επισκευές, διαφορετικά τέτοιες "δωρεές" δεν γίνονται αποδεκτές στο δημόσιο.
Έλα όμως που στην εποχή Διοίκησης του Καβαραντζή Ιωάννη, ο νόμος είναι των παλαιών υποδημάτων και οι επισκευές είναι χρυσωρυχείο για τον... "δωρητή", που κάνει συμφωνία παράνομη και εκδίδει Χρηματικό Ένταλμα πληρωμής της... δωρεάς !!! !!! !!!
Η Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Ροδόπης, βλέπει τη παρανομία και αρνείται να θεωρήσει το Χρηματικό Ένταλμα για να πληρωθεί η ψευτοδωρήτρια εταιρεία.
Απτόητος ο Καβαραντζής, δεν ακούει κανέναν και παραπέμπει το Χρηματικό Ένταλμα στο IV Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.), για να δικάσει τη διαφορά μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της Επιτρόπου Ε.Σ. της Κομοτηνής.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο, εξέτασε το θέμα σε όλες τις λεπτομέρειες και εξέδωσε την απόφαση σφαλιάρα στον Καβαραντζή και στο σάπιο σύστημα Αβραμόπουλου - Σαμπατακάκη.
Ούτε εμείς, ούτε ο καταγγέλλων είμαστε υπόλογοι να εξηγήσουμε τα κόλπα Καβαραντζή και την ανυπαρξία ελέγχου από τα πειθήνια όργανα του Αβραμόπουλου. Τις εξηγήσεις τις χρωστάνε αυτοί που παραβιάζουν τη νομοθεσία.
Προς το παρόν, αυτά.

ΒΙΝΤΕΟ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ


Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΕΒΑΛΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ

http://CHRISTOselida.blogspot.com/

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

ΙΕΡΑ ΛΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821

Κρυφό Σχολειό, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Αθανάσιος Διάκος, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Γρηγόριος Δικαίος- Παπαφλέσσας, Νικόλαος Κριεζώτης: μάτωσαν με το αίμα τους τα ιερά λάβαρα της Επανάστασης του 1821
Γεώργιος Καραϊσκάκης, Κωνσταντίνος Κανάρης, Μάρκος Μπότσαρης, Αγγελής Γοβιός, Ανδρέας Μιαούλης, Κώτσος και Γιαννάκης Δημητρίου: μάτωσαν με το αίμα τους τα ιερά λάβαρα της επανάστασης του 1821
Νησιώτες, Μοραΐτες, Αρβανίτες, Θεσσαλοί, Μεσολογγίτες και κάθε Έλληνας, επώνυμος ή ανώνυμος: μάτωσαν με το αίμα τους τα ιερά λάβαρα της επανάστασης του 1821.
Εμείς τους τιμάμε για πάντα.

ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ - ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ

ΖΗΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821

ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΒΡΑΓΙΟΖΗΣ

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ;;;

Βόλτα στο Κιλκίς πηγαίνει σήμερα ο ανικανότερος υπουργός του Καραμανλή. Μη νομίζεται ότι θα τον περιμένουν με βάγια. Περνάμε μέρες Αβραγιόζηδων που άρχισαν παράσταση στον μπερντέ. Τσάμπα οι κορδέλες κι' ένα κιλό τσιμέντο.
Πάντως έργο δεν έχει γίνει, εκτός και αν έχει φαγωθεί χρήμα στο ερείπιο του Γ.Ν. Κιλκίς.

Θα έχω νέα.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Επειδή τις τελευταίες μέρες διάφοροι "σκοπιανοί" (της ιεχωβίτικης εταιρείας Σκοπιάς), αριστερούληδες και αρχαιολάτρες σε μία ύποπτη τουλάχιστον σύμπλευση προσπαθούν να θίξουν με σαφή τρόπο την Επανάσταση του 1821, αναρτούμε το παρακάτω απόσπασμα από τη wikipedia σχετικά με τους Αρβανίτες. Αν δεν πιστεύουν και την επιστημονική άποψη επί του θέματος, ας πάνε όλοι οι παραπάνω να ρωτήσουν τους Αρβανίτες αν αισθάνονται Έλληνες ή Αλβανοί! Αυτοί νομίζουμε ξέρουν καλύτερα από όλους! Φανταστείτε μόνο τι θα τους απαντήσει για παράδειγμα ο αρβανίτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος!
Η κάθοδος των Αρβανίτικων φύλων στον ελλαδικό χώρο ξεκινά στα τέλη του 13ου αιώνα και σταματάει περίπου το 1600, έχοντας ως αρχική κοιτίδα την περιοχή Άρβανον στο Δεσποτάτο της Ηπείρου, στην κεντρική...σημερινή Αλβανία και ως τόπο αρχικής εγκατάστασης την Θεσσαλία γύρω στο 1325. Μία άποψη ως προς τον δρόμο που ακολούθησαν είναι ότι διέσχισαν την άνω λεκάνη του Αλιάκμονα και διαμέσου Κορυτσάς, Καστοριάς και Γρεβενών έφτασαν στον θεσσαλικό κάμπο. Άλλη άποψη υποστηρίζει την κάθοδό τους μέσω των Ιωαννίνων στην Αιτωλοακαρνανία και τη μετακίνησή τους από εκεί στην Θεσσαλία.
Έχοντας εγκατασταθεί στην κοιλάδα του Σπερχειού από το 1380-81, οι Αρβανίτες παίρνουν άδεια από τον Πέτρο Δ΄ της Αραγωνίας να εγκατασταθούν στο Δουκάτο των Αθηνών το 1382, για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του δουκάτου απέναντι στις ξένες επιδρομές. Οι βυζαντινές πηγές αναφέρουν την εμφάνιση 10.000 Αρβανιτών στον Ισθμό της Κορίνθου το 1404-05, των οποίων την εγκατάσταση στο Δεσποτάτο του Μυστρά επέτρεψε ο δεσπότης Θεόδωρος Παλαιολόγος, παρά την καχυποψία των συμβούλων του.
Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή αυτός ο πληθυσμός προερχόταν από την Θεσσαλία, μετά την κατάληψή της από τους Τούρκους το 1393. Περί το 1425, οι Βενετοί με υποσχέσεις για φοροαπαλλακτικά μέτρα προσελκύουν αρβανίτικους πληθυσμούς στη νότια Εύβοια που παρουσίαζε πληθυσμιακή πτώση εξαιτίας της πανώλης, η θέση της οποίας ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή αφού γειτνίαζε με την ηπειρωτική Ελλάδα, με περιοχές όπου είχαν ήδη εγκατασταθεί Αρβανίτες όπως η Βοιωτία.
Οι Αρβανίτες ήταν νομαδικό φύλο με έντονο πολεμικό χαρακτήρα, οι οποίοι μετακινούνταν συνεχώς βασιζόμενοι για την επιβίωσή τους στην υποτυπώδη κτηνοτροφία τους. Η εξάρτησή τους από γεωργικά προϊόντα προκαλούσε τη λεηλασία της καλλιεργημένης γης γύρω από τις πόλεις, τις οποίες στερούσαν από τα παραγωγικά τους αγαθά. Η γενικότερη έλλειψη όμως αγροτικών προϊόντων τους ανάγκασε να μετατραπούν σε ημινομάδες και μετακινούμενους κτηνοτρόφους και σταδιακά να ασχοληθούν με τη γεωργία, αποκτώντας έτσι μόνιμη εγκατάσταση.
Οι λόγοι που οδήγησαν τους Αρβανίτες στην μετανάστευση ήταν κοινωνικο-πολιτικοί. Όταν δημιουργήθηκε το Δεσποτάτο της Ηπείρου στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Αλβανοί μισθοφόροι στρατιώτες πολεμούσαν με το μέρος της Ηπείρου εναντίον των Σλάβων και των Βενετών. Για τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι Αλβανοί κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, η αλβανική αριστοκρατία μόνο πήρε σημαντικούς αυλικούς τίτλους.
Αυτοί οι Αλβανοί αριστοκράτες, τοποθετούνταν επικεφαλής πολλών περιοχών, διαβρώνοντας έτσι σταδιακά το παλιό βυζαντινό διοικητικό σύστημα. Από παραδοσιακοί πατριαρχικοί αρχηγοί μεταλλάσσονταν σε άρχοντες. Το καινούργιο καθεστώς που επέβαλλαν οι άρχοντες αυτοί στη γη, αποστερούσε την περιουσία από τους κατοίκους που συχνά έχαναν και την ελευθερία τους πωλούμενοι ως σκλάβοι.
Νεαρός Αρβανίτης. Έργο του Louis Dupré (1819) Προσπαθώντας να ξεφύγουν από την νέα αυτή κατάσταση, οι Αρβανίτες υποχρεώθηκαν να αποκτήσουν νομαδικές συνήθειες. Βλέπανε τη μετανάστευση ως μοναδική λύση στα προβλήματα που δημιουργούσε η μονοπώληση των αλβανικών εδαφών από τους Αλβανούς άρχοντες που γίνονταν όλο και πιο βίαιοι. Πέρα όμως από τις μεταβολές αυτές που τάραξαν σε βάθος την κοινωνία τους, μία ακόμη αιτία εκπατρισμού αποτελούσε πλέον η οθωμανική εισβολή.
Από τότε, όλοι οι Αρβανίτες που απαντώνται εκτός Αλβανίας παρουσιάζονται ως γνήσιοι νομάδες, και τους συναντούμε από τη Θεσσαλία ως την Αττική και από την Ακαρνανία ως τα νότια της Πελοποννήσου. Ατομικά ή συλλογικά, η αρβανίτικη αυτή μετανάστευση εμφανίζεται ως αντίδραση φυγής σε μία κοινωνική καταπίεση που είχε γίνει αφόρητη.
Οι αρβανίτικες φατρίες ήταν και έμειναν πιστές στην Ελληνική Ορθοδοξία. Όμως οι Αλβανοί ασπάστηκαν θρησκείες όπως ο Μουσουλμανισμός και ο Ρωμαιοκαθολικισμός ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα. Οι Αρβανίτες υπηρετούσαν στο Βυζαντινό στρατό και η Δυναστεία των Παλαιολόγων τους χρησιμοποίησε συχνά σε πολλές στρατιωτικές εκστρατείες. Σε μια περίπτωση, 6.000 Αρβανίτες από την Γλαρέντζα εστάλησαν στο πεδίο μάχης. Στα μέσα του 1454, ένας ηγέτης που ονομαζόταν Πέτρος Μπούας είχε περίπου 30.000 Αρβανίτες υπό την εντολή του.
Επίσης, οι Βενετοί μίσθωσαν πολυάριθμους Αρβανίτες για να υπηρετήσουν ως Stradioti. Με βάση τους υπολογισμούς ενός Γάλλου αυτόπτη μάρτυρα, του Philippe de Commines (1447 - 1511), οι Αρβανίτες επιτήρησαν τις ενετικές περιοχές όπως το Ναύπλιο, ως πεζοί και έφιπποι. Επιπλέον, οι Αρβανίτες αυτοχαρακτηριζόντουσαν ως Έλληνες. Οι Αρβανίτες υπηρέτησαν επίσης στο στρατό του Ερρίκου Η' της Αγγλίας και της Ιρλανδίας (1491 - 1547), διακυρήσσοντας και εκεί την ελληνικότητά τους. Οι Αρβανίτες είχαν θέσεις σε πολλές ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Το 1697, οι Αρβανίτες Μιχαήλ Μπούας και Αλέξανδρος Μοσχολέων καταχωρήθηκαν ως υπάλληλοι της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Νάπολη και ως Έλληνες.
Από το σύνολο των μεταναστών, όσοι έφτασαν στην Πελοπόννησο και είχαν εγκατασταθεί σε δυσπρόσιτες ορεινές ζώνες, σχημάτιζαν συμπαγείς ομάδες. Καθώς συχνά δεν είχαν ενδοιασμό να τεθούν υπό τις διαταγές ενός ελληνόφωνου άρχοντα, που ήταν απευθείας απόγονος της παλαιάς αυτοκρατορικής δυναστείας, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αποτέλεσαν βασική εστία αντίστασης στους Οθωμανούς. Με την υιοθέτηση κοινής στάσης, οι ελληνο-αρβανίτικες ενώσεις, διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, πολλοί Αρβανίτες συμμετείχαν στο Μακεδονικό Αγώνα (1903) όπως ο Βαγγέλης Κοροπούλης από την Μάνδρα Αττικής.

Αναρτήθηκε από paideia-gr
----------------------------------
Είναι μια από τις σωστές εκδοχές. Δεν πρέπει όμως να γίνεται σύγχυση αποκλειστικά με το μικρό Άρβανο, που πιθανόν να συνέβαλε αρχικά στην ονομασία και τίποτε άλλο.

-----------------------------------
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ είναι υπερήφανος για την Αρβανίτικη καταγωγή του. Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ είναι υπερήφανος που είναι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ.
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ είναι υπερήφανος που παρέλαζε σημαιοφόρος με τη γαλανόλευκη.
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ είναι υπερήφανος, που όταν ζούσε ο πατέρας του, ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ο ψηλός, ο Στρωπωνιάτης, ήταν αυτός που άνοιγε ΠΑΝΤΑ τη παρέλαση στη Χαλκίδα, σημαιοφόρος των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου της Εύβοιας, πάντα με τη φουστανέλα του.
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ, όποτε πηγαίνει στη Χαλκίδα, του αρέσει να περνά από την οδό του καπετάν ΚΩΤΣΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, από τη παλιά γέφυρα, μέχρι την αγορά.
Αυτή τη περηφάνια μου, δεν αφήνω κανέναν να μου τη τσαλακώσει.

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ - ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Στο σημερινό (22-3-2009) "ΕΘΝΟΣ) πληροφορηθήκαμε κατόρθωμα Ρεγκούζα.
Ήταν, λέει τον μακρινό καιρό εκείνο (1821 και βάλε), ένας ικανότατος κατασκευαστής, που ελέγχθηκε φορολογικώςςςςςςς. Ο εκλεκτός κατασκευαστής, από 1997-2002 είχε κάνει τζίρο (πωλήσεις), 70.600.000.000 δρχ. (προσοχή στα μηδενικά μη τον χάσουμε τον πελάτη).
Ο φορολογικός έλεγχος απέδειξε περίτρανα, ότι ο εργολάβος-κατασκευαστής, έκανε απόκρυψη (σικ) φορολογητέας ύλης, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ήταν φοροφυγάς και φοροκλέπτης του Ελληνικού Δημοσίου.
Ως εκ τούτου και του επιβλήθηκαν φόροι και πρόστιμο του κατασκευαστή, ποσού 841.022 €.
Εδώ μπαίνει στον αγώνα ο Ρεγκούζας (Ν.Δ.), και στα ημίχρονα 2005-2006, αρχίζει να βαρά πέναλτι σε βάρος του Κράτους που κυβερνούσε. Ισοφαρίζει στο 90΄ και στο 3΄ λεπτό των καθυστερήσεων, με μια θεότρελη πορεία της μπάλας.... ... συγγνώμη των κωλόχαρτών του, πετυχαίνει τρίποντο υπέρ του εργολάβου- κατασκευαστή, για να μετατραπεί το χρέος του εργολάβου προς το Ελληνικό Δημόσιο, από 841.022 €, σε μόλις ... 2000 €, ολοστρόγγυλο, για να μη μας πάρουν τα φάλτσα.
Για την ιστορία, ο γύρος του θριάμβου, έγινε από τον Ρεγκούζα στο γήπεδο της εφορίας Νέου Κόσμου.
Ποιος θα καλύψει ρε αχάριστοι το κενό των 839.022 €;;; Εεεε ???
Θέλετε να αφήσει ο Καραμανλής το Κράτος να βουλιάξει ???
Τσουτ... τα κεφάλια μέσα ούλοι... σσσσσσσσΣΣΣςςςτσ!!!
Καραμανλή, όταν μίλαγες περί νταβατζήδων, περί τίνος ;;;; έκτοτε???? ... αν τους περιμαζέψεις και τους βάλεις μείον στο δημόσιο χρέος ??? θα το καταλάβουν στις Βρυξέλλες ;;; ;;;
Αν τους κάνουμε απογραφή που λέει και ο Μητσοτάκαρος;;; τίποτα ???
Άϊ σιχτίρι νταβατζηλάκιααααααααααα............ Άϊϊϊϊ..... μιρμιγκάκιαααα

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ


!!! !!! "ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ !!! !!!
<<<<<---Αυτή είναι μια από τις Εκθέσεις Ε.Δ.Ε., που γίνονται κατά παραγγελία στη Μακεδονία και Θράκη, από Επιθεωρητές του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Αθηνών και όχι του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Θεσσαλονίκης !!!
Αυτές τις μη σύννομες συμπεριφορές τις έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε.
---------------------------------
1.....Έχουμε λοιπόν, κατ' αρχήν, αναιτιολόγητη άσκηση έργου από λειτουργούς του Σ.Ε.Υ.Υ.Π., έξω από τη χωρική αρμοδιότητά του.
2.....Από αυτό το ντοκουμέντο και από άλλα στοιχεία που είναι
στη διάθεσή μας, διαπιστώνουμε εξ αρχής, ότι η Ε.Δ.Ε. διατάχθηκε, μετά από επώνυμες και γραπτές καταγγελίες, του Αντιπροέδρου Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΗΡΑΚΗ.
3.....Οι εργολάβοι των Αθηνών, για τη ...κουκουλοφορία όλων των σκανδάλων στο χώρο της υγείας, πέρα στο ότι έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες ενός έντιμου ανθρώπου, τον καταχωρούν χωρίς καμιά ντροπή ως μάρτυρα της Ε.Δ.Ε. που καμώνονται πως έκαναν (σελίδα 3 της Ε.Δ.Ε.), ενώ πουθενά δεν φαίνεται να έχει δώσει κατάθεση !!! Σύμφωνα δε με αξιόπιστη πληροφορία μας, οι κατ' επίφαση επιθεωρητές, δεν αναζήτησαν τον κ. Αθανάσιο Χηράκη ούτε για καλημέρα !
4.....Εκτός του καταγγέλλοντα Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Γ.Ν. Κομοτηνής, Αθ. Χηράκη, επίσης αναληθώς εμφανίζονται από τους εργολάβους επιθεωρητές ως μάρτυρες, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΒΑΡΤΖΗΣ και η Υποδιευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας κα ΠΑΠΑΤΖΗ ΧΡ., για τους οποίους επίσης δεν υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις μέσα στην Ε.Δ.Ε. του κράτους των Αθηνών!!!
5.....Παρά το ότι αποδείχθηκαν όλες οι καταγγελίες για τις μη σύννομες δραστηριότητες του Διοικητή μαζί με μια μικρή ομάδα υπαλλήλων, οι Επιθεωρητές Χρ. Κυριαζής και Ηλ. Μερεντίτης, δεν κάνουν καμία πρόταση για τον καταλογισμό ευθυνών, και καταβάλουν υπερπροσπάθεια για να συγκαλύψουν τις ευθύνες του Διοικητή του Γ.Ν. Κομοτηνής.
---------------------
Ο μηχανισμός που έχει στήσει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία των εγγράφων των αμφισβητούμενης νομιμότητας δαπανών, στηρίζεται:
α.....Στην εξουδετέρωση (παράκαμψη από κατώτερους υπαλλήλους) της Υποδιευθύντριας Διοικητικής Υπηρεσίας, κας Πάπατζη Χρ.
β.....Στην εξουδετέρωση (παράκαμψη από κατώτερους υπαλλήλους) του Υποδιευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Γκουρίδη Δ.
γ.....Στην αποδοχή ανεύθυνων και μη σύννομων προτάσεων του προϊσταμένου Τμήμαατος Τεχνικής Υπηρεσίας.
δ.....Στην αγνόηση των προειδοποιήσεων του προϊσταμένου Οικονομικού Τμήματος, για την ανυπαρξία νομιμότητας των ενεργειών, των εμπλεκόμενων στελεχών του Γ.Ν. Κομοτηνής!!!
ε.....Στην συστηματική και συνεχή κατάτμηση δαπανών, για να γίνονται συνεχώς απ' ευθείας αναθέσεις !!!
και πολλά άλλα, στις λεπτομέρειες των οποίων θα μπούμε για να σπάσει το θλιβερό απόστημα.
Για όλα έχει πλήρη γνώση η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο Σαμπατακάκης, Γενικός Επιθεωρητής Σ.Ε.Υ.Υ.Π., δηλώνει δημόσια και προς κάθε κατεύθυνση, ότι εκτελεί διαταγές του Αβραμόπουλου.
Σαφώς και υπάρχουν υπεραρκετά στοιχεία για επέμβαση εισαγγελέα !!!